Advertentie

Askja Reizen

Westendorf ligt op een prachtig hoogplateau, ver weg van de verkeersdrukte. Dit heerlijke dorp bezit veel van datgene wat typisch is voor een echt Tirools bergdorp. Een gezellig dorpscentrum met een prachtige kerk, een natuurlandschap waar je u tegen zegt en veel recreatieve en sportieve mogelijkheden. Daarnaast biedt dit dorp winkelmogelijkheden en café’s en restaurants waarbij je lekker in de zon kunt zitten op het terras.

Spring over de talrijke beken die de bergen rondom Westendorf je bieden (foto: www.Kitzbueher-alpen.com)

Wat valt er allemaal te ontdekken?

Er valt veel te ontdekken, niet alleen in Westendorf, maar in de hele Kitzbüheler Alpen.  Almen, weides, bossen, bergmeren,  themawandelwegen en natuurlijk de spannende avonturenwereld op de berg. Het ontdekkerspark Alpinolino, en de andere avonturenwerelden van de Kitzbüheler Alpen zijn niet alleen voor kinderen leuk.

Westendorf

Midden in de Kitzbüheler Alpen ligt deze bergavonturenwereld “Alpinolino ontdekkerspark”.

Met de Bergbahn Westendorf word je snel en comfortabel naar 1.700 meter hoogte gebracht bij de Talkaser. Genieten van de natuurlijke schoonheid van de bergen? Bezoek dan de Kreuzjöchlsee, ideaal voor een dagje uit op de berg in Westendorf. Toch liever met de fiets de berg op? Geen probleem, want de Bergbahn Westendorf vervoert uiteraard ook je fiets makkelijk, snel en gratis naar boven!

Westendorf
De Alpenrosenbahn (foto: www.Kitzbueheler-alpen.com)

Wij geven je drie hele leuke thema wandelingen!

“Windauer Wadl Weg”

De eerste Kneippplaats in het Windautal ontstond bij Gasthaus Steinberg. In deze wandeling vind je de  combinatie uit natuurleerpad en wellnessronde, klinkt goed! Voor de kinderen ook super interessant met waterloopbekken, kinderspeeltuin, behendigheidsspelletjes, raadsels, natuurstenen, helende kwarts, hout en veen, al met al één groot avontuur. Langs dit pad staan op meerdere plaatsen genezende kruiden en “vergeten” Alpenplanten.

Westendorf
Mooi beeld van wat je tegenkomt wanneer je de Windau Wald Weg volgt.

De Tiroolse Adlerweg

Deze wandelroute loopt in 23 etappes met maar liefst 300 kilometer dwars door Tirol, van St. Johann via het Karwendelgebergte tot aan St. Anton am Arlberg en is daarmee Tirools langste afstands wandelweg. De regionale routes lopen door de zijdalen en door de Kitzbüheler Alpen en uiteraard is Westendorf ook een onderdeel hiervan. Als symbool voor deze wandeling is de adelaar gekozen, omdat de vorm van de weg er uit ziet als de uitgeslagen vleugels van deze “koning van de lucht”. Hij straalt immers trots, vrijheid en kracht uit.

De Wohlfülweg

De Wohlfühlweg start vlakbij het dalstation van de gondelbaan “Alpenrosenbahn”. Hier kom je een klimstation tegen, je gaat verder via het “waterlabyrinth” richting Bichling. Vanaf Sandfang leidt een 20 meter lange, vrij gespannen houten brug je naar de bron van het station “Wasserschlössl”. Hele romantische plek!

Westendorf
Westendorf in de zomer is echt top! (foto www.kitzbueheler-alpen.com)

Kijk hieronder eens de leuke promofilm over een zomervakantie in Westendorf

 

Bron en foto’s: www.Kitzbueheler-alpen.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in