Advertentie
Reizen naar Fins Lapland
Klik hier voor meer informatie over de reizen naar Fins Lapland 

 

De top 5 mooiste bergen ter wereld

Door: Natasja Hoogstede

Wij van Mountainreporters delen allemaal dezelfde passie, bergen! De één gaat naar de bergen om te hiken, de ander om te skiën, weer een ander om zijn yoga oefeningen te doen maar één ding is zeker, wat zijn wij gezegend met dit moois op aarde. Iedere berg heeft ook zo zijn eigen vorm, energie en uitzicht. Wij hebben voor jullie een lijstje met in ieder geval een paar letterlijke en figuurlijke “toppers” er op.

#1. De Dolomieten in Italië

Wij zijn hier zelf al verschillende keren geweest, zowel in de zomer als in de winter en vinden dat deze echt in dit rijtje thuis horen. Ze behoren tot de steilste bergen ter wereld en dat typeert de Dolomieten juist zo. Door erosie en verwering hebben deze bergen een hele bijzondere vorm gekregen. De hoogste berg van dit gebied bereikt maar liefst 3343 meter en daagt je uit voor een ultieme beklimming.

Matterhorn
Matterhorn in Zwitserland

#2. Matterhorn in Zwitserland

Dit is toch wel de bekendste en mooiste berg van Zwitserland. De berg op zich ligt al in een fantastisch mooi natuurgebied omringd met andere gebergten en meertjes. De top van deze reus bereikt zeker de 4478 meter.

#3. Mount Everest in Nepal

“Het dak van de wereld” en de hoogste berg ter wereld! Maar liefst 8848 meter hoog en gelegen in de Himalaya. Deze berg staat op menig bucketlist van de bergbeklimmers onder ons. Voor diegene die deze berg willen beklimmen is de zwaarte natuurlijk een punt maar ook het kostenplaatje…Voor het beklimmen en bijbehorende vergunningen betaal je zo ongeveer 20.000 euro.

Mount Everest (foto Smithsonian Magazine)

#4. Kilimanjaro in Tanzania

De Kilimanjaro ligt in het noordoosten van Tanzania en bestaat uit drie aan elkaar verbonden stratovulkanen; de Shira, de Mawenzi en de Kibo. Deze laatst genoemde is een slapende vulkaan en heeft op de top een oppervlakte van elf vierkante kilometer met gletsjers en ijsvelden. De top vind je op een hoogte van 5895 meter, hij is hiermee de hoogste berg van Afrika. Om de top te bereiken heb je zes dagen nodig via zes verschillende routes.

Japan
Mount Fuji (foto Dhamma Wheel)

#5. Mount Fuji in Japan

De hoogste berg van Japan gelegen op het eiland Honshu. Hij behoort tot de “Drie Heilige bergen” van Japan. Hoogte van deze berg is 3775 meter en volgens de Japanse mythe mag de deze berg maar één keer in je leven beklimmen. Waar wacht je nog op?


Lees hier alle reisverhalen van de mountainreporters


 

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in