klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Een wandelaar maakte gister spectaculaire beelden in Kirgizstan van een lawine welke met grote snelheid naar beneden raasde. De man genaamd Harry, was samen met een gids en tien andere personen op expeditie in de Tian Shan mountains. Voordat de lawine losraakte hadden de wandelaars net de top van de berg bereikt. Harry wilde foto’s maken vanaf een ander punt en zonderde zich daarom af van de groep. Op het moment dat hij foto’s aan het maken was, hoorde hij een krakend geluid van ijs. Hij keek naar boven en zag een lawine op zich af komen. Gelukkig had hij al een schuilplek op het oog. Harry bleef filmen tot op het laatste moment. Harry vertelt dat hij angstige momenten heeft doorstaan maar erkent ook dat hij eerder had moeten gaan schuilen. Alle wandelaars zijn ongedeerd gebleven. Een boodschap voor iedereen, onderschat natuurgeweld niet!

Ligging gebergte

Ironisch genoeg worden de Tian Shan mountains, ookwel de “hemelse gebergtes” genoemd. De bergketen ligt in Centraal Azië, in het grensgebied van Kazachstan, Kirgizstan, en de Chinese (autonome) regio Xinjiang. De hoogste piek van het gebergte ligt op 7439 meter.

Bekijk de spectaculaire beelden

Bizarre beelden van Lawine in Kirgistan

Bron tekst: mpora
Bron filmpje ABC news

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer