Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

De beer rukt op! Werden er al eerder beren gespot in Italië, nu was dat ook het geval in het noorden van Oostenrijk. Op een bosweggetje in de gemeente Langkampfen, tussen Kufstein en Wörgl, om precies te zijn. Drie fietsers waren op het knooppunt Bärenbad / Höhlenstein-Steig en zagen het dier. Ze waarschuwden de autoriteiten.

Geen menselijke ongelukken

Gelukkig raakte niemand gewond en de beer ging er weer vandoor. Maar een beer is in de regio al verantwoordelijk voor meerdere dode schapen. Het is niet zeker dat dit dezelfde beer is als de fietsers hebben gezien. Op 14 juni werd een beer gefotografeerd door een natuurcamera.

Spot jij een beer? Geef het door!

Het bospad waarop de fietsers de beer zagen, heeft de toepasselijke naam “Bärenbad”. De deelstaat Tirol vraagt ​​mensen om een ​​formulier in te vullen als er grote roofdieren worden waargenomen en dit te mailen naar naar monitoring.beutegreifer@tirol.gv.at. Wij zijn heel benieuwd of de beer zich binnenkort weer laat zien.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Hoofdfoto: Europese bruine beer, Pixabay

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer