Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Een wandelaar maakte gister spectaculaire beelden in Kirgizstan van een lawine welke met grote snelheid naar beneden raasde. De man genaamd Harry, was samen met een gids en tien andere personen op expeditie in de Tian Shan mountains. Voordat de lawine losraakte hadden de wandelaars net de top van de berg bereikt. Harry wilde foto’s maken vanaf een ander punt en zonderde zich daarom af van de groep. Op het moment dat hij foto’s aan het maken was, hoorde hij een krakend geluid van ijs. Hij keek naar boven en zag een lawine op zich af komen. Gelukkig had hij al een schuilplek op het oog. Harry bleef filmen tot op het laatste moment. Harry vertelt dat hij angstige momenten heeft doorstaan maar erkent ook dat hij eerder had moeten gaan schuilen. Alle wandelaars zijn ongedeerd gebleven. Een boodschap voor iedereen, onderschat natuurgeweld niet!

Ligging gebergte

Ironisch genoeg worden de Tian Shan mountains, ookwel de “hemelse gebergtes” genoemd. De bergketen ligt in Centraal Azië, in het grensgebied van Kazachstan, Kirgizstan, en de Chinese (autonome) regio Xinjiang. De hoogste piek van het gebergte ligt op 7439 meter.

Bekijk de spectaculaire beelden

Bizarre beelden van Lawine in Kirgistan

Bron tekst: mpora
Bron filmpje ABC news

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer