Spectaculair, met een wijntram naar de wijngaarden!

Reisinspiratie van Karin Nijhof

Wijnen, wijnen, wijnen. Afgelopen week is dit een nieuw begrip in Nederland geworden. De uitspraak wijnen, wijnen, wijnen is ontstaan door Martien Meiland. Hij is bekend van het programma Chateau Meiland. Massaal werd deze quote favoriet. Hoewel je onder andere in Frankrijk en Italië de lekkerste wijnen kan proeven (er staat zelfs een gratis wijnfontein) en kan overnachten in een wijnvat hebben ze ergens anders op de wereld een heuse wijntram. Deze wijntram vervoert je van de ene naar de andere wijnboerderij. Dat smaakt naar meer.

Wijnboerderij
Wijnboerderij, fotocredits Karin Nijhof

De wijntram

De beruchte wijntram rijdt in Franschhoek in Zuid-Afrika. Vanuit Kaapstad is deze attractie goed te bereiken. De Franschhoek is een bekende wijnstreek, maar ook voor de echte bourgondiër een fijne attractie. De oude trams werden destijds (sinds 1904) gebruikt voor het transporteren van het fruit tussen de wijngaarden. Nu worden deze trams ingezet als vervoer tussen de wijnboerderijen. Zo heb je geen bob nodig! De tram werkt met het hop on, hop off principe.

Dat is omgerekend drie euro vijftien voor het proeven van vijf verschillende wijnen

Dit maakt het reizen ideaal. Eenmaal uitgestapt brengt een wijnbus je naar de verderop gelegen wijnboerderijen. Er zijn twee verschillende tramroutes. De gemiddelde prijs van een wijntasting is vijftig rand. Dat is omgerekend drie euro vijftien voor het proeven van vijf verschillende wijnen. Ik kan niet anders concluderen dat dit goedkoop “dronken” worden is. Overigens om weer nuchter te worden kun je op de wijnboerderijen ook heerlijk lunchen. En dat maakt de cirkel weer rond. Wie de cirkel helemaal rond wil maken blijft slapen op een wijnboerderij.

wijnboerderij
wijnboerderij, fotocredits Karin Nijhof

Bron tekst


Lees hier meer artikelen over wijnattracties


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.