Actieve en culinaire vakantie in Zuid-Tirol

Door: Pauline van der Waal | Roter Hahn

Voor een authentieke vakantie in Zuid-Tirol moet je op een vakantieboerderij van Roter Hahn zijn. In de ochtend gewekt worden door de geur van een heerlijk ontbijt, genieten van alle boerderij- en streekproducten en de eindeloze outdoormogelijkheden direct vanaf het erf.

Er zijn boerderijen die vooral geschikt zijn voor een romantische vakantie voor twee, terwijl andere plekken juist ideaal zijn voor het hele gezin. Met een keuze uit 1600 vakantieboerderijen is er altijd een perfect match voor je bij.

Wandelen met de boer

De boerderijen liggen vanzelfsprekend op een prachtige plek, vaak direct aan aantrekkelijke wandelpaden. Regelmatig laat de boer zijn werkzaamheden voor wat het is, om met de gasten de bergen in te trekken. Natuurlijk weet hij of zij de beste routes naar de mooiste plekken feilloos te vinden. Picknicken in de alpenweide van je eigen vakantieboerderij, wie wil wat nou niet?

Kies de perfecte ligging uit

De vakantieboerderijen van Roter Hahn liggen op verschillende hoogtes. Ongeveer 150 vakantieboerderijen bevinden zich op ruim 1.500 meter boven zeeniveau. Vanaf hier start je direct met je alpine wandeltocht en heb je direct zicht op de bergtoppen van Zuid-Tirol.

Een stukje lager zijn de boerderijen omgeven door groene weides en prachtige bossen. Hierdoor kun je kiezen uit diverse wandelingen van elk niveau. Tot slot kun je ook terecht op één van de boerderijen in het dal. Ideaal voor uitstapjes, eenvoudige wandelingen en voor spannende themawandelpaden.

Adem het boerderijleven tijdens je vakantie

Logeren op een boerderij van Roter Hahn is meer dan alleen een leuk verblijf. Je begint je dag met een boerenontbijt voordat je op pad gaat de bergen in. Natuurlijk krijg je een wandelkaart mee en verse producten als versgebakken brood of eigengemaakte jam mee van de boerderij.

Maar misschien zijn de insider tips van de boer nog wel het meest waardevol. Persoonlijke aandacht en veel gezelligheid staan hoog in het vaandel van de gastheren en -vrouwen in Zuid-Tirol.

Meer over Roter Hahn

Elke vakantieboerderij heeft niet meer dan vijf vakantieappartementen of acht kamers. Door de kleine opzet geniet je van veel privacy. Daarom kun je ook kiezen of de gastheer je boerenontbijt ’s ochtends voor de deur zet, of dat je plaatsneemt op het zonnige terras.

Na je wandeling geniet je op dat zelfde terras van het uitzicht op het dal en de bergtoppen om je heen. Je komt helemaal tot rust op deze prachtige plek, weg van alle toeristische drukte. Langzaam zakt de zon weg achter de bergen, terwijl je weg mijmert over vandaag met een glas wijn uit de streek in je hand. Mooier dan dit wordt het niet.

Kijk voor alle informatie of om direct te boeken op de Nederlandstalige website van Roter Hahn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.