Als je van wandelen, natuurschoon én een beetje geschiedenis houdt, kun je deze zomer je hart ophalen in West Tirol, Oostenrijk. Daar waar de Starkenberger familie in de Middeleeuwen de scepter zwaaide over het dal is nu een wandelroute beschikbaar gemaakt. Zo kun je vanaf de Fernpasshöhe over 52 kilometer in zeven etappes wandelen naar Imst.

Starkenberger Panoramaweg

Na jaren van plannen en aanleggen van bruggen en paden is de route nu klaar. Het laatste klusje is het plaatsen van de ‘mijlpalen’. Je kunt de route natuurlijk in zijn geheel lopen, maar ook bepaalde etappes uitzoeken en alleen die doen. Check vooraf wel even de condities ter plaatse, hier lees je daar meer over.

Kastelen en bergmeren

Elke etappe leidt je langs kastelen, burchten of de ruïnes daarvan. De familie Starkenberg heerste vanaf de 12e eeuw over dit dal. Hun eerste kasteel werd toendertijd gebouwd, aan het begin van de route in Tarrenz. Behalve langs kastelen en burchten kom je door verlaten gehuchten en inie-mini-dorpjes, waar je het water uit de centrale bron zo kan drinken. En via de gemarkeerde route, die nergens zwaarder is dan ‘mittel schwer’, loop je langs zeven prachtige bergmeren.

Starkenberger
Muttekopf hut. Ten westen van Imst richting de 2774 hoge Muttekopf. Foto: Imst Tourismus

Historische route

De route gaat over nieuw aangelegde wandelpaden en bruggen, maar een deel gaat over de beroemde Via Claudia Augusta. Deze weg uit de Romeinse tijd loopt vanaf de Adriatische zee tot aan de Donau en zorgt tot op de dag van vandaag voor een speciale verbondenheid van de dorpen en plaatsen waar je doorheen komt.

Starkenberger
Nieuwe mijlpalen met oud familiewapen. Foto: Imst Tourismus

Afwisseling gegarandeerd

Elke etappe is anders en ook binnen elke etappe schiet je van het ene typische plaatje in het andere. Historische dorpjes en nederzettingen, hooggebergte, alpenweides en bossen wisselen elkaar in hoog tempo af. En onderweg kun je als je wilt ook nog diepe dalen en zelfs grotten bezoeken.

Starkenberger
Wandelen in West Tirol Foto: Tourismus Verband West Tirol.

Promofilmpje is al klaar

De lokale VVV’s hebben ook alvast dit filmpje gemaakt waar je een mooie indruk krijgt van wat je onderweg allemaal tegenkomt.

Nog meer wandeltips van collega Mountainreporters vind je op deze pagina. En op deze plek vind je een mooi stuk over hoe je kinderen aan het wandelen krijgt.

Hoofdfoto: Imst Tourismus

Little America

Reizen naar USA en Canada


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer