Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Zo sta je zomaar ineens in de sneeuw!

Door Jessica Betram

Het was voor een opdracht voor school dat ik Zwitserland bezocht. Zeker niet één van de slechtste keuzes die ik in mijn leven gemaakt heb. Afgelopen april was het zover, met mijn rugzak om en mijn wandelschoenen aan stapte ik het huis van een vriendin binnen. We waren drie vriendinnen die na tien maanden weer herenigd werden en stonden klaar om verschillende gebieden in Zwitserland te gaan bezoeken.

Toen ik me omdraaide zag ik nog net een rode auto door het prachtig groene landschap rijden

In de buurt van Hauenstein maakte we onze eerste korte wandeling in de natuur. We bezochten hier een ruïne boven op een heuvel met de naam Froburg, waar we tevens een fantastisch uitzicht hadden! Toen ik me om draaide zag ik nog net een rode auto door het prachtig groene landschap rijden. 

Het uitzicht van Hauenstein – Foto: Jessica Betram

De eerste keer in Zwitserland

We besloten om twee dagen naar de Zwitserse Alpen te gaan. Voor mij was het de eerste keer dat ik Zwitserland bezocht. Ik voelde me zo klein in deze bijzonder grote wereld. Een mooie treinreis bracht ons naar Lauterbrunnen. Vanaf hier kon ons avontuur van die dag pas echt beginnen. Eerst liepen we door een enorme groene vallei waar we torenhoge watervallen zagen.

We reisden daarna met de trein omhoog naar Kleine Scheidegg, waar je nog verder kunt klimmen

Dit is een wandeling waar je tussen de rotsen doorloopt. We reisden daarna met de trein omhoog naar Kleine Scheidegg, waar je nog verder kunt klimmen. Dit is een echte toeristenplaats waar je, met het juiste weer, de andere drie bergen goed kunt zien. Deze bergen worden Eiger Mönch, Jungfrau en Männlichen genoemd. In het dal, door de ligging van Berner Oberland, zijn in totaal 72 watervallen te zien.

Op weg naar Kleine Scheidegg – Foto: Jessica Betram

In de sneeuw

In Zweisimmen, gelegen aan de voet van de Rinderberg, is een skigebied te vinden. Samen met een boer uit Zwitserland besloten we één van de dagen om hier de buurt te verkennen.

Daar stond ik dan, met mijn T-shirt in een wit landschap

Via een smal pad liepen we een steile helling op, waardoor we steeds hoger op de berg terecht kwamen. Daar stond ik dan, met mijn T-shirt in een wit landschap. Het zijn de verschillende gebieden die het zo bijzonder maakt. Van een heldergroen natuurgebied kan je nog geen twintig minuten later ineens in een landschap staan bedekt onder een dikke witte deken van sneeuw.

Zweisimmen – Foto: Jessica Betram
Vanaf hier is het ski-gebied goed te zien – Foto: Jessica Betram
Zweisimmen – Foto: Jessica Betram

Ook hebben we een wandeling van Eptingen naar Belcheflue gemaakt. We liepen omhoog naar een Zwitserse vlag waar we konden genieten van het uitzicht over Belcheflue. In de verte hoorde ik de koeienbellen rinkelen terwijl ik van het verre uitzicht genoot.

Het uitzicht over Belcheflue – Foto: Jessica Betram
Lees hier alle reisverhalen van onze reporters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer