klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Australische bronnen meldden op 16 oktober dat de aardbevingsactiviteit van Gunung Agung het hoogste niveau bereikt heeft sinds het ontwaken van de vulkaan. Vorig weekend was er een aardschok van 4,6 op de Richter schaal en een aantal van 1000 lichte schokken per dag.

De huidige feiten

De VONA (Volcano Obervatory for Aviation) Heeft de vulkaan aangemerkt als hoogste alertheidsfase (kort voor eruptie). Er zijn toenemende diepe en oppervlakkige trillingen die wijzen op zich omhoog verplaatsende magma. Alle luchtvaartmaatschappijen houden de voortgang scherp in de gaten. Het vliegveld van Bali heeft een nood commando centrum opgezet. Verzekeringsmaatschappijen zijn gestart met het opnemen van restricties op polissen. Dit betekent dat verzekeringen afgesloten na een bepaalde datum geen schade vergoeden die direct te linken is aan een evt. eruptie. (volgens Australische bronnen)

Het leven op Bali

Opvang van evacueés gebied rond vulkaan Gunung Agung
Opvang van evacueés gebied rond vulkaan Gunung Agung

Dat de bewoners van Bali berusten en het leven van alledag gewoon doorgaat is te merken op straat in Bali. Ja er zijn opvangkampen met evacueés en daar heerst grote verveling maar verder is het leven op Bali nauwelijks anders.

Een dochter op Bali

Mijn dochter die voor een half jaar op Bali verblijft spreek ik op dagelijkse basis. Ook zij vertelt mij dat het nieuws over de vulkaan nauwelijks een issue is.

dochter op Bali
Leven op Bali gaat gewoon door.

Ja er zijn mededelingen gedaan over het aanschaffen van mondkapjes en het aanleggen van een watervoorraad. Verder heeft ze zich geregistreerd. Tijdens haar uitstapjes in de weekenden is er weinig tot niets te merken van de dreiging van een eventuele uitbarsting van de vulkaan. Gunung Agung betekent zoveel als grootste berg. Het nieuws uit internationale bronnen bereikt mij eerder als haar en dit geeft wel aan dat het op Bali anders leeft als in de omliggende landen en het westen. Ik denk dat de bevolking van Bali, die al duizenden jaren leeft met en in de nabijheid van vulkanen, gelaten wacht op wat er komt.

Toerisme

Volgens mijn dochter is er van een daling in het aantal bezoekers niets te merken en draait het toerisme op volle toeren. Natuurlijk is het gebied rondom de vulkaan volledig tot verboden gebied verklaard maar in de overige toeristische trekpleisters is er weinig te merken. Ja, met een dochter op een plek waar dreiging is van een uitbarstende vulkaan maak je je gepast toch enige zorgen. Toch stellen de berichten die ik vanaf het eiland zelf krijg me wel gerust. En dat een half jaar op Bali verblijven een fantastische uitdaging en een enorme kans is spreekt voor mij voor zich.

Een prachtig eiland met geweldige natuur

foto kids Kanto Lampo
Lokale kids bij Kanto Lampo

Wekelijks krijg ik de mooiste foto’s van de mooiste plekjes die in het weekend bezocht worden. Een aantal van deze inside tips zal ik hier met jullie delen en laten we dan maar hopen dat Gunung Agung voorlopig geen ‘roet’ in het eten gooit.

Bij Waterval Kanto Lampo is het goed toeven.
Bij Waterval Kanto Lampo is het goed toeven.

Watervallen Kanto Lampo

De watervallen bij Kanto Lampo lijken nog niet ontdekt door het grote publiek. Er heerst hier, buiten het gekletter van de waterval, een nog serene rust.

waterval Kanto Lampo
De fantastische waterval Bij Kanto Lampo. Een (nog) niet door massa’s toeristen ontdekte plek.

Je vind de waterval eigenlijk direct achter het dorp Gianyar. Via een trap kan je helemaal tot aan de rivier komen. In deze rivier staat zo een 80 cm water en wordt door de dorpsbewoners gebruikt voor het vangen van kleine vis en paling.


Lees hier meer artikelen over Bali


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer