Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Beelden vulkaanuitbarsting Sinabung Indonesië

Door Maaike de Vries

Op 9 juni barstte de Sinabung, een actieve vulkaan op Noord Sumatra, Indonesië uit. Hierbij werd een rookkolom van vulkaanas ruim 7000 meter de lucht in gespoten. Bewoners worden geadviseerd om binnen te blijven. Volgens de autoriteiten zijn er geen gewonden gevallen.

Bekijk de beelden van de spectaculaire uitbarsting hieronder.

Videobeelden: Unilad Adventure

Stratovulkaan

De Sinabung is een stratovulkaan op Noord-Sumatra in Indonesië. Een stratovulkaan is een vulkaan die is opgebouwd uit lagen gestolde lava en tefra (een verzamelnaam voor al het materiaal dat tijdens een uitbarsting naar beneden komt). Een stratovulkaan is hoog en kegelvorming met steile hellingen. Deze uitbarsting van deze vulkanen zijn erg explosief. De meeste vulkanen op aarde niet onder water gevormd zijn, zijn stratovulkanen.

Lees hier meer artikelen over vulkanen op Mountainreporters

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer