Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Met een huurauto kun je tijdens je reis op eigen tempo de leukste plekjes ontdekken, dat ervaren de schrijvers en fotografen van Mountainreporters regelmatig. Maar voor heel wat landgenoten doet de auto op reis ook dienst als een soort tweede thuis op wielen. Zo vinden veel reizigers er tijdens hun trip een tijdelijke vaste opbergplek voor bijvoorbeeld hun paspoort, oplader of huissleutels. Alleen worden die items in de laatste rush naar de luchthaven ook regelmatig vergeten in de auto. Hieronder een overzicht van de zeven items die het vaakst achterblijven. Ze komen je vast bekend voor.

1. Oplader mobiele telefoon

Tijdens je roadtrip snel even je mobiele telefoon opladen tussen je stopplekken door, je favoriete muziek afspelen of een navigatieapp op je telefoon gebruiken om de weg te vinden. Redenen genoeg waarvoor een oplader bijzonder handig kan zijn in een huurauto. Al vertoeven die opladers wel vaak in de middenconsole van de auto of een zijvakje waardoor ze regelmatig ​ over het hoofd worden gezien bij het inleveren van de auto.

2. Elektronische apparaten

Naast opladers nemen we ook andere elektronische apparaten mee op reis zoals camera’s, navigatiesystemen, tablets om de kinderen zoet te houden op de achterbank of oortjes om onderweg de favoriete muziek van de tieners af te spelen. Helaas durven die gadgets weleens tussen of onder de zetels te verdwijnen. Tijd dus voor een finale check bij inlevering.

3. Zonnebril

Ook zonnebrillen worden veelal in zijvakjes of de middenbeuk verborgen, zeker als de zon niet (meer) schijnt. Lever je je auto ’s avonds, indoor of bij slecht weer in, dan is de kans bovendien groter dat je zonnebril achterblijft in de wagen. Controleer dus zeker alle zijvakjes om je ervan te vergewissen dat je zonnebril weer mee naar huis reist.

4. Paspoort

Sommige reizigers kiezen ervoor om hun paspoort tijdens hun reis in het dashboardkastje te bewaren. Zo hebben ze hun paspoort altijd bij onderweg en heeft het een vaste plek tijdens de reis. Alleen wordt dit plekje niet altijd even grondig gecontroleerd wanneer de wagen weer wordt teruggebracht. 

5. Portemonnee of kaartenhouder

Daarnaast worden ook portemonnees of kaartenhouders tijdens het rijden soms in een zijvakje, het dashboardvakje of de middenbeuk opgeborgen. Dat rijdt makkelijker en zo heb je je kaarten of geld bij de hand als er onderweg bijvoorbeeld tol of toegang betaald moet worden. Bespaar jezelf de kopzorgen en rompslomp om je kaarten te vervangen en dubbelcheck of je al je waardevolle voorwerpen mee hebt genomen uit de auto.

6. Huissleutels

Verder zijn huissleutels normaal niet nodig tijdens de reis. Ook deze krijgen daardoor vaak een vaste plek in de huurauto, waar ze vervolgens de hele huurperiode blijven liggen. Bijgevolg vergeten reizigers soms dat de sleutels nog ergens in de wagen liggen en komen ze bij aankomst thuis plots voor een onaangename verrassing te staan.

7. Speelgoed

Voor wie reist met kinderen is er tot slot nog een zevende aandachtspuntje. Ook knuffels, fopspenen en andere speelgoeditems durven weleens verstoppertje te spelen in de huurauto. Wil je tranen en treurige kinderen vermijden, dan is een finaal controlerondje tussen en onder de autozetels geen overbodige luxe.

Bron: Sunnycars.nl


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer