Fietsland Polen

Polen is een veelzijdig land en dat merk je ook aan de fietsroutes. Zo zijn er fietsroutes langs de bekende steden, maar ook door de bergen en nationale parken. Ook de grens routes (zowel langs de grens met Duitsland langs de Odor rivier als de grens met Litouwen) zijn populair. Waar we misschien bij Polen als eerste denken aan Warschau of Krakau, kunnen we de derde grootste stad van Polen, Łódź, zeker niet vergeten.

Actief Tourisme Lodz Polen
© Polen.nl

Łódź

De stad Łódź is de derde grootste stad van Polen met bijna 700.000 inwoners. De stad ligt in de gelijknamige provincie en deze telt meer dan 120 fietsroutes. Het netwerk kent drie niveaus: een buiten regionaal niveau , sub regionale routes die langs een aantal districten voert en lokale routes. Leuk weetje, in de regio Łódź ligt de langste paardenroute van Europa! (die overigens ook voor andere sporten zoals fietsen en wandelen wordt gebruikt) De route is namelijk meer dan 2000km lang!

Leuk weetje, in de regio Łódź ligt de langste paardenroute van Europa!

Genomineerd!

Dat Polen een echt fietsland is blijkt wel uit de nominatie voor de fietsroute van het jaar.  De genomineerde fietsroute Green Velo, begint net onder de provincie Łódź en gaat via het oosten van Polen naar het Noorden. Andere genomineerden dit jaar zijn de Maasfietsroute in Nederland/België/Frankrijk, de Kattegattleden in Zweden en de ViaRhona in Zwitserland/Frankrijk. De winnaar wordt bekend gemaakt op de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Green Velo Polen
©GreenVelo: De Green Velo Route in Polen

Lees ook over wintersport in Polen


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.