ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

Wij Nederlanders zijn natuurlijk verwend als het om zeilen en windsurfen gaat. Bijna overal kun je je boot of plank in de plomp gooien en gaan. Weids uitzicht en meestal een strak briesje of meer tot je beschikking.

Zeilen in de bergen

In het Zuid-Duitse Beieren kun je echter ook op een aantal plekken gaan zeilen of surfen. Dat zorgt voor een totaal andere beleving. Ik laat je graag kennis maken met twee Beierse meren waar je terecht kunt.

Starnberger See

Het op vier na grootste meer van Duitsland is de Starnberger See. Dit meer ligt vlak onder München en gemakkelijk bereikbaar. Iets meer dan 20 kilometer in lengte en op het breedste punt 2,5 kilometer. Het staat niet bekend om enorme sterke winden en het meer is zeer schoon. Daarom prima geschikt om te zeilen, ook voor minder bedreven zeilers en surfers. Het huren van materiaal en krijgen van zeilles is probleemloos en kan in verschillende plaatsen rondom het meer. De meeste bedrijven tref je echter in en rondom Starnberg.

Zeilen in de bergen
Starnbergersee ten zuiden van München

Chiemsee

Ten zuidoosten van München vind je de Chiemsee, ook wel de “Beierse Zee” genoemd. Het heeft een oppervlakte van bijna 80 vierkante kilometer en is min of meer rond. Door de ronde vorm heb je hier meer dan op andere bergmeren een constante wind wat zeilen en surfen aantrekkelijker maakt. Het feit dat het meer rond is zorgt er ook voor dat je met elke windrichting ongeveer even ver kan gaan voor je overstag moet. Nog een aardige bijkomstigheid voor zeilers: behalve een paar veerboten zijn er geen motorboten toegestaan. Belangrijkste uitvalsbasis basis is Prien am Chiemsee.

Zeilen in de bergen
Chiemsee

Ook in de rest van Duitsland kun je op veel plaatsen zeilen, maar mis je het uitzicht van de bergen.

Meer informatie over zeilen op de Chiemsee vind je hier.

Voor de Starnberg See kijk je hier.

Bewaren

Bewaren

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.