Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Welke kan jij afstrepen?

Door Ilse Nijhof | Bron: Big seven travel

D

uitsland is een populaire vakantiebestemming bij Nederlanders. Toch ziet niet iedereen ons buurland als vakantieland en al helemaal niet als land met prachtige natuur. Als je de cijfers ernaast houdt is dit best gek. Wist je bijvoorbeeld dat 35% van het Duitse landoppervlak uit beschermde natuur bestaat? Je vindt er maar liefst 104 Natuurparken en 14 Nationale Parken. Hier een lijstje met vier bijzondere Nationale Parken!

Nationaal Park Saksisch Zwitserland

Nationaal Park Saksisch Zwitserland bevindt zich op de grens van Duitsland en Tsjechië. Het park heeft een oppervlakte van 94 km2 en is opgericht in 1990. Je vindt hier pittoreske bruggen, rotsformaties, glooiende heuvels en diepe kloven. Met 400 kilometer aan gemarkeerde paden is het een paradijs voor wandelliefhebbers. Ook liefhebbers van bergen kunnen hier hun hart ophalen want er zijn maar liefst 700 bergtoppen om te beklimmen. De Basteibrug en de Basteirotsen zijn de bekendste attracties van het park. Deze rotsformatie is bijna 200 meter hoog en ligt boven de Elbe rivier. Om te genieten van het geweldige uitzicht is er in de 19e eeuw een houten brug tussen de rotsen gebouwd. Later werd deze veranderd in een zandstenen brug, de originele brug is nog steeds in goede staat. Durf jij er overheen te lopen?

De Basteibrug. Pixabay | Julius Silver

Nationaal park Berchtesgaden

Nationaal park Berchtesgaden ligt in Zuid-Duitsland tegen de grens van Oostenrijk aan. Het is een paradijs voor bergliefhebbers. Kristalheldere beekjes, bloemrijke weiden, wilde dieren, kilometers hoge bomen en schilderachtige plaatsjes wisselen elkaar af. Het is één van de oudst beschermde gebieden van de Alpen en bevat de 2713 meter hoge berg Watzman, de op één na grootste berg van Duitsland. Een wereldberoemde attractie van het park is de Königssee, een meer met kristalhelder water. Door de steile bergwanden doet het denken aan een Noorse Fjord. Jaarlijks bezoeken meer dan 1 miljoen toeristen dit park en dat is niet voor niets. Ben jij hier al geweest?

Nationaal park Berchtesgaden. Pixabay | Kordi_Vahle

Nationaal Park Beierse Woud

Het Nationaal Park Beierse Woud is het eerste en oudste internationaal erkende natuurgebied van Duitsland. Het park ligt in Beieren, het zuidoosten van Duitsland. Het is de thuisbasis van ongerepte wildernis en weelderige bossen. Het park bevat meer dan 300 kilometer aan wandelpaden en 200 kilometer aan fietspaden en is dus een waar genot voor de wandelaars en fietsers onder ons. Het bos beslaat 95% van het park en is een belangrijke attractie voor toeristen, het functioneert daarnaast ook als natuurgebied voor wilde dieren. Het is samen met het aangrenzende Nationaal Park Šumava in Tsjechië zelfs het grootste beschermde bosgebied van Midden-Europa. Ga jij een bezoekje brengen?

Nationaal Park Beierse Woud. Pixabay | Felix Mittermeier

Nationaal park Jasmund

Het kleinste nationale park van Duitsland ligt in Mecklenburg-Vorpommern, het noord-oosten van Duitsland. Het park staat vooral bekend om de 117 meter hoge krijtrotsen. Blauwe golven van de Baltische zee beuken tegen de steile kalkwitte muren. Daarnaast vind je in dit park de door UNESCO beschermde beukenbossen, deze staan niet voor niets op de lijst. Ze zijn meer dan 700 jaar oud. In het park vind je vele wandelpaden, de bekendste is de Wanderroute Nationalpark Jasmund. Dit 8.5 kilometer lange pad leidt je langs de witte krijtrotsen, blauw glinsterende zee en groene beukenbossen. Een echte aanrader.

Nationaal Park Jasmund. Pixabay | Denfran

Dit waren vier van de mooiste Nationale Parken van Duitsland. Weet jij er nog eentje? We zijn benieuwd naar je foto’s!


Meer inspirerende artikelen over Duitsland vind je hier


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer