Op het populaire Navagio-strand (Shipwreckbeach) op het Griekse eiland Zakynthos heeft vanochtend om 11.15 een aardverschuiving plaatsgevonden. Tijdens deze aardverschuiving brak een stuk klif af welke vervolgens 60 meter naar beneden op het strand en in zee stortte. Keep talking Greece meldt tot nu toe acht gewonden.

Gewonden

Door het stuk afbrekende rots ontstonden er grote golven. Toeristenboten die op dat moment in de buurt waren zijn volgens ooggetuigen omgeslagen. Meteen na de schok werden de passagiers geteld, gelukkig waren er geen mensen vermist. Om er zeker van te zijn dat er ook geen toeristen vermist waren die op privé boten zaten werden er toch meteen reddingswerkers en een reddingshond ingezet om te zoeken.

Wonder boven wonder is er niemand zwaar gewond geraakt. Een 34 jarige Tsjechische toeriste ligt in het ziekenhuis met een pols fractuur. Ook haar man en twee kinderen zijn uit voorzorg opgenomen, zij zaten allen in een boot die kapseisde. Ze konden worden gered door een andere boot. Nog vier anderen zijn naar het ziekenhuis gebracht voor eerste hulp van lichte verwondingen maar zijn snel weer ontslagen.

Griekse experts benadrukken dat de instortingen van kliffen normaal zijn in dit gebied. Het strand is zelfs gevormd dankzij kliffen en aardverschuivingen. Boten zijn voorlopig niet welkom in de omgeving.

Scheepswrak

Shipwreckbeach is erg populair. Dit komt onder andere door het scheepswrak wat daar te vinden is. Maar ook het strand zelf is echt een plaatje. Dit strand vind je dan ook vaak terug in bekende lijstjes, zoals ‘de mooiste stranden van Griekenland’. Ondanks dat de meeste vakanties inmiddels voorbij zijn, was het er nog erg druk met toeristen.

In dit filmpje van het Youtube kanaal Zakynthos is het stuk rots wat afbreekt goed te zien.

Bron: www.nos.nl & www.keeptalkinggreece.com
Foto’s: Pixabay


Lees hier meer over Zakynthos


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer