ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

Krijgen we toestemming om vanaf 3 juni weer naar Italië te reizen?

Door: Karin Nijhof

Het is nog even op groen licht wachten, voordat we naar Italië op vakantie mogen gaan. Hoewel de Italiaanse grenzen op 3 juni weer open gaan voor het toerisme, is het aan ons kabinet of wij als Nederlanders ook toestemming krijgen om naar Italië te gaan. Op dit moment heeft het land nog kleurcode oranje. Dat wil zeggen dat je alleen naar Italië mag reizen indien noodzakelijk.

Geen quarantaineplicht

Binnenkort weten wij dus meer. Vanaf 3 juni mogen de Italianen weer door eigen land reizen zonder beperkingen en heeft Italië ook de grenzen open voor burgers uit de overige lidstaten van de Europese Unie. Reizigers naar Italië zijn dan niet meer verplicht om twee weken in quarantaine te gaan bij aankomst.
Wel moet je rekening houden met het feit dat er minder gevlogen wordt naar dit land. Wil je met de auto? Dan is het handig om te weten welke (buur)landen hun grenzen nog hebben gesloten om teleurstellingen te voorkomen.

Mountainreporter Karin, Livigno
Mountainreporter Karin, Livigno

Wees voorbereid

Dus wees voorbereid wanneer je van plan bent om naar Italië te gaan! Op de website van Mountainreporters staan meerdere artikelen vol inspiratie over dit geweldige land! Bezoek de Dolomiti Paganella streek voor de tofste outdoor activiteiten of ga hiken in Livigno!

hiken in de Brenta Dolomieten
Hiken in de Brenta Dolomieten, fotocredits Karin Nijhof

Laat een reactie achter als je van plan bent om deze zomer naar Italië te gaan!

Lees hier alle artikelen over Italie 

Bron tekst BNNVARA

 

 

1 REACTIE

  1. Ik ben wel van plan om eind juli naar Zuid-Tirol te gaan. Heb al lang een mooie plek geboekt in de buurt van de Drei Zinnen. maar ja… gaat het allemaal door… ik hoop het

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.