Krijgen we toestemming om vanaf 3 juni weer naar Italië te reizen?

Door: Karin Nijhof

Het is nog even op groen licht wachten, voordat we naar Italië op vakantie mogen gaan. Hoewel de Italiaanse grenzen op 3 juni weer open gaan voor het toerisme, is het aan ons kabinet of wij als Nederlanders ook toestemming krijgen om naar Italië te gaan. Op dit moment heeft het land nog kleurcode oranje. Dat wil zeggen dat je alleen naar Italië mag reizen indien noodzakelijk.

Geen quarantaineplicht

Binnenkort weten wij dus meer. Vanaf 3 juni mogen de Italianen weer door eigen land reizen zonder beperkingen en heeft Italië ook de grenzen open voor burgers uit de overige lidstaten van de Europese Unie. Reizigers naar Italië zijn dan niet meer verplicht om twee weken in quarantaine te gaan bij aankomst.
Wel moet je rekening houden met het feit dat er minder gevlogen wordt naar dit land. Wil je met de auto? Dan is het handig om te weten welke (buur)landen hun grenzen nog hebben gesloten om teleurstellingen te voorkomen.

Mountainreporter Karin, Livigno
Mountainreporter Karin, Livigno

Wees voorbereid

Dus wees voorbereid wanneer je van plan bent om naar Italië te gaan! Op de website van Mountainreporters staan meerdere artikelen vol inspiratie over dit geweldige land! Bezoek de Dolomiti Paganella streek voor de tofste outdoor activiteiten of ga hiken in Livigno!

hiken in de Brenta Dolomieten
Hiken in de Brenta Dolomieten, fotocredits Karin Nijhof

Laat een reactie achter als je van plan bent om deze zomer naar Italië te gaan!

Lees hier alle artikelen over Italie 

Bron tekst BNNVARA

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

één reactie op “Wel of niet vanaf 3 juni naar Italië ?”

  • Robbie Reijnen
    18 mei 2020 at 17:44

    Ik ben wel van plan om eind juli naar Zuid-Tirol te gaan. Heb al lang een mooie plek geboekt in de buurt van de Drei Zinnen. maar ja… gaat het allemaal door… ik hoop het

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer