Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Safaripark Beekse Bergen gaat geen extra Franstalige waarschuwingsbordjes plaatsen nadat een gezin bijna ten prooi is gevallen aan een groepje jachtluipaarden. “Daarmee zouden we impliceren dat de regels niet duidelijk zijn”, zegt parkmanager Niels de Wildt.

jachtluipaarden
Een gestoord Frans gezin wordt aangevallen door jachtluipaarden. Foto: FPE Humor/Youtube

Youtube

Deze week verscheen een filmpje op YouTube waarin te zien is hoe Franse parkbezoekers tegen de regels in uit hun auto stappen. Om een groepje jachtluipaarden van dichterbij te bekijken, lopen twee mannen, twee vrouwen en een kind een eindje bij hun auto vandaan. Dat wordt gezien door de roofdieren, die de bezoekers besluipen. Net op tijd weten de bezoekers weer in hun auto te stappen.

Het Safaripark wist totdat het filmpje opdook niet van het voorval af. “Er zijn die dag wel wat meldingen geweest, maar niemand was op de hoogte van het feit dat mensen een soort strandwandeling hebben gemaakt in het verblijf van de jachtluipaarden.”

De jachtluipaarden zijn niet extreem hongerig en zitten niet in de jacht

De Wildt heeft het gedrag van de dieren geanalyseerd met behulp van hun verzorgers. “De jachtluipaarden zitten op een eetschema dus ze zijn niet extreem hongerig en zitten niet in de jacht”, legt hij uit in het NOS Radio 1 Journaal. “Ze hebben in eerste instantie dezelfde reactie als wanneer bij ons iemand onverwacht aanbelt. Ze denken: hé, er gebeurt iets vreemds in ons territorium.”

Ongelooflijk veel geluk

Hierdoor duurt het volgens de parkmanager eventjes voordat de jachtluipaarden reageren. “Maar uiteindelijk reageren ze wel degelijk op dit uitzonderlijke bezoek. Deze mensen hebben ongelooflijk veel geluk gehad.”

Jongetje aangevallen

In 2012 liep een soortgelijk incident minder goed af. Een 9-jarige jongen werd toen in zijn arm gebeten door een jachtluipaard, nadat hij en drie anderen uit de auto waren gestapt. Toen de jongen de cheeta zag, schrok hij en rende hij weg. Het dier viel de jongen vervolgens aan.

Bezoekers van Beekse Bergen worden met onder meer borden in meerdere talen en met pictogrammen gewaarschuwd om niet uit hun auto te stappen. Het park is niet van plan om extra Franstalige informatiebordjes te plaatsen. En camera’s of luidsprekers om te waarschuwen zijn “onbegonnen werk.” De Wildt: “Daarvoor is het park, we hebben 125 hectare, veel te groot.”


Lees hier meer opmerkelijk nieuws


Bron: telegraaf.nl

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer