ADVERTENTIE
Advertentie
Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

Drie reizigers overleden na ongeluk met rubberen kano in Alaska

Door Edwin Hagenouw | Bron: HLN

In een ijskoud meer in Alaska zijn gisteren de lichamen van drie Duitse toeristen gevonden. Het gaat om een man en vrouw van 67 en een man van 62. Ze droegen zwemvesten en zijn om nog onbekende reden uit hun opblaasbare kano gevallen.

Ook de rubberboot van het drietal is teruggevonden. De twee 67-jarigen waren als stel op vakantie. Zij werden door mensen in een andere kano in het water teruggevonden. Het lichaam van de derde man, eveneens een Duitser, werd aangetroffen op een ijsschots.
Het meer, onderdeel van de Valdez-gletsjer, staat bekend om zijn mooie uitzichten, omdat er op het water grote ijsschotsen drijven.

Alaska
Een stockfoto van Lake Valdez. Foto: Unsplash.com

Kanoën op het meer is dan ook populair, maar niet zonder gevaar. Bijna alle tochten worden gedaan met een gids, maar het is niet verboden om zelf op pad te gaan.

Het meer, onderdeel van de Valdez-gletsjer, staat bekend om zijn mooie uitzichten, omdat er op het water grote ijsschotsen drijven

Onderzoekers in Alaska hebben wel een vermoeden over de doodsoorzaak van het drietal. Door hogere temperaturen zijn veel ijsschotsen aan het afbrokkelen, waardoor er zowel deels boven als onder het water grote stukken ijs drijven. Als je niet weet waar dit het geval is, kan de kano omslaan, waarna het moeilijk is om weer uit het ijskoude water te komen.

Meer artikelen en verhalen over Alaska lees je hier

 

Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.