Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Op het populaire Navagio-strand (Shipwreckbeach) op het Griekse eiland Zakynthos heeft vanochtend om 11.15 een aardverschuiving plaatsgevonden. Tijdens deze aardverschuiving brak een stuk klif af welke vervolgens 60 meter naar beneden op het strand en in zee stortte. Keep talking Greece meldt tot nu toe acht gewonden.

Gewonden

Door het stuk afbrekende rots ontstonden er grote golven. Toeristenboten die op dat moment in de buurt waren zijn volgens ooggetuigen omgeslagen. Meteen na de schok werden de passagiers geteld, gelukkig waren er geen mensen vermist. Om er zeker van te zijn dat er ook geen toeristen vermist waren die op privé boten zaten werden er toch meteen reddingswerkers en een reddingshond ingezet om te zoeken.

Wonder boven wonder is er niemand zwaar gewond geraakt. Een 34 jarige Tsjechische toeriste ligt in het ziekenhuis met een pols fractuur. Ook haar man en twee kinderen zijn uit voorzorg opgenomen, zij zaten allen in een boot die kapseisde. Ze konden worden gered door een andere boot. Nog vier anderen zijn naar het ziekenhuis gebracht voor eerste hulp van lichte verwondingen maar zijn snel weer ontslagen.

Griekse experts benadrukken dat de instortingen van kliffen normaal zijn in dit gebied. Het strand is zelfs gevormd dankzij kliffen en aardverschuivingen. Boten zijn voorlopig niet welkom in de omgeving.

Scheepswrak

Shipwreckbeach is erg populair. Dit komt onder andere door het scheepswrak wat daar te vinden is. Maar ook het strand zelf is echt een plaatje. Dit strand vind je dan ook vaak terug in bekende lijstjes, zoals ‘de mooiste stranden van Griekenland’. Ondanks dat de meeste vakanties inmiddels voorbij zijn, was het er nog erg druk met toeristen.

In dit filmpje van het Youtube kanaal Zakynthos is het stuk rots wat afbreekt goed te zien.

Bron: www.nos.nl & www.keeptalkinggreece.com
Foto’s: Pixabay


Lees hier meer over Zakynthos


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer