Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Vierde poging naar de top slaagt

Door: Pauline van der Waal

De Oostenrijker David Lama heeft de berg Lunag Ri van bijna 7000 meter hoog beklommen. De berg ligt op de grens van Nepal en Tibet en dat is voor David extra bijzonder, want hij is oorspronkelijk van Nepalese afkomst.

Hij beklom de berg helemaal in z’n eentje, maar filmde zijn expeditie met een camera die hij bij zich droeg en een drone die hem volgde. Het was overigens niet de eerste keer dat David een poging deed. Al drie keer eerder probeerde hij de machtige Lunag Ri te bedwingen, maar pas deze vierde keer was het scheepsrecht. In 2016 kwam hij samen met medeklimmer Conrad Anker tot enkele honderden meters voor de top, maar kreeg Conrad een hartaanval. Wellicht de reden dat hij het nu in z’n eentje deed…

Kijk hier het waanzinnige filmpje:

Bron: NOS
Foto: Pixabay

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer