Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Op het populaire Navagio-strand (Shipwreckbeach) op het Griekse eiland Zakynthos heeft vanochtend om 11.15 een aardverschuiving plaatsgevonden. Tijdens deze aardverschuiving brak een stuk klif af welke vervolgens 60 meter naar beneden op het strand en in zee stortte. Keep talking Greece meldt tot nu toe acht gewonden.

Gewonden

Door het stuk afbrekende rots ontstonden er grote golven. Toeristenboten die op dat moment in de buurt waren zijn volgens ooggetuigen omgeslagen. Meteen na de schok werden de passagiers geteld, gelukkig waren er geen mensen vermist. Om er zeker van te zijn dat er ook geen toeristen vermist waren die op privé boten zaten werden er toch meteen reddingswerkers en een reddingshond ingezet om te zoeken.

Wonder boven wonder is er niemand zwaar gewond geraakt. Een 34 jarige Tsjechische toeriste ligt in het ziekenhuis met een pols fractuur. Ook haar man en twee kinderen zijn uit voorzorg opgenomen, zij zaten allen in een boot die kapseisde. Ze konden worden gered door een andere boot. Nog vier anderen zijn naar het ziekenhuis gebracht voor eerste hulp van lichte verwondingen maar zijn snel weer ontslagen.

Griekse experts benadrukken dat de instortingen van kliffen normaal zijn in dit gebied. Het strand is zelfs gevormd dankzij kliffen en aardverschuivingen. Boten zijn voorlopig niet welkom in de omgeving.

Scheepswrak

Shipwreckbeach is erg populair. Dit komt onder andere door het scheepswrak wat daar te vinden is. Maar ook het strand zelf is echt een plaatje. Dit strand vind je dan ook vaak terug in bekende lijstjes, zoals ‘de mooiste stranden van Griekenland’. Ondanks dat de meeste vakanties inmiddels voorbij zijn, was het er nog erg druk met toeristen.

In dit filmpje van het Youtube kanaal Zakynthos is het stuk rots wat afbreekt goed te zien.

Bron: www.nos.nl & www.keeptalkinggreece.com
Foto’s: Pixabay


Lees hier meer over Zakynthos


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer