ADVERTENTIE
Advertentie
Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

Toeristen, een zegen of een vloek? De economie vaart er goed bij, maar voor de natuur zijn toeristen vaak een vloek. Dit nu ook te zien bij het bekendste Thaise strand Maya Bay. Die moet noodgedwongen zijn deuren sluiten, door de schade aan het koraal dat is aangericht door toeristen.

strand
Thailands bekendste strand afgesloten dankzij schade door toeristen

Plotsklaps beroemd

Dankzij de film The Beach met Leonardo DiCaprio was Maya Bay op het eiland Koh Phi Phi in één keer beroemd. Waar het strand in de film nog leeg en onaangeroerd was, is dat tegenwoordig niet meer het geval. Op sommige dagen moest het strand wel 5000 bezoekers verwelkomen die per boot aanmeerden. Iedereen wilde zich even Leonardo voelen.

Sluiten om te herstellen

De Thaise autoriteiten zijn er klaar mee en nood heeft hen doen besluiten het strand te sluiten van juni tot september. Het strand heeft tijd nodig om te herstellen, vooral het koraal is aangetast. De vice decaan Thon Thamrongnawasawat van de Kasetsart Universiteit in Bangkok stelt dat bijna 80 procent van alle koraalriffen in Thailand al vernietigd zijn. Als redenen geeft hij hotels die aan het strand liggen, plastic afval dat in zee gedumpt wordt en ankers van boten. De beste oplossing zou een definitieve sluiting van het strand zijn, maar er wordt begonnen met deze tijdelijke sluiting.

strand
Het blijft prachtig om te zien

Ben jij er geweest? Wat vond jij er van? Laat het hieronder weten in een comment!

Bron: panorama en standaard

Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.