ADVERTENTIE
Advertentie
Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

Tokkelen van de Eiffeltoren: het kan nu!

Door Karin Nijhof

Wat kan een Mountainreporter blij worden van het nieuws dat gister voorbij kwam. Tokkelen van de Eiffeltoren. Wat een kick zal dat je geven. In de stad van de liefde, op grote hoogte (115 m) en met een snelheid van ruim 100 km per uur vlieg je over het Champs de Mars park heen naar het eindpunt École Militaire. Probeer onderweg bewust te genieten van deze beleving want binnen een minuut heb jij alleen de adrenaline en herinneringen nog.

Hoe ziet tokkelen eruit?

Tokkelen en zip-linen. Twee verschillende woorden met dezelfde inhoud. Afgelopen winter maakten Mountainreporter Karin en Ilse hier kennis mee. Hangend of liggend aan een katrol (hangt uiteraard van de mogelijkheden van de tokkelbaan af) glij je over een kabel van punt a naar punt b. Dit kan bijvoorbeeld tussen twee bergen in, dwars door de jungle maar nu dus ook van de Eiffeltoren! Grote snelheden kunnen hiermee bereikt worden en het is absoluut een ervaring om nooit meer te vergeten. Ilse en Karin maakten hier een filmpje van.

TOKKELEN kan bijvoorbeeld tussen twee bergen in, dwars door de jungle maar nu dus ook van de Eiffeltoren

Zipline in Frankrijk
Liggend Zip-linen in Les Portes du Soleil

Wees er snel bij

Terug naar de Eiffeltoren want hier moet je snel bij zijn! Deze unieke gebeurtenis is t/m 11 juni te beleven. Waarom kan dit maar tot en met 11 juni? Het idee achter deze tokkelbaan is bijzonder. Tot en met 11 juni vindt het grote tennistoernooi, Roland Garros plaats in Parijs. Wat beide activiteiten gemeen hebben? Naast dat deze activiteiten zich allebei in Parijs afspelen, is de meest bijzondere overeenkomst dat jij bij het tokkelen van de Eiffeltoren dezelfde snelheid kan bereiken als een geslagen tennisbal tijdens Roland Garros. Dat is zeker niet mis, er worden namelijk snelheden van meer dan 100 km per uur bereikt. Een magnifiek moment om bij stil te staan!

“er worden namelijk snelheden van meer dan 100 km per uur bereikt.”

Maak jij een uniek filmpje?

Ga jij dit doen in Parijs? Maak dan een filmpje en stuur ons een berichtje. Wil je dit graag doen maar past het niet in de planning? In Nederland zijn er verschillende mogelijkheden om te tokkelen. Je kan bijvoorbeeld van de Euromast tokkelen of van de Pier in Scheveningen.

Bronnen: www.bajabikes.eu | www.lindanieuws.nl


Doe nu ook mee met onze spectaculaire win-acties!


 

Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.