Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

De beer rukt op! Werden er al eerder beren gespot in Italië, nu was dat ook het geval in het noorden van Oostenrijk. Op een bosweggetje in de gemeente Langkampfen, tussen Kufstein en Wörgl, om precies te zijn. Drie fietsers waren op het knooppunt Bärenbad / Höhlenstein-Steig en zagen het dier. Ze waarschuwden de autoriteiten.

Geen menselijke ongelukken

Gelukkig raakte niemand gewond en de beer ging er weer vandoor. Maar een beer is in de regio al verantwoordelijk voor meerdere dode schapen. Het is niet zeker dat dit dezelfde beer is als de fietsers hebben gezien. Op 14 juni werd een beer gefotografeerd door een natuurcamera.

Spot jij een beer? Geef het door!

Het bospad waarop de fietsers de beer zagen, heeft de toepasselijke naam “Bärenbad”. De deelstaat Tirol vraagt ​​mensen om een ​​formulier in te vullen als er grote roofdieren worden waargenomen en dit te mailen naar naar monitoring.beutegreifer@tirol.gv.at. Wij zijn heel benieuwd of de beer zich binnenkort weer laat zien.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Hoofdfoto: Europese bruine beer, Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer