Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Yvonne van Vlerken ‘The Flying Blonde Dutchgirl’ stopt met lange afstand triatlons

Door Peter de Vries

Yvonne van Vlerken, ‘The Flying Blonde Dutchgirl’ zet een punt achter haar carrière. Dit doet ze in stijl, de complimenten vliegen haar om haar oren. De atlete is geboren in Krimpen aan de Lek en is een topsporter in hart en nieren.

‘Europees kampioen Yvonne van Vlerken houdt het na 45 hele triatlons voor gezien.’

‘Van Vlerken sluit Ironman af met winst in Almere’

 ‘Van Vlerken sluit triatlonloopbaan af met EK-goud in Almere’

Yvonne doet vooral niet aan half werk. Haar hele carrière lang heeft de Nederlandse triatleet en duatlete het voor de lange afstanden gedaan. Haar laatste triatlon, afgelopen zaterdag 14 september won zij. Ze deed over de 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,2 kilometer hardlopen 8 uur, 56 minuten en 10 seconden.

De hoogtepunten van Yvonne, ook wel liefkozend Vonsy genoemd, zijn verbazingwekkend.
In 2007 gaat ze echt meedoen voor de prijzen. Ze start met tijden ruim onder de 9 uur in Roth (8:51:55) en Almere (8:57:54). In 2008 verbreekt ze het wereldrecord, in Roth (8:45:48). Het parcours waar ze vele goede herinneringen aan bewaard.

Trots

Het meest trots is ze, zoals ze zegt op trikipedia.nl op haar persoonlijke record behaald in Florida (8:43:07).

Yvonne van Vlerken eerste plaats
Yvonne van Vlerken eerste plaats
Bron foto: Facebook Yvonne

Een kort overzicht van enkele van haar prestaties laat zien wat voor een topatleet zij is.

45 lange afstandswedstrijden, waarvan ze er 18 als eerste is geëindigd. Acht wedstrijden werd zij tweede en vijf keer haalde ze de derde plaats. Één van haar hoogtepunten, is haar tweede plaats bij de wereldkampioenschappen in Hawaï, 2008. Verrassend genoeg is dit hoogtepunt dus geen eerste plek.

Je zou kunnen zeggen dat Yvonne een haat-liefde verhouding heeft met de Ironman in Hawaï

Een aantal keer is ze uitgestapt, maar desalniettemin is het haar tóch weer gelukt een geweldige prestatie neer te zetten.

Zeventien van de finishtijden van Vonsy liggen onder de magische grens van negen uur. Mede door de prestaties, maar ook omdat ze een voorbeeld is voor vele sporters en triatleten in het bijzonder wint Vonsy tot 5x toe de Award voor beste Triatleet, de Thea Sybesma Award. En dan ligt 2019 nog in het verschiet.

Een compleet overzicht van haar prestaties vind je hier.

Yvonne van Vlerken Almere 2017 Bron foto: Facebook Yvonne
Yvonne van Vlerken Almere 2017 Bron foto: Facebook Yvonne

Yvonne is een zeer vrolijk aangelegde dame. Ze lacht altijd, staat klaar voor een praatje en vergeet niet waar ze vandaan komt. Yvonne is heel haar leven al uiterst sportief geweest. In haar jeugd als voetbalster bij Vv Dilettant in Krimpen aan de Lek, maar al snel bleek dat ze meer van de langere duursporten was. Yvonne wordt pas echt goed, waar de meeste mensen afhaken. Als de wedstrijd maar lang genoeg duurt, verschijnt zij aan de top.

Als aan Yvonne gevraagd wordt, waarom we haar niet op de Olympische Spelen hebben gezien, dan antwoord ze dat de afstanden te kort zijn

‘Slechts’ 1,5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen.

Wat Yvonne in de toekomst gaat doen? Ze zal zeker verbonden blijven met de sport, op dit moment traint zij talentvolle triatleten. Yvonne is 19 juli 2018 getrouwd met Per Bittner en in de Volkskrant zegt ze dat ze heel graag moeder zou willen worden van een meisje.

Yvonne bedankt voor je mooie carrière en geniet van je welverdiende vakantie en alles wat de toekomst je gaat brengen.

Meer lezen over triatlons? Deze maand komen de beste triatleten ter wereld bij elkaar in Malta.

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer