klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Als het virus het toelaat kunnen we deze zomer naar Frankrijk

Bron: Volkskrant.nl

Als het virus het toelaat, gaan de Franse grenzen deze zomer open voor Europese toeristen. Dat heeft de Franse staatssecretaris van Europa en Buitenlandse Zaken Jean-Baptiste Lemoyne aangekondigd. Wanneer toeristen weer welkom zijn is nog niet bekend. Lemoyne verwacht dat medio juni duidelijk zal zijn wanneer en onder welke voorwaarden Europeanen de grens mogen oversteken. Lemoyne sprak de hoop uit dat de Europese binnengrenzen open zijn voor toeristen als in juli het hoogseizoen begint.

Vorige week zei Lemoyne dat ‘de 17 miljoen internationale toeristen deze zomer afwezig zullen zijn’, verwijzend naar het aantal buitenlanders dat Frankrijk normaliter in de zomermaanden bezoekt. Daardoor ontstond het beeld dat de Franse regering de grenzen misschien gesloten zou willen houden voor toeristen van buitenaf. Maar de staatssecretaris wilde met zijn uitspraak alleen benadrukken dat de Franse toerismesector het deze zomer hoofdzakelijk van binnenlandse vakantievierders zal moeten hebben, niet dat buitenlandse toeristen zullen worden geweerd.

Stapje voor stapje

Voor Francofielen uit de Schengenlanden ziet het er dus zonnig uit.’ ‘Als de strijd tegen het virus zo succesvol gevoerd blijft worden’, zei de staatssecretaris, ‘kunnen we stapje voor stapje het vrije verkeer tussen de lidstaten weer gaan toestaan.’ Grote slag om de arm is de verspreiding van het virus: als corona toch weer meer gaat rondwaren dan nu wordt verwacht, staat de opening van de grenzen op losse schroeven. De voorgenomen versoepeling van het grensbeleid geldt alleen voor de binnengrenzen tussen de landen. De buitengrens van de Schengenzone blijft tot nader order gesloten.

Informatieplatform voor toeristen

De Franse staatssecretaris, die telefonisch de pers toesprak na een EU-overleg over toerisme in coronatijden, kondigde ook de komst van een Europese informatieplatform voor vakantiegangers aan. Wie deze zomer in een ander EU-land op vakantie wil, kan op een app op zijn smartphone zien welke beperkingen en voorwaarden in ieder land gelden.

‘Tegen de Belgen en Nederlanders, zeker tegen degenen die een tweede huis in ons land hebben, zou ik willen zeggen: wees welkom in Frankrijk.’ 

Lemoyne maakte van de gelegenheid gebruik het woord in het bijzonder tot de Nederlandse en Belgische Frankrijkgangers te richten. ‘Tegen de Belgen en Nederlanders, zeker tegen degenen die een tweede huis in ons land hebben, zou ik willen zeggen: wees welkom in Frankrijk. Dat zijn mensen die een band met ons land hebben, en er belasting betalen. We willen deze mensen kunnen verwelkomen. Er wordt aan gewerkt.


LEES HIER ALLE VERHALEN EN ARTIKELEN OVER FRANKRIJK


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer