klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Deze Britse held genaamd Verdun Hayes is met zijn leeftijd van 101 jaar en 37 dagen de oudste skydiver ter wereld. Doe jij het hem na? Het wereldrecord stond vier jaar op naam van een Canadees die 35 dagen jonger was tijdens zijn sprong. Verdun Hayes sprong op 15.000 feet van een vliegtuig boven Honiton, Devon om geld in te zamelen voor het Royal British Legion.

's werelds oudste skydiver ter wereld
Ergens hoog in de lucht!

De sprong

Hij wilde eigenlijk vanaf zijn 90e al deze sprong maken maar dit werd uit zijn hoofd gepraat door zijn vrouw. Zij is nu overleden en dus heeft hij de sprong gewaagd. Op zijn 100e sprong hij ook al eens uit een vliegtuig voor zijn 100e verjaardag. Daarmee verbrak hij het Britse record. Met deze sprong heeft hij dan ook het wereldrecord te pakken.

Verdun Hayes maakte samen met 10 anderen de sprong, waaronder drie generaties van zijn familie. Jongste achterkleinzoon Stanley (16), achterkleindochter Ellie (21), kleinzoon Roger (50) en zoon Bryan (74). Hij was ‘over the moon’, hij moest en zou het record verbreken. Hayes heeft geld opgehaald voor het Royal British Legion. Een liefdadigheidsorganisatie die zich inzet voor ondersteuning van veteranen en reservisten van de Britse Marine, Land- en Luchtmacht.

Verdun Hayes met drie generaties
’s Werelds oudste skydiver samen met zijn familie

Oorlogsheld

Tijdens de Tweede Wereldoorlog diende Hayes in het Britse leger. Hij werkte bij de verbindingsdienst. Hij kreeg de hoogste Franse onderscheiding Légion d’Honneur voor zijn heldendaden in Normandië, België, Nederland en Duitsland. Ook was hij betrokken bij een explosie, waarbij zijn vriend Sgt Edgar Robertson is overleden. Hij heet niet toevallig Verdun, zijn naam verwijst naar zijn vader die in de Eerste Wereldoorlog vocht als sappeur of ‘bijleman’. Tijdens de Slag aan de Somme en die bij Verdun was hij militair van het ingenieurskorps dat technische ondersteuning bood aan de gewapende strijdkrachten. Hij schreef een brief naar zijn zwangere vrouw waarin hij vanaf het front liet weten dat hun kind vernoemd zou worden naar de veldslag bij Verdun.

De landing van de Britse skydiver
Na zijn sprong was Hayes over the moon en riep hij hooray
Verdun met de Britse vlag na zijn sprong

Bekijk hier het filmpje:

Bron en foto’s: https://www.thesun.co.uk/

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer