Hondenslee, sneeuwscooter en nog veel meer. Dit is Lapland!

Door: Pauline van der Waal | Fan van Nordic.nl en Nordic.be

Het landschap van Lapland is onbeschrijfelijk mooi. In de winter bedekken dikke sneeuwtapijten de uitgestrekte vlaktes. Je kunt deze magische omgeving verkennen tijdens wel heel bijzondere activiteiten. Wij delen alvast vijf van deze indrukwekkende uitstapjes in winterwonderland.

1. Ga op huskytocht: bijzonder sleerijden

Zodra je de schattige snoetjes van de husky’s in Lapland ziet, ben je verkocht; hiermee wil je alleen maar knuffelen! En dat kan gelukkig, want deze vriendelijke beestjes zijn daar ook dol op. Maar dat is niet het enige wat zij kunnen, want zij zijn gek op kilometers maken en doen dat samen met jou.

Je kunt kiezen voor (halve)dagtochten of meerdaagse tochten en één ding is zeker: dit wordt een onvergetelijke ervaring. Terwijl slechts het getrappel van de honden en het geruis van de slee in je oren klinkt, trekken oneindige sneeuwvlaktes, bevroren meren en besneeuwde bossen aan je voorbij. Een hondenslede wordt door twee personen gedeeld, waarbij je afwisselend zit en bestuurt. Een avontuur om nooit te vergeten.

Glij door de sneeuw met alleen het geluid van blaffende husky's
Glij door de sneeuw met alleen het geluid van blaffende husky’s

2. Maak een spectaculaire sneeuwscootertocht

Tijdens een sneeuwscootertocht voel je je zo vrij als een vogel. Op jouw sneeuwscooter kun je lange afstanden afleggen door landschappen waar je eerder alleen maar over kon dromen. Je glijdt met tot wel 30 kilometer per uur over bevroren meren en door bossen, terwijl het adembenemende landschap aan je voorbij trekt.

Een sneeuwscooter besturen kan wanneer je in het bezit bent van een rijbewijs. Als je kunt autorijden zul je het rijden op de scooter ook snel onder de knie hebben. De sneeuwscooter deel je met zijn tweeën en wanneer je allebei wilt besturen kan dit afgewisseld worden.

Durf jij door het witte wonderland te crossen op je sneeuwscooter?
Durf jij door het witte wonderland te crossen op je sneeuwscooter?

3. Bezoek de intrigerende Sami en hun rendieren

Eén keer per jaar worden deze dieren voor de arrenslee van niemand minder dan de kerstman gespannen, maar jij hebt de kans om tijdens een husky- of sneeuwscootertocht een wilde kudde rendieren te spotten. Wil je niks aan het toeval overlaten? Dan kun je een bezoek brengen aan een voederplaats waar je de rendieren kunt voeren en aaien.

In Lapland zijn alle rendieren in het bezit van de inheemse bevolking, de Sami. De Sami leven hand in hand met de natuur en tijdens een verblijf in Lapland kun je ook met hen en hun interessante cultuur kennismaken.


Maak kennis met de oorspronkelijke bewoners van Lapland, de Sami


De rendieren horen bij de Sami
De rendieren horen bij de Sami
Voel de sneeuw onder je schoenen knisperen
Voel de sneeuw onder je schoenen knisperen

4. Ga wandelen met sneeuwschoenen of langlaufski’s

Ontdek Lapland op een actieve manier, waar je het gegarandeerd warm van krijgt! Tijdens een wandeling op sneeuwschoenen, een soort ‘tennisrackets onder je voeten’, of een langlauftocht ben je actief bezig terwijl je van het natuurschoon om je heen geniet.

Kan jij de sporen van sneeuwhazen, rendieren en vossen die je onderweg tegenkomt onderscheiden? Of je nu op de paden blijft, de diepe sneeuw trotseert, een beginnende of ervaren wandelaar bent: deze sneeuwwandeling prikkelt je zintuigen en zul je nooit meer vergeten!

5. Een magische lichtshow: het noorderlicht

Het magische fenomeen dat je boven de poolcirkel kunt spotten staat hoog op ieders lijstje bij een bezoek aan Lapland. Het noorderlicht ontstaat door uitbarstingen van de zon, waarbij honderden geladen deeltjes het heelal in geslingerd worden. Deze zogenoemde ‘zonnestormen’ kun je met het blote oog spotten tussen 60° en 70° Noord.

Wat is het noorderlicht toch prachtig
Wat is het noorderlicht toch prachtig

Alle accommodaties van Nordic in Lapland liggen in dit gebied, wat jouw kans op het zien van het noorderlicht vergroot. Je gaat ’s avonds op een indrukwekkend avontuur om deze magische lichtshow aan de lucht te zien dansen. Heb je geen geluk en spot je het licht niet? Zelfs dan is de tocht onvergetelijk. Doordat hier weinig lichtpollutie is, zijn de nachten hier donker en de sterrenhemel is al sprookjesachtig mooi op zichzelf.


Ga zelf op zoek naar het Noorderlicht!


Beleef het met Nordic

Welke van deze activiteiten staan op jouw bucketlist? Waarschijnlijk allemaal! Je kunt het beleven als je op reis gaat naar Scandinavië in winter, maar ook in de zomer is Lapland prachtig. Voor meer informatie over alles wat je kunt beleven in Lapland en om jouw favoriete reis samen te stellen, kijk je op de website van Nordic, de Scandinaviëspecialist. Wil je graag een reis boeken, maar schrikt de onzekere coronasituatie je wat af? Nordic heeft nu een flexibel annuleringsbeleid.


Lees alles op website van Nordic.nl of Nordic.be


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.