Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

De warmte houdt de wereld en vooral Europa inmiddels al wekenlang in z’n greep. De nodige records sneuvelen. Van het grootste watertekort tot de hoogste gemiddelde temperatuur sinds tijden. Het absolute hitterecord is er echter nog niet aan, hoewel de kans daarop vandaag vrij groot was.

Oude hitterecord staat op 48 graden

Ook al lopen de temperaturen in Nederland de laatste tijd ook vrij hoog op, het te kloppen record gaan we toch echt niet redden. Op 10 juli 1977 werd in Athene 48 graden Celsius gemeten. Er was een kleine kans dat dat record vandaag verbroken zou worden in Portugal, maar dat is nog niet gebeurd.

40+ graden vandaag op de teller! (Rustig lieve mensen, de foto is gemaakt door de bijrijder) Foto: Tessa Kramer
40+ graden vandaag op de teller! (Rustig lieve mensen, de foto is gemaakt door de bijrijder) Foto: Tessa Kramer

Hitte in Portugal

De teller bleef vandaag in Portugal steken op 44 graden. Ook niet bepaald frisjes te noemen. Collegareporter Tessa verblijft op dit moment in Portugal en had het dan ook flink warm. Gelukkig was er genoeg water om af te koelen!

Ondanks dat 1977 voorlopig nog steeds in de boeken blijft, kan dat de komende dagen nog veranderen. De temperatuur stijgt de komende dagen nog en de verwachting is dat zaterdag de allerwarmste dag gaat worden in het zuiden van Europa. We houden het in de gaten!

Met de WARME groeten van Tessa!
Met de WARME groeten van Tessa!
Tip van Tessa: bezoek de Mira de Aire-grotten: altijd een constante koele temperatuur binnen
Tip van Tessa: bezoek de Mira de Aire-grotten: altijd een constante koele temperatuur binnen
Of zoek je verkoeling bij de zee
Of zoek je verkoeling bij de zee
Vooral goed blijven hydrateren
Maar wat je ook doet: vooral goed blijven hydrateren! Foto: Tessa Kramer

Bron: NOS

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer