Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

De Trollstigen

Op Instagram komen de mooiste plaatjes van droombestemmingen voorbij. Verschillende plaatsen in Noorwegen blijven fascinerend om te zien. Het landschap, de natuur en de mensen zorgen ervoor dat ik nooit uitgekeken ben op dit land. Naast de verschillende hike- tochten naar bijvoorbeeld de Trolltunga, Kjerag en de Preikestolen heeft Noorwegen veel meer te bieden. Het heeft geweldige fjorden en adembenemend mooie autoroutes. Het is daarom geen straf om een hele dag in de auto te zitten.

Het landschap in Noorwegen doet je elke keer versteld staan. De Trollenroute, ook wel de Trollstigen genoemd staat hoog bovenaan mijn Bucketlist. Als je deze indrukwekkende route ziet snap je waarom.

Trollstigen
Trollstigen by night

Nationale Toeristische Route

Ik heb geen woord gelogen over dit geweldige uitzicht. Hier moet je toch eens in je leven geweest zijn? “Helaas” denken meerdere mensen zo over deze route want je zult er niet alleen zijn. De Trollstigen is onderdeel van de 106 km tellende Nationale-Toeristische Route en is te vinden in het westen van Noorwegen. Deze Nationale Toeristische Route loopt van Geiranger tot het dal van Romsdal. De Trollstigen, de weg die in 1936 werd geopend en elf spectaculaire haarspeldbochten heeft, is omgeven door meerdere hoge bergen. Het mooiste en beste uitzicht heb je vanaf het platform de Trollstigheim. Vanuit dit punt heb je zicht over de elf haarspeldbochten, bergkammen, watervallen (Stigfossen), groene valleien en diepe fjorden waaronder de Geiranger die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

“De Trollstigen is onderdeel van de 106 km tellende Nationale Toeristische Route”

uitzichtpunt Trollstigen
Uitzichtpunt Trollstigen

Hoe kom je er?

De route naar het uitzichtpunt Trollstigheim is ongeveer twintig kilometer lang. Volg hiervoor weg nr 63 van Åndalsnes naar het zuiden. Het wordt ook wel de Adelaarsweg genoemd. De route is niet lang maar wel steil en kost veel tijd door kronkelachtige bergweg met vele haarspeldbochten. Delen van deze weg hebben een stijging van tien procent. Je kan er natuurlijk met de auto komen maar voor mensen die iets meer uitdaging zoeken kun je de Trollstigenroute ook gaan fietsen. In de winter is de weg gesloten door sneeuwval. In het voorjaar en de zomer is de weg geopend, meestal is dit van mei tot november. Wil je niet voor verrassingen te komen staan dan is het raadzaam om dit van te voren te controleren.

Andere tussenstops

Leg je de hele Nationaal Toeristische Route af dan is het zeker de moeite waard om ook te stoppen bij Gudbrandsjuvet. Dit is een vijf meter smal en vijfentwintig meter hoge kloof waardoor de Valldøla-rivier loopt en waar het smeltwater van de gletsjers in eindigt. Wist je dat je ook kan canyoningen bij Gudbrandsjuvet?

Canyoning Gudbrandsjuvet
Canyoning Gudbrandsjuvet

Ook in Ørnesvingen heb je een fantastisch uitzichtpunt over de Geirangerfjord.

Ørnesvingen
Uitzicht bij Ørnesvingen
vieuwpoint Flydalsjuvet
viewpoint Flydalsjuvet

Met uitzicht op de Geirangerfjorden

Last but not least een stop bij Flydalsjuvet. Dit is één van de meest populaire plaatsen om foto’s te nemen.

Het viewpoint bestaat uit twee verschillende plateaus, een hoger en een lager gelegen gedeelte.

Beiden met uitzicht op de Geirangerfjorden en Geiranger. Het plaatsje wat er vier kilometer vandaan ligt.

viewpoint Flydalsjuvet
Viewpoint Flydalsjuvet

Bronnen: www.fjordtours.com | www.nasjonaleturistveger.no | www.visitnorway.nl

Lees hier meer artikelen over Noord-Europa

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer