Toeristen, een zegen of een vloek? De economie vaart er goed bij, maar voor de natuur zijn toeristen vaak een vloek. Dit nu ook te zien bij het bekendste Thaise strand Maya Bay. Die moet noodgedwongen zijn deuren sluiten, door de schade aan het koraal dat is aangericht door toeristen.

strand
Thailands bekendste strand afgesloten dankzij schade door toeristen

Plotsklaps beroemd

Dankzij de film The Beach met Leonardo DiCaprio was Maya Bay op het eiland Koh Phi Phi in één keer beroemd. Waar het strand in de film nog leeg en onaangeroerd was, is dat tegenwoordig niet meer het geval. Op sommige dagen moest het strand wel 5000 bezoekers verwelkomen die per boot aanmeerden. Iedereen wilde zich even Leonardo voelen.

Sluiten om te herstellen

De Thaise autoriteiten zijn er klaar mee en nood heeft hen doen besluiten het strand te sluiten van juni tot september. Het strand heeft tijd nodig om te herstellen, vooral het koraal is aangetast. De vice decaan Thon Thamrongnawasawat van de Kasetsart Universiteit in Bangkok stelt dat bijna 80 procent van alle koraalriffen in Thailand al vernietigd zijn. Als redenen geeft hij hotels die aan het strand liggen, plastic afval dat in zee gedumpt wordt en ankers van boten. De beste oplossing zou een definitieve sluiting van het strand zijn, maar er wordt begonnen met deze tijdelijke sluiting.

strand
Het blijft prachtig om te zien

Ben jij er geweest? Wat vond jij er van? Laat het hieronder weten in een comment!

Bron: panorama en standaard

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer