Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Als je van wandelen, natuurschoon én een beetje geschiedenis houdt, kun je deze zomer je hart ophalen in West Tirol, Oostenrijk. Daar waar de Starkenberger familie in de Middeleeuwen de scepter zwaaide over het dal is nu een wandelroute beschikbaar gemaakt. Zo kun je vanaf de Fernpasshöhe over 52 kilometer in zeven etappes wandelen naar Imst.

Starkenberger Panoramaweg

Na jaren van plannen en aanleggen van bruggen en paden is de route nu klaar. Het laatste klusje is het plaatsen van de ‘mijlpalen’. Je kunt de route natuurlijk in zijn geheel lopen, maar ook bepaalde etappes uitzoeken en alleen die doen. Check vooraf wel even de condities ter plaatse, hier lees je daar meer over.

Kastelen en bergmeren

Elke etappe leidt je langs kastelen, burchten of de ruïnes daarvan. De familie Starkenberg heerste vanaf de 12e eeuw over dit dal. Hun eerste kasteel werd toendertijd gebouwd, aan het begin van de route in Tarrenz. Behalve langs kastelen en burchten kom je door verlaten gehuchten en inie-mini-dorpjes, waar je het water uit de centrale bron zo kan drinken. En via de gemarkeerde route, die nergens zwaarder is dan ‘mittel schwer’, loop je langs zeven prachtige bergmeren.

Starkenberger
Muttekopf hut. Ten westen van Imst richting de 2774 hoge Muttekopf. Foto: Imst Tourismus

Historische route

De route gaat over nieuw aangelegde wandelpaden en bruggen, maar een deel gaat over de beroemde Via Claudia Augusta. Deze weg uit de Romeinse tijd loopt vanaf de Adriatische zee tot aan de Donau en zorgt tot op de dag van vandaag voor een speciale verbondenheid van de dorpen en plaatsen waar je doorheen komt.

Starkenberger
Nieuwe mijlpalen met oud familiewapen. Foto: Imst Tourismus

Afwisseling gegarandeerd

Elke etappe is anders en ook binnen elke etappe schiet je van het ene typische plaatje in het andere. Historische dorpjes en nederzettingen, hooggebergte, alpenweides en bossen wisselen elkaar in hoog tempo af. En onderweg kun je als je wilt ook nog diepe dalen en zelfs grotten bezoeken.

Starkenberger
Wandelen in West Tirol Foto: Tourismus Verband West Tirol.

Promofilmpje is al klaar

De lokale VVV’s hebben ook alvast dit filmpje gemaakt waar je een mooie indruk krijgt van wat je onderweg allemaal tegenkomt.

Nog meer wandeltips van collega Mountainreporters vind je op deze pagina. En op deze plek vind je een mooi stuk over hoe je kinderen aan het wandelen krijgt.

Hoofdfoto: Imst Tourismus

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer