De bergen zijn je yogastudio in Gastein in Oostenrijk

Door: Pauline van der Waal | Fan van Gastein

Yoga is de laatste jaren niet meer weg te denken. De yogastudio’s zijn als paddenstoelen uit de grond geschoten en vrijwel iedereen heeft inmiddels minimaal een proeflesje gedaan. Voor iedereen die na die proefles fanatiek door is gegaan, wordt er in oktober een groot yoga-evenement gehouden in het prachtige Gastein in Oostenrijk. In verband met de restricties vanwege corona konden de vorige lente en herfst edities helaas niet doorgaan. We kijken daarom al reikhalzend uit naar de eerstvolgende editie in oktober 2021!

Waanzinnig mooi, yoga in de bergen! ©Creatina
Waanzinnig mooi, yoga in de bergen! ©Creatina

Gastein Yogadagen Creatina GTG Yogatage
Gastein Yogadagen Creatina GTG Yogatage

Yoga onder de blote hemel

In Nederland zul je yoga vaak in een studio beoefenen en als je het heel gek maakt in een tuin of op een terras. De ‘yogadagen’ in Gastein zijn van een heel andere orde. Al voor de zesde keer op rij wordt het evenement georganiseerd en dat allemaal buiten. Of het nu gaat om de Asana’s (yogahoudingen) of Pranayama (de ademoefeningen), je doet ze allemaal omringd door prachtige bergen in de buitenlucht. Het thema is niet voor niets ‘Adem de Bergen’.

Dit is wel wat anders dan je matje uitrollen in een studio. ®Creatina
Dit is wel wat anders dan je matje uitrollen in een studio. ®Creatina

Twee weken, 40 yogaleraren en 300 lessen

Van 15 tot en met 26 oktober kun je kiezen uit meer dan 300 verschillende yogalessen. De meeste maken van Gastein een enorme openluchtyogastudio, al wordt er ook lesgegeven in enkele ‘gewone’ studio’s. Zo kun je bijvoorbeeld yoga-en naast een verfrissende waterval, in een uitgestrekt groen weiland, aan de rand van het bos of hoog op een berg met zicht op de Hohe Tauern. De lessen worden gegeven door Oostenrijkse en Duitse leraren, en zijn dus in het Duits of Engels.

Locaties zijn zowel in het dorp als in de vrije natuur te vinden. ©Creatina
Locaties zijn zowel in het dorp als in de vrije natuur te vinden. ©Creatina

Geschikt voor beginners en gevorderden

Of je nu al jaren op de mat staat of pas net bent begonnen, iedereen is welkom tijdens de yogadagen. Bovendien is de keuze reuze en kun je bij je lessen rekening houden met je niveau. Inmiddels is het evenement zo gegroeid, dat het de grootste yogabijeenkomst van Europa is.

Allerlei activiteiten voor jou als yogi

Naast de yogalessen is er tijdens deze weken nog veel meer te doen. Denk aan dans en muziek, maar ook bijeenkomsten die gaan over voeding en kruiden, natuur en spiritualiteit en diverse meditaties. Natuurlijk is er ook genoeg tijd om gezellig tijd door te brengen met gelijkgestemden.

Ook binnen zijn er mooie locaties te vinden. Foto: Gasteinertal Tourismus Creatina
Ook binnen zijn er mooie locaties te vinden. Foto: Gasteinertal Tourismus Creatina

Twee keer per jaar Yogadagen in Gastein

Komt het evenement in het najaar je niet zo goed uit? Niet getreurd, want Gastein organiseert maar liefst twee keer per jaar de Yogadagen! Zo staat in het voorjaar van 2022 ook weer een evenement gepland. Hou de website van Gastein in de gaten voor de laatste informatie.


Uitgebreide informatie over de Yogadagen vind je op de website van Gastein


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.