klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Toeristen, een zegen of een vloek? De economie vaart er goed bij, maar voor de natuur zijn toeristen vaak een vloek. Dit nu ook te zien bij het bekendste Thaise strand Maya Bay. Die moet noodgedwongen zijn deuren sluiten, door de schade aan het koraal dat is aangericht door toeristen.

strand
Thailands bekendste strand afgesloten dankzij schade door toeristen

Plotsklaps beroemd

Dankzij de film The Beach met Leonardo DiCaprio was Maya Bay op het eiland Koh Phi Phi in één keer beroemd. Waar het strand in de film nog leeg en onaangeroerd was, is dat tegenwoordig niet meer het geval. Op sommige dagen moest het strand wel 5000 bezoekers verwelkomen die per boot aanmeerden. Iedereen wilde zich even Leonardo voelen.

Sluiten om te herstellen

De Thaise autoriteiten zijn er klaar mee en nood heeft hen doen besluiten het strand te sluiten van juni tot september. Het strand heeft tijd nodig om te herstellen, vooral het koraal is aangetast. De vice decaan Thon Thamrongnawasawat van de Kasetsart Universiteit in Bangkok stelt dat bijna 80 procent van alle koraalriffen in Thailand al vernietigd zijn. Als redenen geeft hij hotels die aan het strand liggen, plastic afval dat in zee gedumpt wordt en ankers van boten. De beste oplossing zou een definitieve sluiting van het strand zijn, maar er wordt begonnen met deze tijdelijke sluiting.

strand
Het blijft prachtig om te zien

Ben jij er geweest? Wat vond jij er van? Laat het hieronder weten in een comment!

Bron: panorama en standaard

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer