Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Tokkelen van de Eiffeltoren: het kan nu!

Door Karin Nijhof

Wat kan een Mountainreporter blij worden van het nieuws dat gister voorbij kwam. Tokkelen van de Eiffeltoren. Wat een kick zal dat je geven. In de stad van de liefde, op grote hoogte (115 m) en met een snelheid van ruim 100 km per uur vlieg je over het Champs de Mars park heen naar het eindpunt École Militaire. Probeer onderweg bewust te genieten van deze beleving want binnen een minuut heb jij alleen de adrenaline en herinneringen nog.

Hoe ziet tokkelen eruit?

Tokkelen en zip-linen. Twee verschillende woorden met dezelfde inhoud. Afgelopen winter maakten Mountainreporter Karin en Ilse hier kennis mee. Hangend of liggend aan een katrol (hangt uiteraard van de mogelijkheden van de tokkelbaan af) glij je over een kabel van punt a naar punt b. Dit kan bijvoorbeeld tussen twee bergen in, dwars door de jungle maar nu dus ook van de Eiffeltoren! Grote snelheden kunnen hiermee bereikt worden en het is absoluut een ervaring om nooit meer te vergeten. Ilse en Karin maakten hier een filmpje van.

TOKKELEN kan bijvoorbeeld tussen twee bergen in, dwars door de jungle maar nu dus ook van de Eiffeltoren

Zipline in Frankrijk
Liggend Zip-linen in Les Portes du Soleil

Wees er snel bij

Terug naar de Eiffeltoren want hier moet je snel bij zijn! Deze unieke gebeurtenis is t/m 11 juni te beleven. Waarom kan dit maar tot en met 11 juni? Het idee achter deze tokkelbaan is bijzonder. Tot en met 11 juni vindt het grote tennistoernooi, Roland Garros plaats in Parijs. Wat beide activiteiten gemeen hebben? Naast dat deze activiteiten zich allebei in Parijs afspelen, is de meest bijzondere overeenkomst dat jij bij het tokkelen van de Eiffeltoren dezelfde snelheid kan bereiken als een geslagen tennisbal tijdens Roland Garros. Dat is zeker niet mis, er worden namelijk snelheden van meer dan 100 km per uur bereikt. Een magnifiek moment om bij stil te staan!

“er worden namelijk snelheden van meer dan 100 km per uur bereikt.”

Maak jij een uniek filmpje?

Ga jij dit doen in Parijs? Maak dan een filmpje en stuur ons een berichtje. Wil je dit graag doen maar past het niet in de planning? In Nederland zijn er verschillende mogelijkheden om te tokkelen. Je kan bijvoorbeeld van de Euromast tokkelen of van de Pier in Scheveningen.

Bronnen: www.bajabikes.eu | www.lindanieuws.nl


Doe nu ook mee met onze spectaculaire win-acties!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer