Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

CORONA-UPDATE | Ook niet in de meivakantie naar het buitenland

Door Edwin Hagenouw | bron: nu.nl

Het was te verwachten, maar het blijft natuurlijk steeds weer balen. Ook de meivakantie is nu aangemerkt als no-go-periode voor buitenlandse reizen. Laten we niet hopen dat op deze manier, met de salamitechniek, steeds weer een aantal weken van 2021 worden afgesneden. Persoonlijk ga ik zelf nog steeds uit van een redelijk normale zomervakantie, zolang het vaccineren in dit voorspoedige tempo doorgaat.

Zojuist las ik online dat Haagse bronnen bevestigen dat het huidige negatieve reisadvies voor het buitenland wordt verlengd tot zeker half mei. Demissionair premier Mark Rutte gaf bij de vorige persconferentie aan dat hij bij het volgende persmoment meer duidelijkheid wilde scheppen over de meivakantie. Hij hoopte daarmee perspectief te kunnen bieden, maar het kabinet vindt het toch nog te vroeg voor een versoepeld advies.

Alleen noodzakelijk reizen

Concreet betekent de beslissing dat alle landen kleurcode oranje houden, wat inhoudt dat alleen noodzakelijke reizen worden geadviseerd. En daar horen vakantiereizen niet bij. Alhoewel ze natuurlijk uitzonderlijk goed voor de (geestelijke) gezondheid zijn.

Over de zomervakantie schetsten Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) bij de vorige persconferentie een positiever beeld. Voorwaarde is wel dat “alles gaat zoals we nu verwachten”, aldus De Jonge. Begin juli kan iedereen die dat wil gevaccineerd zijn en dan “hebben we van het grootste gedeelte van de maatregelen afscheid genomen.”


Gelukkig is er in Nederland ook veel actiefs te doen. Lees hier alle reistips en verhalen op OutdoorDichtbij.nl


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer