Dat bergen gelukkig maken is geen verrassing. En wat is er fijner, dan na al die tijd binnen gezeten te hebben, om nu eindelijk weer te gaan wandelen in de bergen. En Tirol is daar een uitstekende regio voor!

Hier wil je toch zijn. Fotocredits: Tirol Werbung
Hier wil je toch zijn. Fotocredits: Tirol Werbung

In Tirol vind je ruim 24.000 kilometer aan gemarkeerde berg- en wandelroutes.
Beginners, ervaren wandelaars, gezinnen, er is voor ieder wat wils. Zo is voor de ervaren wandelaar de Lechtaler Höhenweg een echte aanrader. Een 100 kilometer lange huttentocht, die je langs 13 hutten brengt. Deze tocht maakt deel uit van de zogenaamde ‘Great Walks’. Een selectie langeafstands wandelroutes die je naast de sportieve en mentale uitdaging, ook een unieke natuurbelevenis en een optimale infrastructuur beloven.
Een andere aanrader uit deze Great Walks is de Tiroler Adlerweg. De Koning van de langeafstandswandelpaden.

De bergen maken hongerig

Buiten zijn, wandelen, de frisse berglucht, het maakt hongerig! En zeg nou zelf, de Oostenrijkse keuken is niet verkeerd!
Daarom zijn er negen culinaire wandelroutes. Culinaire sportievelingen en smulpapen kunnen hun hart ophalen in één van de almen langs deze routes.

Ruim 170 hutten en almen in Tirol Fotocredits: Tirol Werbung
Ruim 170 hutten en almen in Tirol Fotocredits: Tirol Werbung

Verder vind je verspreid door Tirol ruim 170 almen en berghutten waar je altijd wel iets lekkers kunt eten. En krijg je geen genoeg van de bergen en de hutten? Dan kun je bijvoorbeeld overnachten in de Berliner Hütte in het Zillertal. Een bijzondere berghut die als één van de weinigen onder de monumentenzorg staat. Deze overnachting kun je mooi combineren  met de achtdaagse Berliner Höhenweg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.