Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Fietsland Polen

Polen is een veelzijdig land en dat merk je ook aan de fietsroutes. Zo zijn er fietsroutes langs de bekende steden, maar ook door de bergen en nationale parken. Ook de grens routes (zowel langs de grens met Duitsland langs de Odor rivier als de grens met Litouwen) zijn populair. Waar we misschien bij Polen als eerste denken aan Warschau of Krakau, kunnen we de derde grootste stad van Polen, Łódź, zeker niet vergeten.

Actief Tourisme Lodz Polen
© Polen.nl

Łódź

De stad Łódź is de derde grootste stad van Polen met bijna 700.000 inwoners. De stad ligt in de gelijknamige provincie en deze telt meer dan 120 fietsroutes. Het netwerk kent drie niveaus: een buiten regionaal niveau , sub regionale routes die langs een aantal districten voert en lokale routes. Leuk weetje, in de regio Łódź ligt de langste paardenroute van Europa! (die overigens ook voor andere sporten zoals fietsen en wandelen wordt gebruikt) De route is namelijk meer dan 2000km lang!

Leuk weetje, in de regio Łódź ligt de langste paardenroute van Europa!

Genomineerd!

Dat Polen een echt fietsland is blijkt wel uit de nominatie voor de fietsroute van het jaar.  De genomineerde fietsroute Green Velo, begint net onder de provincie Łódź en gaat via het oosten van Polen naar het Noorden. Andere genomineerden dit jaar zijn de Maasfietsroute in Nederland/België/Frankrijk, de Kattegattleden in Zweden en de ViaRhona in Zwitserland/Frankrijk. De winnaar wordt bekend gemaakt op de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Green Velo Polen
©GreenVelo: De Green Velo Route in Polen

Lees ook over wintersport in Polen


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer