Is kamperen niet jouw ding, maar wil je wel “opgaan in de natuur”? Dan laten we vijf unieke hotels zien in Europa. Van een vogelnest hoog in de bomen, een glazen kubus tot aan slapen in een ufo. Deze unieke “hide-aways” hebben met elkaar gemeen dat ze opgenomen zijn in de prachtige bergen en bossen en je een unieke overnachting bieden waarbij je wakker wordt met de geluiden van de natuur.

1. Whitepod, Zwitserland

whitepod lakeview
De Whitepod, met zicht over het meer in de zomer. Fotocredits: www.whitepod.com

Dit prachtige eco-resort omschrijft zichzelf als een luxury & alpine experience en dat is het ook! Hier slaap je in de prachtigste luxueuze pod’s die zowel zomers als in de winter geopend zijn. In de winter kan je bijzondere activiteiten boeken als sledetochten met honden en sneeuwschoenwandelingen en in de zomer kun je hiken, paardrijden en op alle mogelijke manieren van de geweldige natuur genieten. Ook voor families met kinderen is het enorme belevenis! De Pod’s zijn er in 3 thema’s:: de Swiss pod, de Forest pod en de 007, in James Bond stijl. Voor meer info ga je naar Whitepod

whitepod winter eco resort
Whitepod hotel in de winter… een magisch gezicht met de bolletjes in de sneeuw. Fotocredits: whitepod.com

De Pods liggen op circa 1400 meter hoogte bij de plaats les Giettes met een waanzinnig uitzicht over het meer van Genève.  Vanaf dit park kan je 25 kilometer wandelpaden volgen en daarna lekker bijkomen in de sauna.

2. Attrap’Rêves: slapen in een bubbel

bubbel provence
Een van de 5 unieke bubbels in het bos. Fotocredits: attrap-reves.com

In het Franse Attrap Reve in de Provence kun je je terugtrekken in je eigen “bubbel”. Deze unieke “hideaways” liggen in een prachtige omgeving in de bossen met 5 transparante bubbels om in te slapen. Deze unieke overnachting biedt volop verwennerij als: “in-bubble massage”, champagne en een open lucht jacuzzi vlakbij de bubbels.

Er zijn verschillende types: de Zen, de Love Nature, de Glamour en de 1001 en tot slot nog een speciale suite. Sommige types zijn speciaal getint zodat ze meer privacy bieden voor bijvoorbeeld een honeymoon. Het zicht door het dak naar de sterrenhemel is adembenemend!  www.attrap-reves.com/en/

3. Juvet Landscape in Noorwegen

Het hotel gaat helemaal op in de omgeving

Het Juvet hotel is Europa’s eerste “landschapshotel” waarmee ze bedoelen dat het in zijn geheel opgaat in de omgeving. Gelegen in het Valldal zijn deze prachtige kamers gebouwd en verdeeld over plekjes in de riviervallei rondom heuvels, tussen de bomen en op eeuwenoude keien en rotsblokken.

De kamers zijn uniek met veel glas waardoor je bijna in de natuur verblijft. De zeven kamers zijn hier en daar neergezet in de natuur als blokken met glazen wanden waarvan je zicht heb over de prachtige rivier en kloof onder je.

juvet landscape hotel noorwegen
Juvet landscape hotel, het uitzicht vanuit een van de kamers

4. Mirror cube treehouse in Zweden

Hoog in Zweden tegen de poolcirkel aan staat dit waanzinnige hotel. Hier worden al je dromen waar met spectaculaire kamers als “vogelnest”, “ufo”, “spiegelkubus” en meer.. Je slaapt hoog in de bomen midden in de natuur in de meest innovatieve kamers en objecten met spiegelend glas en natuurlijke materialen.

treehouse , vogelnest, ufo, zweden
een aantal van de unieke kamers in het treehouse hotel: van ufo tot vogelnest

In de winter maak je tochten op een van de sneeuwmobielen, in de zomer ga je op zoek naar eetbare paddenstoelen en besjes.. dichterbij de natuur zal je niet komen! Voor alle kamers en meer info ga je naar de website: http://treehotel.se/en

5. Cabanes als Arbres in Spanje

cabanes als arbres
Cabanes als Arbres: de boomhutten tussen de bomen met zicht op de vallei

In het achterland van Girona en Barcelona ligt “La Selva”: een regio met prachtige bossen en uniek boomhutten waar je kunt overnachten. De cabana’s zijn goed verstopt tussen de bomen en het enige wat je hoort zijn de geluiden van het bos en de vogels. Ieder huisje heeft een vogelnaam. Dompel onder in de natuur, terwijl je geniet de tuin en het zwembad.

cabanes als arbres
Cabanes als Arbres

Alle informatie, bereikbaarheid en informatie vindt je op de website www.cabanesalsarbres.com/en


Kan je geen genoeg krijgen van bijzondere accommodaties? Lees dan ook over de vijf coolste accommodaties op IJsland: www.mountainreporters.com/nieuw/5-coolste-accommodaties-ijsland/


 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in