klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Op het populaire Navagio-strand (Shipwreckbeach) op het Griekse eiland Zakynthos heeft vanochtend om 11.15 een aardverschuiving plaatsgevonden. Tijdens deze aardverschuiving brak een stuk klif af welke vervolgens 60 meter naar beneden op het strand en in zee stortte. Keep talking Greece meldt tot nu toe acht gewonden.

Gewonden

Door het stuk afbrekende rots ontstonden er grote golven. Toeristenboten die op dat moment in de buurt waren zijn volgens ooggetuigen omgeslagen. Meteen na de schok werden de passagiers geteld, gelukkig waren er geen mensen vermist. Om er zeker van te zijn dat er ook geen toeristen vermist waren die op privé boten zaten werden er toch meteen reddingswerkers en een reddingshond ingezet om te zoeken.

Wonder boven wonder is er niemand zwaar gewond geraakt. Een 34 jarige Tsjechische toeriste ligt in het ziekenhuis met een pols fractuur. Ook haar man en twee kinderen zijn uit voorzorg opgenomen, zij zaten allen in een boot die kapseisde. Ze konden worden gered door een andere boot. Nog vier anderen zijn naar het ziekenhuis gebracht voor eerste hulp van lichte verwondingen maar zijn snel weer ontslagen.

Griekse experts benadrukken dat de instortingen van kliffen normaal zijn in dit gebied. Het strand is zelfs gevormd dankzij kliffen en aardverschuivingen. Boten zijn voorlopig niet welkom in de omgeving.

Scheepswrak

Shipwreckbeach is erg populair. Dit komt onder andere door het scheepswrak wat daar te vinden is. Maar ook het strand zelf is echt een plaatje. Dit strand vind je dan ook vaak terug in bekende lijstjes, zoals ‘de mooiste stranden van Griekenland’. Ondanks dat de meeste vakanties inmiddels voorbij zijn, was het er nog erg druk met toeristen.

In dit filmpje van het Youtube kanaal Zakynthos is het stuk rots wat afbreekt goed te zien.

Bron: www.nos.nl & www.keeptalkinggreece.com
Foto’s: Pixabay


Lees hier meer over Zakynthos


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer