Grijp je kans voordat het te laat is!

Door: Pauline van der Waal

Al een paar jaar heeft de Europese Unie het initiatief DiscoverEU: een gratis reispas. Hiermee krijgen jonge mensen de kans om Europa en jezelf te ontdekken. Je reist daarbij vooral per trein. Alle 18-jarigen kunnen twee keer per jaar meedingen en nu is er weer een nieuwe ronde.

Wanneer kun je meedoen?

Allereerst dien je achttien te zijn, en DiscoverEU definieert dat als geboren tussen 1 januari en 31 december 2001. Daarnaast dien je een paspoort te hebben uit één van de EU-landen. Verder zijn er geen restricties en de winnaars ontvangen een gratis reispas. De afgelopen rondes zijn er in totaal maar liefst 50.000 passen weggegeven, waarvan 1650 aan bezitters van een Nederlands paspoort!

Ik zou niet langer wachten als ik jou was…

Dit is toch een geweldig initiatief? Ik zou direct meedoen als ik jou was, en 18… Met de pas kun je maximaal 30 dagen op reis. Vanzelfsprekend wordt er wel van je verwacht dat je je belevenissen deelt op sociale media. Aanmelden kan nog tot 28 november 12.00 uur via deze link. Daar vind je ook alle informatie en exacte voorwaarden.

Heel veel succes, enne… laat je het weten als je één van de gelukkigen bent?

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer