Advertentie
Rondreizen Europa

Een 65-jarige vakantieganger uit Frankrijk heeft zaterdagmiddag op de Zillertaler Höhenstrasse voorkomen dat een bus met 21 mensen aan boord in een ravijn is gestort. Toen de buschauffeur onwel werd, twijfelde de man die op de voorste rij zat geen moment. Hij greep het stuur en trapte vol op de rem.

Buschauffeur wordt onwel

De bus van een Tiroolse busonderneming reed zo rond kwart voor drie op de Tiroler Höhenstrasse, een flink eind boven het dal. Ineens wordt de buschauffeur onwel, en valt van de bestuurdersstoel in het gangpad. De bus dendert door, en schampt daarbij een rotswand. Vervolgens rijdt de bus met een noodvaart richting de andere kant van de weg en dreigt in het dal de storten.

De 65-jarige Fransman aarzelt geen moment en doet het enige juiste op dat moment. Hij remt de bus zo hard als hij kan en stopt de bus. In de allerlaatste seconde blijft de bus hangen op een houten paal die als vangrails dienst doet, en die zich aan de voorkant in de bos boort.

De bus blijft op het nippertje in de houten vangrails hangen
De bus blijft op het nippertje in de houten vangrails hangen

Een regelrechte ramp voorkomen

De politie van Zell am Ziller prijst het kordate en heldhaftige optreden van de Franse toerist, zeker omdat hij nog nooit van zijn leven een bus bestuurd had. Hij heeft op het nippertje een ramp weten te voorkomen, en zo het leven van 22 mensen gered. Wat een held!

Uiteindelijk raakten negen mensen gewond, waarvan er vier (inclusief de buschauffeur) in het ziekenhuis behandeld moesten worden.

Bron: Krone.at
Hoofdfoto: APA/POLIZEI ZELL AM ZILLER
Tweede foto: ZOOM.TIROL

Bewaren

Advertentie
SNP Natuurreizen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in