klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

De Franse bergbeklimvereninging “FFCAM” plaatse onlangs een opvallende maar uitdagende vacature voor avontuurlijke bergsportliefhebbers. In Frankrijk zoeken ze namelijk een berghutwacht voor ” De Refuge de l’Aigle” welke op 3450 meter hoogte ligt. Dat is letterlijk en figuurlijk elke ochtend wakker worden met je hoofd in de wolken. Er zit alleen één maar aan dit verhaal, er is geen stromend water en geen WIFI. Voor de echte avonturier is dit een ultieme uitdaging en misschien voor de “normale mens” wel de beste digital detox. Er zijn wel een aantal eisen waar je als berghutwacht aan moet voldoen.

Takenpakket als berghutwacht

Zit jij nog vol adrenaline en enthousiasme dit artikel te lezen omdat jij jezelf de perfecte kandidaat voor deze vacature vindt? Dan komen hier misschien enkele disclaimers. Zo hebben kandidaten met een universitair diploma van berghutwacht voorrang. Daarnaast moet je in het bezit zijn van een EHBO Diploma en kennis hebben van de bergomgeving.

Het takenpakket van een berghutwachter zien er als volgt uit:
* Het ontvangen van bezoekers
* Zorg hebben voor de catering en de bevoorrading
* Het onderhoud in en rondom de berghut

En wat levert je deze baan op?

Naast een unieke ervaring in de bergen, krijg je kost en inwoning gratis. Sinds de renovatie heb je je eigen slaapplek in de berghut. Ook mag je de winst van de catering zelf houden.

Je baan begint op 1 april 2022 en de einddatum is onbekend, maar duurt zeker tot en met september 2022.

Bereikbaarheid Refuge de l’Aigle

De Refuge de l’Aigle wordt net niet bekroond tot de hoogste berghut van Frankrijk, dat is namelijk de Refuge de Gouter op 3835 meter hoogte. Het uitzicht vanuit deze berghut is echter niet mis! De berghut is in 2014 volledig gerenoveerd en heeft een unieke locatie, midden in het Nationaal Park des Escrins (Oisans, gemeente la Grave Hautes-Alpes), tegenover de bergkammen van de Meije. Refuge de l ‘Áigle is alleen te bereiken met een helikopter of een zes-uur-durende wandeltocht, ruim 1800 meter omhoog. Hoewel er geen stromend water is, is er dankzij een aantal zonnepanelen wel elektrische tijd. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het weer.

Doelgroepen Refuge de l’ Aigle

I ‘Aigle wordt voornamelijk gebruikt als slaapplek voor bergbeklimmers. Daarnaast worden er ook bruiloften gehouden. Er is in totaal plek voor 30 mensen. Nu denk je misschien dat er zelden mensen komen. Maar dit is niet waar. In het jaar 2020/2021 zijn er 1158 mensen die in de Refuge de l’Aigle hebben overnacht.

Bron artikel: AD

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer