Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

De gouden herfst in Vorarlberg

Door: Matthijs van der Pol

In augustus 2017 maakten reporters Maartje en Edwin kennis met de zomer in Vorarlberg. Ze werden verrast door de schoonheid van de ruige bergen en verkenden de mooiste plekken tijdens hiketochten en op de mountainbike. Lees hun reisverslagen over Lech en Montafon. Maar ook in de herfst is deze streek in het westen van Oostenrijk geweldig.

Waarom zou je juist NU naar Vorarlberg gaan? Hieronder de vijf beste redenen

  1. Maak een herfstwandeling
  2. Maak een culinaire wandeling
  3. Bezoek de 5e Gustav beurs
  4. Maak een unieke excursie in Krumbach
  5. Ga naar het 20 jarige jubileum van Kunsthaus Bregenz toe
Maak een herfstwandeling in Vorarlberg
Maak een herfstwandeling in Vorarlberg

Hoogtepunt 1: Maak een herfstwandeling

In oktober arriveert de gouden herfst in Vorarlberg en bewijst waarom je hier niet alleen in de zomer kan genieten van een prachtige wandeling. De bladeren verkleuren en het gehele landschap is rood, oranje en geel. I.c.m. de warme herfstzon is het aangenaam wandelen rond het Bodenmeer. Geniet ’s ochtends vroeg in de bergen van de mistige velden. De herfst in Vorarlberg kan zo mooi zijn!

Enkele tips en meer info: klik HIER

Maak een herfstwandeling in Vorarlberg
Maak een herfstwandeling in Vorarlberg

Hoogtepunt 2: Culinaire wandelingen

In het Kleinwalsertal is het mogelijk om een culinaire wandeling door de ‘Genussregion’ te maken. De voormalige chef-kok Herbert Edlinger laat de wandelaars de weg zien van de Kleinwalsertaltse weiden naar het bord. Kaas en vlees staan hier centraal. De reis is perfect voor een warme herfstdag en duurt circa 4 uur.

Kleinwalsertal Tourismus boeken? klik HIER

Kijk ook naar de grote selectie aan verschillende wandelingen op: touren.vorarlberg.travel of download de app: Vorarlberg “Urlaub und Freizeit”

Maak een herfstwandeling in Vorarlberg
Maak een herfstwandeling in Vorarlberg

Hoogtepunt 3: Bezoek de 5e Gustav beurs

200 exposanten presenteren deze drie dagen hun vakmanschap, rariteiten, nieuwe en klassieke ideeën. Het draait hier allemaal om huis, tuin, mode én keuken. Het omvat dus niet alleen culinaire delicatessen, maar o.a. ook exclusieve mode designstukken, meubels en tafel- en kookgerei.

Meer info: klik HIER

5e Gustav beurs
5e Gustav beurs

Hoogtepunt 4: Maak een unieke excursie in Krumbach

De Moor in Krumbach is een unieke excursiebestemming. Naast het wandelen door de buitengewone natuur, kan je dit ideaal combineren met de delicatessen van de Moorwirt. Slecht weer voor een moorwandeling is gewoon niet mogelijk. Mist of lichte druppel maakt de heide zelfs een mystieke plek. Trek goede wandelschoenen aan en ga vroeg op pad om de natuur te aanschouwen voordat het mensen- en dierenrijk tot leven komen.

Bekijk de interactieve tour: Moore Krumbach 3D

Er zijn 14 zogenaamde “moorsitze” (zitplaatsen) verspreid over de paden en nodigen je uit om te kijken naar het landschap. Daarnaast verschaffen deze plekken informatie over verschillende onderwerpen, zoals de geologie van het gebied, de modderafvoer en turfmos. Neem vooral ook even pauze bij “Moorraum” (een houten uitkijkruimte) waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht over de Salgenr§euter Moor. Een ander hoogtepunt is de kapel van de Heilige Drie-eenheid.

Meer info: klik HIER

Maak een unieke excursie in Krumbach
Maak een unieke excursie in Krumbach

Hoogtepunt 5: Kunsthaus Bregenz

KUB (de afkorting voor Kunsthaus Bregenz) bestaat 20 jaar en is ondertussen een vast onderdeel geworden voor een bezoek in de herfst aan de hoofdstad Vorarlberg. Het behoort tegenwoordig tot Bregenz en daarom worden nu alweer 2 decennia lang de KUB ‘gevierd’. Speciaal voor dit jubileum heeft Peter Zumthor de tentoonstelling ‘Lieve aan mij’ ontwikkeld.

Meer info: klik HIER

Kunsthaus Bregenz
Kunsthaus Bregenz

Valt er nog wat te doen in de winter in Vorarlberg?

Jazeker! In de winter zijn er nog genoeg redenen om naar Voralberg te gaan. Denk o.a. aan: Huskies, igloos en sneeuwschoenen!


Meer info: klik HIER


Winter in Vorarlberg
Winter in Vorarlberg
Winter in Vorarlberg
Winter in Vorarlberg

Social Media

Twitter

Instagram

Facebook

Pinterest


Maak een herfstwandeling in Vorarlberg
Maak een herfstwandeling in Vorarlberg

Contactgegevens:

Vorarlberg Tourismus

Poststraße 11 | 6850 Dornbirn

andrea.masal@vorarlberg.travel

katrin.preuss@vorarlberg.travel

+43 (5572) 377033-0

www.vorarlberg.travel


Maak een herfstwandeling in Vorarlberg
Maak een herfstwandeling in Vorarlberg

Bewaren

Bewaren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer