Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Als je van wandelen, natuurschoon én een beetje geschiedenis houdt, kun je deze zomer je hart ophalen in West Tirol, Oostenrijk. Daar waar de Starkenberger familie in de Middeleeuwen de scepter zwaaide over het dal is nu een wandelroute beschikbaar gemaakt. Zo kun je vanaf de Fernpasshöhe over 52 kilometer in zeven etappes wandelen naar Imst.

Starkenberger Panoramaweg

Na jaren van plannen en aanleggen van bruggen en paden is de route nu klaar. Het laatste klusje is het plaatsen van de ‘mijlpalen’. Je kunt de route natuurlijk in zijn geheel lopen, maar ook bepaalde etappes uitzoeken en alleen die doen. Check vooraf wel even de condities ter plaatse, hier lees je daar meer over.

Kastelen en bergmeren

Elke etappe leidt je langs kastelen, burchten of de ruïnes daarvan. De familie Starkenberg heerste vanaf de 12e eeuw over dit dal. Hun eerste kasteel werd toendertijd gebouwd, aan het begin van de route in Tarrenz. Behalve langs kastelen en burchten kom je door verlaten gehuchten en inie-mini-dorpjes, waar je het water uit de centrale bron zo kan drinken. En via de gemarkeerde route, die nergens zwaarder is dan ‘mittel schwer’, loop je langs zeven prachtige bergmeren.

Starkenberger
Muttekopf hut. Ten westen van Imst richting de 2774 hoge Muttekopf. Foto: Imst Tourismus

Historische route

De route gaat over nieuw aangelegde wandelpaden en bruggen, maar een deel gaat over de beroemde Via Claudia Augusta. Deze weg uit de Romeinse tijd loopt vanaf de Adriatische zee tot aan de Donau en zorgt tot op de dag van vandaag voor een speciale verbondenheid van de dorpen en plaatsen waar je doorheen komt.

Starkenberger
Nieuwe mijlpalen met oud familiewapen. Foto: Imst Tourismus

Afwisseling gegarandeerd

Elke etappe is anders en ook binnen elke etappe schiet je van het ene typische plaatje in het andere. Historische dorpjes en nederzettingen, hooggebergte, alpenweides en bossen wisselen elkaar in hoog tempo af. En onderweg kun je als je wilt ook nog diepe dalen en zelfs grotten bezoeken.

Starkenberger
Wandelen in West Tirol Foto: Tourismus Verband West Tirol.

Promofilmpje is al klaar

De lokale VVV’s hebben ook alvast dit filmpje gemaakt waar je een mooie indruk krijgt van wat je onderweg allemaal tegenkomt.

Nog meer wandeltips van collega Mountainreporters vind je op deze pagina. En op deze plek vind je een mooi stuk over hoe je kinderen aan het wandelen krijgt.

Hoofdfoto: Imst Tourismus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer