ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

Op het populaire Navagio-strand (Shipwreckbeach) op het Griekse eiland Zakynthos heeft vanochtend om 11.15 een aardverschuiving plaatsgevonden. Tijdens deze aardverschuiving brak een stuk klif af welke vervolgens 60 meter naar beneden op het strand en in zee stortte. Keep talking Greece meldt tot nu toe acht gewonden.

Gewonden

Door het stuk afbrekende rots ontstonden er grote golven. Toeristenboten die op dat moment in de buurt waren zijn volgens ooggetuigen omgeslagen. Meteen na de schok werden de passagiers geteld, gelukkig waren er geen mensen vermist. Om er zeker van te zijn dat er ook geen toeristen vermist waren die op privé boten zaten werden er toch meteen reddingswerkers en een reddingshond ingezet om te zoeken.

Wonder boven wonder is er niemand zwaar gewond geraakt. Een 34 jarige Tsjechische toeriste ligt in het ziekenhuis met een pols fractuur. Ook haar man en twee kinderen zijn uit voorzorg opgenomen, zij zaten allen in een boot die kapseisde. Ze konden worden gered door een andere boot. Nog vier anderen zijn naar het ziekenhuis gebracht voor eerste hulp van lichte verwondingen maar zijn snel weer ontslagen.

Griekse experts benadrukken dat de instortingen van kliffen normaal zijn in dit gebied. Het strand is zelfs gevormd dankzij kliffen en aardverschuivingen. Boten zijn voorlopig niet welkom in de omgeving.

Scheepswrak

Shipwreckbeach is erg populair. Dit komt onder andere door het scheepswrak wat daar te vinden is. Maar ook het strand zelf is echt een plaatje. Dit strand vind je dan ook vaak terug in bekende lijstjes, zoals ‘de mooiste stranden van Griekenland’. Ondanks dat de meeste vakanties inmiddels voorbij zijn, was het er nog erg druk met toeristen.

In dit filmpje van het Youtube kanaal Zakynthos is het stuk rots wat afbreekt goed te zien.

Bron: www.nos.nl & www.keeptalkinggreece.com
Foto’s: Pixabay


Lees hier meer over Zakynthos


Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.