Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

De Indiegogo campagne

Door Tessa Kramer

Voor wie de campagne niet heeft gevolgd, vorig jaar winter kwam Acton met een crowfunding-actie voor drie nieuwe elektrische skateboards. De blink S, de blink S2 en de Qu4tro. Zelf ben ik een groot fan van boardsporten en dus heb ik de blink S2 besteld. De Indiegogo-campagne was een gigantisch succes, maar het daaropvolgende wachten, uitstellen en onverwachte extra kosten waren een gigantische domper. Ruim een half jaar later dan verwacht kreeg ik het skateboard binnen en ik heb hem voor jullie getest.

Hoe is het nou om op een elektrisch skateboard te rijden en wat vind ik van de Blink S2? Lees het hieronder:

Het Acton skateboard

Ik heb verder geen ervaring met elektrische skateboards, dus het eerste dat me opvalt is dat het board nog best zwaar is. Even opzoeken leerde mij dat het board 15lbs, oftewel 6,8 kg is. De griptape ziet er oke uit, maar de kwaliteit van de griptape lijkt so-so als ik mijn eerste net iets te late stop maak, zachtjes bots, en een stukje griptape lost komt.

Acton Blink S2 Electrical Skateboard
Acton Blink S2

De afstandsbediening

De afstandsbediening is makkelijk te gebruiken. Er zit een aan-uit knop op (rechter zijkant), een slider voor Go-Stop, een schakelaar (linker zijkant) die je moet omzetten als je naar voren of naar achteren wilt rijden. Dat vergt even gewenning in het begin, maar went snel genoeg.

Afstandbediening Blink S2 Acton Skateboard
Afstandbediening Blink S2

Het rijden

Het rijden is soepel en de acceleratie is prima. Remmen gaat makkelijker als je meer snelheid hebt, maar het is wel een erg abrupte rem dus dat is wel een nadeel. Misschien dat je er even aan moet wennen, maar ik had het gevoel toch nog niet helemaal. Verder is het een prima board. Volgens Acton kan je zo´n 22 km rijden (14 miles).

Mijn oordeel

Een leuke ervaring om dit elektrische skateboard te rijden. Het is zeker een prima board voor kort-middel lange afstanden. Het remmen gaat behoorlijk abrupt, dus dat is toch wel een minpuntje. Maar vooral de vraagtekens bij de customer service vind ik een groot nadeel, mocht er iets mis zijn met het board dan is het maar de vraag of je geholpen wordt. Alles bij elkaar zijn de Acton-boards zeker overhyped, maar de Blink S2 is een degelijk board en het was die 700 euro (gebaseerd op indiegogo campagne) zeker waard.

Blink S2
Blink S2 Electrisch skateboard

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer