Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Trailrunning in de Dolomieten

Door: Matthijs van der Pol

Afgelopen juli vond de 2018 versie van de Dolomites Skyrace in het noorden van Italië plaats. Helaas heb ik die trailrun niet kunnen doen, maar ik ben wel al langere tijd enthousiast over deze wedstrijd en denk hem volgend jaar te gaan rennen. Is het ook iets voor jou? En ben jij ook fan van trailrunning?

dolomites skyrace italië - trailrunning - mountainreporters
Bron: dolomiteskyrace.com

Liefde voor Italië

Vorig jaar schreef ik al over deze hardloopwedstrijd in dit artikel. Vanwege mijn liefde voor Italië neig ik toch telkens om mijn activiteiten in dit fantastische land te organiseren. En eigenlijk is het allemaal enorm logisch.

De Dolomieten zijn mijn favoriete bergen, dus van mijn kant is er geen twijfel meer dat dit een race voor 2019 wordt

Het ideale eten voor een trailrun is een pastamaaltijd. Ook voor een marathon zie je vaak een ‘pasta-party’. En waar komt de pasta vandaan? Precies, Italië. De Dolomieten zijn mijn favoriete bergen, dus van mijn kant is er geen twijfel meer dat dit een race voor 2019 wordt.

dolomites skyrace italië - trailrunning - mountainreporters
Bron: dolomiteskyrace.com

De trail

De Dolomites Skyrace is geen extreme race en bestaat uit 22 kilometer en 1.750 hoogtemeters. Maar het is zeker geen walk in the park. Meer informatie over de route lees je hier. Je kunt overigens ook deelnemen aan andere varianten, waaronder een ultratrail. Voor de extreem fitte sporters is er ook een optie.

Een paar details

Je kunt dit avontuur dus ook aangaan met je gezin. Je kinderen en/of partners kunnen dan een van de mini varianten rennen, zodat iedereen zijn wedstrijd heeft.

dolomites skyrace italië - trailrunning - mountainreporters
Bron: dolomiteskyrace.com

Lees meer verhalen over hiken, bergwandelen en trailrunning


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer