Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Krijgen we toestemming om vanaf 3 juni weer naar Italië te reizen?

Door: Karin Nijhof

Het is nog even op groen licht wachten, voordat we naar Italië op vakantie mogen gaan. Hoewel de Italiaanse grenzen op 3 juni weer open gaan voor het toerisme, is het aan ons kabinet of wij als Nederlanders ook toestemming krijgen om naar Italië te gaan. Op dit moment heeft het land nog kleurcode oranje. Dat wil zeggen dat je alleen naar Italië mag reizen indien noodzakelijk.

Geen quarantaineplicht

Binnenkort weten wij dus meer. Vanaf 3 juni mogen de Italianen weer door eigen land reizen zonder beperkingen en heeft Italië ook de grenzen open voor burgers uit de overige lidstaten van de Europese Unie. Reizigers naar Italië zijn dan niet meer verplicht om twee weken in quarantaine te gaan bij aankomst.
Wel moet je rekening houden met het feit dat er minder gevlogen wordt naar dit land. Wil je met de auto? Dan is het handig om te weten welke (buur)landen hun grenzen nog hebben gesloten om teleurstellingen te voorkomen.

Mountainreporter Karin, Livigno
Mountainreporter Karin, Livigno

Wees voorbereid

Dus wees voorbereid wanneer je van plan bent om naar Italië te gaan! Op de website van Mountainreporters staan meerdere artikelen vol inspiratie over dit geweldige land! Bezoek de Dolomiti Paganella streek voor de tofste outdoor activiteiten of ga hiken in Livigno!

hiken in de Brenta Dolomieten
Hiken in de Brenta Dolomieten, fotocredits Karin Nijhof

Laat een reactie achter als je van plan bent om deze zomer naar Italië te gaan!

Lees hier alle artikelen over Italie 

Bron tekst BNNVARA

één reactie op “Wel of niet vanaf 3 juni naar Italië ?”

  • Robbie Reijnen
    18 mei 2020 at 17:44

    Ik ben wel van plan om eind juli naar Zuid-Tirol te gaan. Heb al lang een mooie plek geboekt in de buurt van de Drei Zinnen. maar ja… gaat het allemaal door… ik hoop het

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer