Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

De Trollstigen

Op Instagram komen de mooiste plaatjes van droombestemmingen voorbij. Verschillende plaatsen in Noorwegen blijven fascinerend om te zien. Het landschap, de natuur en de mensen zorgen ervoor dat ik nooit uitgekeken ben op dit land. Naast de verschillende hike- tochten naar bijvoorbeeld de Trolltunga, Kjerag en de Preikestolen heeft Noorwegen veel meer te bieden. Het heeft geweldige fjorden en adembenemend mooie autoroutes. Het is daarom geen straf om een hele dag in de auto te zitten.

Het landschap in Noorwegen doet je elke keer versteld staan. De Trollenroute, ook wel de Trollstigen genoemd staat hoog bovenaan mijn Bucketlist. Als je deze indrukwekkende route ziet snap je waarom.

Trollstigen
Trollstigen by night

Nationale Toeristische Route

Ik heb geen woord gelogen over dit geweldige uitzicht. Hier moet je toch eens in je leven geweest zijn? “Helaas” denken meerdere mensen zo over deze route want je zult er niet alleen zijn. De Trollstigen is onderdeel van de 106 km tellende Nationale-Toeristische Route en is te vinden in het westen van Noorwegen. Deze Nationale Toeristische Route loopt van Geiranger tot het dal van Romsdal. De Trollstigen, de weg die in 1936 werd geopend en elf spectaculaire haarspeldbochten heeft, is omgeven door meerdere hoge bergen. Het mooiste en beste uitzicht heb je vanaf het platform de Trollstigheim. Vanuit dit punt heb je zicht over de elf haarspeldbochten, bergkammen, watervallen (Stigfossen), groene valleien en diepe fjorden waaronder de Geiranger die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

“De Trollstigen is onderdeel van de 106 km tellende Nationale Toeristische Route”

uitzichtpunt Trollstigen
Uitzichtpunt Trollstigen

Hoe kom je er?

De route naar het uitzichtpunt Trollstigheim is ongeveer twintig kilometer lang. Volg hiervoor weg nr 63 van Åndalsnes naar het zuiden. Het wordt ook wel de Adelaarsweg genoemd. De route is niet lang maar wel steil en kost veel tijd door kronkelachtige bergweg met vele haarspeldbochten. Delen van deze weg hebben een stijging van tien procent. Je kan er natuurlijk met de auto komen maar voor mensen die iets meer uitdaging zoeken kun je de Trollstigenroute ook gaan fietsen. In de winter is de weg gesloten door sneeuwval. In het voorjaar en de zomer is de weg geopend, meestal is dit van mei tot november. Wil je niet voor verrassingen te komen staan dan is het raadzaam om dit van te voren te controleren.

Andere tussenstops

Leg je de hele Nationaal Toeristische Route af dan is het zeker de moeite waard om ook te stoppen bij Gudbrandsjuvet. Dit is een vijf meter smal en vijfentwintig meter hoge kloof waardoor de Valldøla-rivier loopt en waar het smeltwater van de gletsjers in eindigt. Wist je dat je ook kan canyoningen bij Gudbrandsjuvet?

Canyoning Gudbrandsjuvet
Canyoning Gudbrandsjuvet

Ook in Ørnesvingen heb je een fantastisch uitzichtpunt over de Geirangerfjord.

Ørnesvingen
Uitzicht bij Ørnesvingen
vieuwpoint Flydalsjuvet
viewpoint Flydalsjuvet

Met uitzicht op de Geirangerfjorden

Last but not least een stop bij Flydalsjuvet. Dit is één van de meest populaire plaatsen om foto’s te nemen.

Het viewpoint bestaat uit twee verschillende plateaus, een hoger en een lager gelegen gedeelte.

Beiden met uitzicht op de Geirangerfjorden en Geiranger. Het plaatsje wat er vier kilometer vandaan ligt.

viewpoint Flydalsjuvet
Viewpoint Flydalsjuvet

Bronnen: www.fjordtours.com | www.nasjonaleturistveger.no | www.visitnorway.nl

Lees hier meer artikelen over Noord-Europa

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer