Het Verre Reizen Event 2018, mijn ervaringen

Door Noëlle Verhage

Op 27 en 28 oktober 2018 was het zover, het Verre Reizen Event was weer neergestreken in de Fokkerterminal in Den Haag. Mountainreporters was uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Het Verre Reizen Event richt zich uitsluitend op verre reizen, de reizen buiten Europa. Ruim tweehonderd bestemmingen waren vertegenwoordigd. Van Buthan tot America en van Nepal tot Chili. Het leuke van dit event is dat het kleinschalig is, maar je er toch genoeg informatie kunt vinden over alle bestemmingen die je maar kunt bedenken.

De reisexperts die aanwezig waren hebben alle plekken van de wereld gezien en kunnen je uit eigen ervaring adviseren en de ideale reis op maat samenstellen

Verre Reizen Event
Een bestemming uit onze dromen.

Alle reisexperts die aanwezig waren hebben alle plekken van de wereld gezien en kunnen je uit eigen ervaring adviseren en de ideale reis op maat samenstellen.

Elke dertig minuten een lezing

Wat tijdens het Verre Reizen Event een must is om te doen, is het bijwonen van een lezing van één van de reisexperts die er rondlopen. Elke dertig minuten vond er een lezing plaats. Sommige reisexperts hadden flink uitgepakt met filmpjes, mooi foto materiaal en vertelde hun verhaal met enthousiasme. Zo werd je van de reisexpert van Travel Nepal zo enthousiast waardoor je gelijk een reis naar Nepal wilde boeken! De reisexpert van Mevo reizen daarentegen kon hier nog veel van leren. Naast de op zich prima inhoudelijk informatie over de Transsiberië Express van Moskou naar Beijing werd ik niet echt enthousiast van haar statische presentatie. Toen ze ook nog de fout maakte door een negatief beeld te schetsen van de Russen, was mijn enthousiasme voor deze rondreis in één klap verdwenen. Jammer!

Uit zijn jasje?

Het Verre Reizen Event groeit door zijn eigen succes wel wat uit zijn jasje op deze locatie. De informatiebalies stonden erg dicht op elkaar waardoor je weinig loopruimte had. Ook het foodcourt was goed bezet waardoor je tijdens het eten moest blijven staan. Aan de andere kant heeft deze kleinschalige locatie ook weer zijn charmes. Iedere reisexpert was goed toegankelijk. Alles is goed in een paar uur te bekijken en te overzien. Terwijl je bij de Vakantiebeurs aan een dag nog niet genoeg hebt. Ook stonden er een paar leuke foodtrucks met heerlijke maaltijden opgesteld en was het mogelijk om in een echte Amerikaanse Camper en SUV een kijkje te nemen.

Hierboven de aftermovie van het Verre Reizen Event 2018.
Bron: www.verrereizen-event.nl/info

Al met al een prima dagje uit. Op naar editie 2019! Deze vindt plaats in het weekend van 26 en 27 oktober, wederom in de Fokkerterminal in Den Haag. Mountainreporters is er weer bij. Jij ook?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.