ADVERTENTIE

Klik hier voor meer informatie over actieve reizen naar Oostenrijk

 

Deze Britse held genaamd Verdun Hayes is met zijn leeftijd van 101 jaar en 37 dagen de oudste skydiver ter wereld. Doe jij het hem na? Het wereldrecord stond vier jaar op naam van een Canadees die 35 dagen jonger was tijdens zijn sprong. Verdun Hayes sprong op 15.000 feet van een vliegtuig boven Honiton, Devon om geld in te zamelen voor het Royal British Legion.

's werelds oudste skydiver ter wereld
Ergens hoog in de lucht!

De sprong

Hij wilde eigenlijk vanaf zijn 90e al deze sprong maken maar dit werd uit zijn hoofd gepraat door zijn vrouw. Zij is nu overleden en dus heeft hij de sprong gewaagd. Op zijn 100e sprong hij ook al eens uit een vliegtuig voor zijn 100e verjaardag. Daarmee verbrak hij het Britse record. Met deze sprong heeft hij dan ook het wereldrecord te pakken.

Verdun Hayes maakte samen met 10 anderen de sprong, waaronder drie generaties van zijn familie. Jongste achterkleinzoon Stanley (16), achterkleindochter Ellie (21), kleinzoon Roger (50) en zoon Bryan (74). Hij was ‘over the moon’, hij moest en zou het record verbreken. Hayes heeft geld opgehaald voor het Royal British Legion. Een liefdadigheidsorganisatie die zich inzet voor ondersteuning van veteranen en reservisten van de Britse Marine, Land- en Luchtmacht.

Verdun Hayes met drie generaties
‘s Werelds oudste skydiver samen met zijn familie

Oorlogsheld

Tijdens de Tweede Wereldoorlog diende Hayes in het Britse leger. Hij werkte bij de verbindingsdienst. Hij kreeg de hoogste Franse onderscheiding Légion d’Honneur voor zijn heldendaden in Normandië, België, Nederland en Duitsland. Ook was hij betrokken bij een explosie, waarbij zijn vriend Sgt Edgar Robertson is overleden. Hij heet niet toevallig Verdun, zijn naam verwijst naar zijn vader die in de Eerste Wereldoorlog vocht als sappeur of ‘bijleman’. Tijdens de Slag aan de Somme en die bij Verdun was hij militair van het ingenieurskorps dat technische ondersteuning bood aan de gewapende strijdkrachten. Hij schreef een brief naar zijn zwangere vrouw waarin hij vanaf het front liet weten dat hun kind vernoemd zou worden naar de veldslag bij Verdun.

De landing van de Britse skydiver
Na zijn sprong was Hayes over the moon en riep hij hooray
Verdun met de Britse vlag na zijn sprong

Bekijk hier het filmpje:

Bron en foto’s: https://www.thesun.co.uk/

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.