klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

De Trollstigen

Op Instagram komen de mooiste plaatjes van droombestemmingen voorbij. Verschillende plaatsen in Noorwegen blijven fascinerend om te zien. Het landschap, de natuur en de mensen zorgen ervoor dat ik nooit uitgekeken ben op dit land. Naast de verschillende hike- tochten naar bijvoorbeeld de Trolltunga, Kjerag en de Preikestolen heeft Noorwegen veel meer te bieden. Het heeft geweldige fjorden en adembenemend mooie autoroutes. Het is daarom geen straf om een hele dag in de auto te zitten.

Het landschap in Noorwegen doet je elke keer versteld staan. De Trollenroute, ook wel de Trollstigen genoemd staat hoog bovenaan mijn Bucketlist. Als je deze indrukwekkende route ziet snap je waarom.

Trollstigen
Trollstigen by night

Nationale Toeristische Route

Ik heb geen woord gelogen over dit geweldige uitzicht. Hier moet je toch eens in je leven geweest zijn? “Helaas” denken meerdere mensen zo over deze route want je zult er niet alleen zijn. De Trollstigen is onderdeel van de 106 km tellende Nationale-Toeristische Route en is te vinden in het westen van Noorwegen. Deze Nationale Toeristische Route loopt van Geiranger tot het dal van Romsdal. De Trollstigen, de weg die in 1936 werd geopend en elf spectaculaire haarspeldbochten heeft, is omgeven door meerdere hoge bergen. Het mooiste en beste uitzicht heb je vanaf het platform de Trollstigheim. Vanuit dit punt heb je zicht over de elf haarspeldbochten, bergkammen, watervallen (Stigfossen), groene valleien en diepe fjorden waaronder de Geiranger die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

“De Trollstigen is onderdeel van de 106 km tellende Nationale Toeristische Route”

uitzichtpunt Trollstigen
Uitzichtpunt Trollstigen

Hoe kom je er?

De route naar het uitzichtpunt Trollstigheim is ongeveer twintig kilometer lang. Volg hiervoor weg nr 63 van Åndalsnes naar het zuiden. Het wordt ook wel de Adelaarsweg genoemd. De route is niet lang maar wel steil en kost veel tijd door kronkelachtige bergweg met vele haarspeldbochten. Delen van deze weg hebben een stijging van tien procent. Je kan er natuurlijk met de auto komen maar voor mensen die iets meer uitdaging zoeken kun je de Trollstigenroute ook gaan fietsen. In de winter is de weg gesloten door sneeuwval. In het voorjaar en de zomer is de weg geopend, meestal is dit van mei tot november. Wil je niet voor verrassingen te komen staan dan is het raadzaam om dit van te voren te controleren.

Andere tussenstops

Leg je de hele Nationaal Toeristische Route af dan is het zeker de moeite waard om ook te stoppen bij Gudbrandsjuvet. Dit is een vijf meter smal en vijfentwintig meter hoge kloof waardoor de Valldøla-rivier loopt en waar het smeltwater van de gletsjers in eindigt. Wist je dat je ook kan canyoningen bij Gudbrandsjuvet?

Canyoning Gudbrandsjuvet
Canyoning Gudbrandsjuvet

Ook in Ørnesvingen heb je een fantastisch uitzichtpunt over de Geirangerfjord.

Ørnesvingen
Uitzicht bij Ørnesvingen
vieuwpoint Flydalsjuvet
viewpoint Flydalsjuvet

Met uitzicht op de Geirangerfjorden

Last but not least een stop bij Flydalsjuvet. Dit is één van de meest populaire plaatsen om foto’s te nemen.

Het viewpoint bestaat uit twee verschillende plateaus, een hoger en een lager gelegen gedeelte.

Beiden met uitzicht op de Geirangerfjorden en Geiranger. Het plaatsje wat er vier kilometer vandaan ligt.

viewpoint Flydalsjuvet
Viewpoint Flydalsjuvet

Bronnen: www.fjordtours.com | www.nasjonaleturistveger.no | www.visitnorway.nl

Lees hier meer artikelen over Noord-Europa

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer