Kinderen hebben de tijd van hun leven!

Door: Pauline van der Waal | Fan van Nordic.nl en Nordic.be

Een vakantie uitzoeken voor het hele gezin kan een heel karwei zijn. Welke leeftijd de kinderen ook hebben, er is altijd wel iets om rekening mee te houden. Urenlange wandelingen maken met een kind van vijf of tieners met een eigen willetje is misschien geen goed idee. Maar dat betekent niet dat er geen actieve vakanties mogelijk zijn met kinderen, lekker weg van de massa! Wij geven je vijf tips voor een prachtige vakantie in Scandinavië.

Spelen bij het water: welk kind vindt dat niet geweldig?
Spelen bij het water: welk kind vindt dat niet geweldig?

Tip 1 |  Denemarken met kinderen

Zou het toeval zijn dat het geboorteland van sprookjesschrijver Hans Christian Andersen vaak bestempeld wordt als het meest kindvriendelijke vakantieland? Niet alleen de pretparken (waaronder LEGOLAND®), mooie stranden en interessante Vikingcultuur maken dit een paradijs voor kids, ook de Denen zelf zijn gek op kinderen. Wanneer je met je familie naar Denemarken gaat, combineer je natuur, cultuur, plezier en ontspanning feilloos met elkaar.


Lees meer over Denemarken met kinderen


Geniet van een heerlijke vakantie in Denemarken. Denemarken ©VisitOdense
Geniet van een heerlijke vakantie in Denemarken. Denemarken ©VisitOdense

Tip 2 | Lapland met kinderen

Tijdens een reis in Lapland ervaren jong en oud unieke belevenissen, zowel in de winter als in de zomer. Waar je in de winter tochten door wonderlijke witte landschappen kunt maken op sneeuwscooters of met huskysledes, kun je in de zomer wateren trotseren in een kajak of wandelen (én knuffelen) met de husky’s. Een bezoek aan een rendierboerderij kan zowel in de zomer als winter en in de zomer kun je met een RIB-boot (een stevige, rubberen boot die hoge snelheden kan halen) op zeearend-safari gaan.


Hier lees je meer over Lapland in de zomer of Lapland in de winter


Spot de rendieren in het wild

Spot de rendieren in het wild

Tip 3 | Zweden met kinderen

Wildlife spotten alleen iets voor in Zuid-Afrika? Welnee! Ga op avontuur in Zweden en spot de bruine beer in zijn natuurlijke omgeving, ga het water op om walvissen te zien, zie elanden grazen, laat je verrassen door kuddes rendieren en ga op zoek naar een lynx en bevers. Tochten door de natuur waren nog nooit zo spannend!

Ook spannend: sjees van de langste zipline van Europa in Little Rock Lake. Bijkomen van de adrenalinestoot die dit oplevert kan aan één van de vele prachtige meren die Zweden rijk is. Zo wordt jouw vakantie naar Zweden onvergetelijk voor jong en oud!


Meer over je vakantie naar zweden lees je hier, of ontdek alles over wildlife


Op pad in Zweden met het hele gezin
Op pad in Zweden met het hele gezin

Tip 4 | Finland met kinderen

Ook in Finland kun je op een heuse safari gaan! Wist je dat je zelfs kunt proberen om de Finse Big Five af te strepen tijdens jullie vakantie in Finland? Daartoe behoren beren, rendieren, elanden, lynxen en veelvraten. Wie spot ze als eerste?!

Een vakantie in Finland is niet compleet zonder een ontspannend bezoekje aan een sauna en waterpret bij één van de vele meren. Reis je met kleine kinderen of een baby en wil jij het rustig aan doen en je eigen tempo bepalen? Dan is een eigen blokhut of vakantiehuis aan een meer ideaal.


Alles over je vakantie naar Finland met kinderen


Lukt het om beren te zien? Dan kan je vakantie zeker niet meer stuk!
Lukt het om beren te zien? Dan kan je vakantie zeker niet meer stuk!

Tip 5 | IJsland met kinderen

De mystieke sfeer in IJsland is zó uniek, dat moet je ervaren om echt te weten wat het is. Kinderen zijn al snel verkocht wanneer ze door het mysterieuze landschap wandelen. Spuwende geisers, vulkanen en zwarte stranden spreken tot de verbeelding. Voor een vakantie met kinderen naar IJsland moet je wel een beetje van wandelen houden, dan is het al heel goed mogelijk met kinderen vanaf een jaar of acht. En wanneer zij nog klein genoeg zijn voor een kinderwagen of een kinderdrager kan dit natuurlijk ook.


Ga ook op vakantie naar IJsland


IJsland, het land van de geisers
IJsland, het land van de geisers

Ga op vakantie naar Scandinavië met Nordic

Ieder gezin is anders en reiswensen zijn daarom ook niet voor iedereen gelijk. Wil jij een actieve vakantie in Scandinavië beleven? De travel designers van Nordic kennen de bestemmingen door en door en kijken samen met jou naar een vakantie op maat voor het hele gezin! Wil je graag een reis boeken, maar schrikt de onzekere coronasituatie je wat af? Nordic heeft nu een flexibel annuleringsbeleid.


Boek je vakantie via Nordic.nl of Nordic.be


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.