Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Trailrunning in de Dolomieten

Door: Matthijs van der Pol

Afgelopen juli vond de 2018 versie van de Dolomites Skyrace in het noorden van Italië plaats. Helaas heb ik die trailrun niet kunnen doen, maar ik ben wel al langere tijd enthousiast over deze wedstrijd en denk hem volgend jaar te gaan rennen. Is het ook iets voor jou? En ben jij ook fan van trailrunning?

dolomites skyrace italië - trailrunning - mountainreporters
Bron: dolomiteskyrace.com

Liefde voor Italië

Vorig jaar schreef ik al over deze hardloopwedstrijd in dit artikel. Vanwege mijn liefde voor Italië neig ik toch telkens om mijn activiteiten in dit fantastische land te organiseren. En eigenlijk is het allemaal enorm logisch.

De Dolomieten zijn mijn favoriete bergen, dus van mijn kant is er geen twijfel meer dat dit een race voor 2019 wordt

Het ideale eten voor een trailrun is een pastamaaltijd. Ook voor een marathon zie je vaak een ‘pasta-party’. En waar komt de pasta vandaan? Precies, Italië. De Dolomieten zijn mijn favoriete bergen, dus van mijn kant is er geen twijfel meer dat dit een race voor 2019 wordt.

dolomites skyrace italië - trailrunning - mountainreporters
Bron: dolomiteskyrace.com

De trail

De Dolomites Skyrace is geen extreme race en bestaat uit 22 kilometer en 1.750 hoogtemeters. Maar het is zeker geen walk in the park. Meer informatie over de route lees je hier. Je kunt overigens ook deelnemen aan andere varianten, waaronder een ultratrail. Voor de extreem fitte sporters is er ook een optie.

Een paar details

Je kunt dit avontuur dus ook aangaan met je gezin. Je kinderen en/of partners kunnen dan een van de mini varianten rennen, zodat iedereen zijn wedstrijd heeft.

dolomites skyrace italië - trailrunning - mountainreporters
Bron: dolomiteskyrace.com

Lees meer verhalen over hiken, bergwandelen en trailrunning


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer