ADVERTENTIE
Advertentie
Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

Win een reis naar Lapland

Onze vrienden van Voigt Travel hebben een pasgeboren rendier in Finland geadopteerd. Volgens een oude traditie in Finland krijgen kinderen na twee maanden eindelijk een naam. Het babyrendier is dus nu nog naamloos, maar wil wel graag een mooie en passende naam.

babyrendier
Verzin een passende naam voor dit babyrendier. Foto: Voigt Travel

Wilt jij het rendier ontmoeten, Lapland ontdekken en al het moois wat daar bijhoort ervaren? Verzin een mooie naam voor het babyrendier, leg uit waarom je voor die naam hebt gekozen en win een achtdaagse fly & drive-reis naar Lapland!

De boeren kunnen op deze manier hun kuddes in de gaten houden en ingrijpen als het mis gaat

Op 10 mei 2018 kwam dit mooie harige wondertje ter wereld. Geboren op rendierboerderij Kujala Farm in Ruka – Kuusamo. Meteen een ontzettend nieuwsgierig ventje, volgens de boer. Met deze kleine man gaan we grote avonturen beleven in Fins Lapland. Het adoptie-rendier blijft gelukkig bij zijn moeder in Lapland. Hier heeft hij alle ruimte om te genieten van zijn vrijheid. Terwijl hij rondrent, en de wildernis van Lapland ontdekt, kunnen de medewerkers van Voigt Travel hem volgen. Rendieren in Lapland dragen nameljik een GPS-band. De boeren kunnen op deze manier hun kuddes in de gaten houden en ingrijpen als het mis gaat. Het kleine rendier heeft dus ook een GPS-band om. Zo kan Voigt Travel al zijn tochten en avonturen in het wild met je delen.

De wildernis van Lapland in

Vanaf begin juni t/m eind oktober gaat het rendier met de hele kudde de wildernis van Lapland in. Hun leefgebied wordt uitgebreid van oost-Finland tot aan de grens in Zweeds-Lapland met Noorwegen. Door de GPS-band om hun nek weet de boer waar zijn rendieren te vinden zijn. ‘s Zomers kun je daarom samen met de boer zijn rendieren spotten. Met een verrekijker in de hand brengt de boer je dichtbij zijn rendieren. Je kunt er ook voor kiezen om een dag lang te helpen op de rendierboerderij. Op deze manier ervaar je het echte rendierboer-leven.

Winteractiviteiten

Een ding waar je niet bang voor hoeft te zijn, is dat hij geslacht wordt voor zijn vlees of vacht. Eind oktober drijft de rendierboer al zijn rendieren bij elkaar. Van november staan zij vervolgens t/m mei op de Kujala Reindeer Farm in Ruka – Kuusamo.

Jonge rendieren
Voorlopig is het alleen nog maar spelen voor de jonge rendieren. Foto: Voigt Travel

In dit seizoen gaan de rendieren de helft van de tijd aan het werk. Het is tijd om weer sledes te trekken voor de dag- en noorderlichttochten in Ruka-Kuusamo! Het rendier van Voigt Travel mag aan de bak. Maar de eerste jaren van zijn leven wordt hij getraind zodat hij sterk genoeg wordt. Je kunt dan evengoed dit rendier ontmoeten, want Kujala Farm biedt excursies aan waarbij je de rendieren van dichtbij kunt bekijken én zelfs mag voeren.”

Wat kunt je winnen?

Als jij de mooiste* naam voor het rendier bedenkt, win je een reis voor twee personen naar Lapland. Dit is inclusief:

 • Retourvlucht met Transavia van Rotterdam The Hague Airport naar Rovaniemi Airport
 • Huurauto tijdens uw gehele reis
 • 7 overnachtingen op basis van logies
 • Rondleiding op de Kujala Reindeer Farm

Hoe werkt het?

 • Stuur jouw verzonnen naam met uitleg, samen met je naam en e-mailadres en/of telefoonnummer naar events@voigt-travel.nl
 • Vergroot je winkans door je inzending via social media (Facebook, Instagram of Twitter) te delen en daar #voigttravelrendier bij te zetten. Je mag een foto op deze pagina van het babyrendier opslaan zodat je deze bij je bericht kunt plaatsen
 • De winactie loopt van vrijdag 25 mei t/m zondag 15 juli 2018
 • Op uiterlijk dinsdag 26 juli 2018 maken wij bekend wie de winnaar is geworden
 • De winnaar mag samen met een reisgenoot in september op reis naar Lapland
 • Klik hier voor de actievoorwaarden

* De winnende naam wordt bepaald door de medewerkers van Voigt Travel.


Bekijk hier alle reizen van Voigt Travel naar het hoge noorden


 

Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

24 REACTIES

 1. Ik doe graag mee met jullie prijsvraag omdat het mijn zoon en ik fantastisch lijkt om Lapland en de rendieren te zien!

  Deze naam leek ons gepast voor het rendiertje: Hoho-Sámi (roepnaam Sámi)
  Waarom? ‘Sámi’ is graag hoe de mensen in lapland genoemd willen worden. De taal wordt ook zo genoemd. ‘Hoho’ is natuurlijk wat de Kerstman veel roept. Hij woont ook in Lapland en gebruikt voor het rondbrengen van de cadeautjes een slee met rendieren. Het bekendste rendier is natuurlijk Rudolph!

  Vandaar….

 2. Finn, stoer en zelfvekerd! Wat hij in de toekomst nog nodig zal hebben om de kou te trotseren in de winters. En de keren dat hij een slee mag trekken voor de toeristen.

 3. Vandaag kroop Boaz uit mijn haaknaald. Morgen gaat hij op weg naar Naarden (Voigt-Travel) om kennis te maken. Hij zou graag zijn naam delen met de kleine man in Finland. Via instagram #voigttravelrendier en mijn eigen fb lijn is mijn kleine Boaz te bewonderen. Waarom Boaz? Boazu is Noord-Samisch voor rendier. Dé naam voor het ventje in Ruka Kuusamo dus.

 4. Virpi is de perfecte naam voor dit lieve rendier jong.
  En een reis naar Finland zou een droom zijn die uitkomt.

 5. Olly! Net als mijn eerste kat. Ik blijf die naam geweldig vinden, omdat hij zo verschrikkelijk lief en ondeugend was. Olly vind ik ook leuk voor een klein rendiertje en als hij groter is, kun je er Olivia of Oliver van maken 🙂

 6. Django past echt bij hem! Geweldige film, maar de persoon is ook echt een survivor! Mijn zoon Léon van 16 wil ook zo graag meer van de wereld zien, heel pittige tijden gehad ook afgelopen winter, dus al met al, fantastisch om naar Lapland te mogen gaan. Heel graag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.