klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Wij Nederlanders zijn natuurlijk verwend als het om zeilen en windsurfen gaat. Bijna overal kun je je boot of plank in de plomp gooien en gaan. Weids uitzicht en meestal een strak briesje of meer tot je beschikking.

Zeilen in de bergen

In het Zuid-Duitse Beieren kun je echter ook op een aantal plekken gaan zeilen of surfen. Dat zorgt voor een totaal andere beleving. Ik laat je graag kennis maken met twee Beierse meren waar je terecht kunt.

Starnberger See

Het op vier na grootste meer van Duitsland is de Starnberger See. Dit meer ligt vlak onder München en gemakkelijk bereikbaar. Iets meer dan 20 kilometer in lengte en op het breedste punt 2,5 kilometer. Het staat niet bekend om enorme sterke winden en het meer is zeer schoon. Daarom prima geschikt om te zeilen, ook voor minder bedreven zeilers en surfers. Het huren van materiaal en krijgen van zeilles is probleemloos en kan in verschillende plaatsen rondom het meer. De meeste bedrijven tref je echter in en rondom Starnberg.

Zeilen in de bergen
Starnbergersee ten zuiden van München

Chiemsee

Ten zuidoosten van München vind je de Chiemsee, ook wel de “Beierse Zee” genoemd. Het heeft een oppervlakte van bijna 80 vierkante kilometer en is min of meer rond. Door de ronde vorm heb je hier meer dan op andere bergmeren een constante wind wat zeilen en surfen aantrekkelijker maakt. Het feit dat het meer rond is zorgt er ook voor dat je met elke windrichting ongeveer even ver kan gaan voor je overstag moet. Nog een aardige bijkomstigheid voor zeilers: behalve een paar veerboten zijn er geen motorboten toegestaan. Belangrijkste uitvalsbasis basis is Prien am Chiemsee.

Zeilen in de bergen
Chiemsee

Ook in de rest van Duitsland kun je op veel plaatsen zeilen, maar mis je het uitzicht van de bergen.

Meer informatie over zeilen op de Chiemsee vind je hier.

Voor de Starnberg See kijk je hier.

Bewaren

Bewaren

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer