Bergans of NorwayKlik hier en doe mee met onze win-actie!


 

Verken op een Typisch Italiaanse Vespa het Gardameer

Door: Karin Nijhof

Alle Italië-liefhebbers weten dat er een zeer tof bouwproject gaande is! In 2021 zal hoogstwaarschijnlijk het nieuwe fietspad rond het Gardameer officieel geopend worden.  Vanuit het plaatsje Limone is het nu al mogelijk om een deel van het fietspad te verkennen. Maar dat terzijde. Manon ontdekte op een typisch Italiaanse, knalrode Vespa het Gardameer en reed door verschillende sfeervolle, authentieke dorpjes. Het was een onvergetelijke ervaring die zij graag met jullie wil delen!

De typisch Italiaanse, knalrode Vespa, fotocredits Manon Wienbelt

De Vespatour!

Het vertrekpunt van de Vespatour bevindt zich in het plaatsje Sona dat naast het dorpje Peschiera ligt. In Peschiera is er een mogelijkheid om opgehaald te worden door een speciale shuttlebus van het bedrijf Motor Agazzi, die de Vespatour organiseert. Ook is het mogelijk om op eigen gelegenheid naar het verzamelpunt van de Vespatour te gaan. Traditioneel wordt de dag begonnen met een Italiaanse espresso. Na een proefritje op de Vespa gaan de stoere Vesparijders vol gas de bergen in. Vanuit het plaatsje Sona rijden ze verder richting het noorden en komen ze langs de plaatsen Lazise, Bardolino, Garda en Torri del Benaco.

Speciaal aan deze tour is, dat je vanuit het laatst genoemde plaatsje, met de veerpont en de Vespa een oversteek maakt naar de andere kant van het Gardameer. Hier kom je aan in Toscolano-Maderno. De Vespatour gaat vervolgens nog een aantal kilometers noordelijker. De wegen in de bergen worden smaller, steiler en worden afgewisseld met veel haarspeldbochten en tunnels. Tot aan de lunch loopt de weg parallel aan het Gardameer en stop je op de meest fantastische plekken met uitzicht op het Gardameer.

Met de Vespa op de boot
Met de Vespa op de boot
Eén van de vele tunnels tijdens de Vespatour, fotocredits; Manon Wienbelt
Uitzicht op het Gardameer
Uitzicht op het Gardameer, fotocredits Manon Wienbelt

De rit na de lunch

Nabij het dorpje Tremosine, is het tijd voor een lunch die bij de Vespatour inbegrepen zit. Met een goed gevulde maag toeren de Vesparijders verder. Ze rijden door typisch Italiaanse, karakteristieke dorpjes. Na het maken van een groot aantal hoogtemeters dwars door het berglandschap, wordt het uitzicht op het Gardameer steeds mooier.

Leuk weetje is dat de James Bond film “Quantum of Solace” in deze omgeving opgenomen is. Manon benadrukt dat je in het dorpje “Piave” een prachtig uitzicht over het Gardameer hebt.

Voordat de Vesparijders weer terug op de boot naar Torri Del Benaco zitten maken ze elders nog een leuke stop en proeven zij de streekproducten zoals kaas, Limoncello en olijven. Na een slordige 150 kilometer eindigt de tour tussen de prachtige wijngaarden in Sona (dezelfde plaats waar de tour is begonnen). Een prachtige wordt afgesloten met eigen geproduceerde wijn en ijskoude Limoncello.

“Leuk weetje is dat de James Bond film “Quantum of Solace” in deze omgeving  opgenomen is”

Een geweldig uitzicht op het Gardameer, fotocredits; Manon Wienbelt
Het uitzicht op het Gardameer
Het uitzicht op het Gardameer, fotocredits; Manon Wienbelt
Authentieke dorpjes
Authentieke dorpjes in Italië, fotocredits; Manon Wienbelt
IJskoude Limoncello, fotocredits; Manon Wienbelt

Handige weetjes:

 • De Vespatour is mogelijk met twee verschillende soorten Vespa’s. Namelijk de Vespa GTS 300 super en de Vespa Primavera 125.
 • De Vespatour duurt ongeveer acht uur.
 • Je kan alleen op een scooter of met twee personen. Als je ervoor kiest om met twee personen op een Vespa te zitten betaal je 35 euro extra voor de tweede persoon.
 • Per tour gaan er maximaal 8 Vespa’s mee.
 • Je kunt kiezen voor de optie met of zonder gids. Zonder gids rijd je op GPS. Goed om te weten is dat je voor beiden evenveel betaald.
 • De kosten van de Vespatour bedragen 120 euro inclusief lunch en een aantal koffie-stops en proeverijen.
 • De aansprakelijkheidsverzekering zit bij de prijs inbegrepen.
 • De prijs van de veerboot is niet inbegrepen maar kost rond de 10 euro per persoon.
 • Er is ook een Vespa tour mogelijk vanuit het plaatsje Riva of vanuit Peschiera naar het gebied Valpolicella.
 • Je kan de tour boeken t/m oktober afhankelijk van het weer.
 • Kijk voor meer informatie op de website: www.regiondo.nl

Lees hier alle artikelen over reizen naar Italië


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer