Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Welke kan jij afstrepen?

Door Ilse Nijhof | Bron: Big seven travel

D

uitsland is een populaire vakantiebestemming bij Nederlanders. Toch ziet niet iedereen ons buurland als vakantieland en al helemaal niet als land met prachtige natuur. Als je de cijfers ernaast houdt is dit best gek. Wist je bijvoorbeeld dat 35% van het Duitse landoppervlak uit beschermde natuur bestaat? Je vindt er maar liefst 104 Natuurparken en 14 Nationale Parken. Hier een lijstje met vier bijzondere Nationale Parken!

Nationaal Park Saksisch Zwitserland

Nationaal Park Saksisch Zwitserland bevindt zich op de grens van Duitsland en Tsjechië. Het park heeft een oppervlakte van 94 km2 en is opgericht in 1990. Je vindt hier pittoreske bruggen, rotsformaties, glooiende heuvels en diepe kloven. Met 400 kilometer aan gemarkeerde paden is het een paradijs voor wandelliefhebbers. Ook liefhebbers van bergen kunnen hier hun hart ophalen want er zijn maar liefst 700 bergtoppen om te beklimmen. De Basteibrug en de Basteirotsen zijn de bekendste attracties van het park. Deze rotsformatie is bijna 200 meter hoog en ligt boven de Elbe rivier. Om te genieten van het geweldige uitzicht is er in de 19e eeuw een houten brug tussen de rotsen gebouwd. Later werd deze veranderd in een zandstenen brug, de originele brug is nog steeds in goede staat. Durf jij er overheen te lopen?

De Basteibrug. Pixabay | Julius Silver

Nationaal park Berchtesgaden

Nationaal park Berchtesgaden ligt in Zuid-Duitsland tegen de grens van Oostenrijk aan. Het is een paradijs voor bergliefhebbers. Kristalheldere beekjes, bloemrijke weiden, wilde dieren, kilometers hoge bomen en schilderachtige plaatsjes wisselen elkaar af. Het is één van de oudst beschermde gebieden van de Alpen en bevat de 2713 meter hoge berg Watzman, de op één na grootste berg van Duitsland. Een wereldberoemde attractie van het park is de Königssee, een meer met kristalhelder water. Door de steile bergwanden doet het denken aan een Noorse Fjord. Jaarlijks bezoeken meer dan 1 miljoen toeristen dit park en dat is niet voor niets. Ben jij hier al geweest?

Nationaal park Berchtesgaden. Pixabay | Kordi_Vahle

Nationaal Park Beierse Woud

Het Nationaal Park Beierse Woud is het eerste en oudste internationaal erkende natuurgebied van Duitsland. Het park ligt in Beieren, het zuidoosten van Duitsland. Het is de thuisbasis van ongerepte wildernis en weelderige bossen. Het park bevat meer dan 300 kilometer aan wandelpaden en 200 kilometer aan fietspaden en is dus een waar genot voor de wandelaars en fietsers onder ons. Het bos beslaat 95% van het park en is een belangrijke attractie voor toeristen, het functioneert daarnaast ook als natuurgebied voor wilde dieren. Het is samen met het aangrenzende Nationaal Park Šumava in Tsjechië zelfs het grootste beschermde bosgebied van Midden-Europa. Ga jij een bezoekje brengen?

Nationaal Park Beierse Woud. Pixabay | Felix Mittermeier

Nationaal park Jasmund

Het kleinste nationale park van Duitsland ligt in Mecklenburg-Vorpommern, het noord-oosten van Duitsland. Het park staat vooral bekend om de 117 meter hoge krijtrotsen. Blauwe golven van de Baltische zee beuken tegen de steile kalkwitte muren. Daarnaast vind je in dit park de door UNESCO beschermde beukenbossen, deze staan niet voor niets op de lijst. Ze zijn meer dan 700 jaar oud. In het park vind je vele wandelpaden, de bekendste is de Wanderroute Nationalpark Jasmund. Dit 8.5 kilometer lange pad leidt je langs de witte krijtrotsen, blauw glinsterende zee en groene beukenbossen. Een echte aanrader.

Nationaal Park Jasmund. Pixabay | Denfran

Dit waren vier van de mooiste Nationale Parken van Duitsland. Weet jij er nog eentje? We zijn benieuwd naar je foto’s!


Meer inspirerende artikelen over Duitsland vind je hier


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer