Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Een wandelaar maakte gister spectaculaire beelden in Kirgizstan van een lawine welke met grote snelheid naar beneden raasde. De man genaamd Harry, was samen met een gids en tien andere personen op expeditie in de Tian Shan mountains. Voordat de lawine losraakte hadden de wandelaars net de top van de berg bereikt. Harry wilde foto’s maken vanaf een ander punt en zonderde zich daarom af van de groep. Op het moment dat hij foto’s aan het maken was, hoorde hij een krakend geluid van ijs. Hij keek naar boven en zag een lawine op zich af komen. Gelukkig had hij al een schuilplek op het oog. Harry bleef filmen tot op het laatste moment. Harry vertelt dat hij angstige momenten heeft doorstaan maar erkent ook dat hij eerder had moeten gaan schuilen. Alle wandelaars zijn ongedeerd gebleven. Een boodschap voor iedereen, onderschat natuurgeweld niet!

Ligging gebergte

Ironisch genoeg worden de Tian Shan mountains, ookwel de “hemelse gebergtes” genoemd. De bergketen ligt in Centraal Azië, in het grensgebied van Kazachstan, Kirgizstan, en de Chinese (autonome) regio Xinjiang. De hoogste piek van het gebergte ligt op 7439 meter.

Bekijk de spectaculaire beelden

Bizarre beelden van Lawine in Kirgistan

Bron tekst: mpora
Bron filmpje ABC news

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer