Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Een wandelaar maakte gister spectaculaire beelden in Kirgizstan van een lawine welke met grote snelheid naar beneden raasde. De man genaamd Harry, was samen met een gids en tien andere personen op expeditie in de Tian Shan mountains. Voordat de lawine losraakte hadden de wandelaars net de top van de berg bereikt. Harry wilde foto’s maken vanaf een ander punt en zonderde zich daarom af van de groep. Op het moment dat hij foto’s aan het maken was, hoorde hij een krakend geluid van ijs. Hij keek naar boven en zag een lawine op zich af komen. Gelukkig had hij al een schuilplek op het oog. Harry bleef filmen tot op het laatste moment. Harry vertelt dat hij angstige momenten heeft doorstaan maar erkent ook dat hij eerder had moeten gaan schuilen. Alle wandelaars zijn ongedeerd gebleven. Een boodschap voor iedereen, onderschat natuurgeweld niet!

Ligging gebergte

Ironisch genoeg worden de Tian Shan mountains, ookwel de “hemelse gebergtes” genoemd. De bergketen ligt in Centraal Azië, in het grensgebied van Kazachstan, Kirgizstan, en de Chinese (autonome) regio Xinjiang. De hoogste piek van het gebergte ligt op 7439 meter.

Bekijk de spectaculaire beelden

Bizarre beelden van Lawine in Kirgistan

Bron tekst: mpora
Bron filmpje ABC news

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer