Fietsland Polen

Polen is een veelzijdig land en dat merk je ook aan de fietsroutes. Zo zijn er fietsroutes langs de bekende steden, maar ook door de bergen en nationale parken. Ook de grens routes (zowel langs de grens met Duitsland langs de Odor rivier als de grens met Litouwen) zijn populair. Waar we misschien bij Polen als eerste denken aan Warschau of Krakau, kunnen we de derde grootste stad van Polen, Łódź, zeker niet vergeten.

Actief Tourisme Lodz Polen
© Polen.nl

Łódź

De stad Łódź is de derde grootste stad van Polen met bijna 700.000 inwoners. De stad ligt in de gelijknamige provincie en deze telt meer dan 120 fietsroutes. Het netwerk kent drie niveaus: een buiten regionaal niveau , sub regionale routes die langs een aantal districten voert en lokale routes. Leuk weetje, in de regio Łódź ligt de langste paardenroute van Europa! (die overigens ook voor andere sporten zoals fietsen en wandelen wordt gebruikt) De route is namelijk meer dan 2000km lang!

Leuk weetje, in de regio Łódź ligt de langste paardenroute van Europa!

Genomineerd!

Dat Polen een echt fietsland is blijkt wel uit de nominatie voor de fietsroute van het jaar.  De genomineerde fietsroute Green Velo, begint net onder de provincie Łódź en gaat via het oosten van Polen naar het Noorden. Andere genomineerden dit jaar zijn de Maasfietsroute in Nederland/België/Frankrijk, de Kattegattleden in Zweden en de ViaRhona in Zwitserland/Frankrijk. De winnaar wordt bekend gemaakt op de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Green Velo Polen
©GreenVelo: De Green Velo Route in Polen

Lees ook over wintersport in Polen


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer