Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

De EU geeft treintickets weg aan jongeren

Door: Pauline van der Waal

Europa wil stimuleren dat jonge mensen de wereld gaan ontdekken. Daarom geeft de EU onder het mom van DiscoverEU ruim 60.000 kaartjes weg om maximaal 30 dagen mee op pad te gaan tussen maart 2022 en februari 2023. Iedereen geboren tussen 1 juli 2001 en 31 december 2003 mag zich inschrijven. Normaal is deze actie alleen voor iedereen die dat jaar 18 wordt, maar vanwege corona mogen dit keer ook jongeren meedoen die inmiddels 19 of 20 zijn.

Zo kom je aan een ticket

Je kunt je aanmelden via de website van DiscoverEU. De inschrijvingen zijn inmiddels geopend en duren nog tot 26 oktober 12.00 uur. Er was op de eerste dag dat je je kon inschrijven al veel animo voor de tickets die gelijkmatig over de verschillende lidstaten van de EU verdeeld zullen worden. Als je een kaartje hebt bemachtigd, kun je daarmee reizen met de trein, en soms met bussen of een veerpont.

Foto: Pixabay

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

2 Reactie op “Gratis treintickets voor achttienjarigen om Europa te ontdekken”

  • Bianca
    14 oktober 2021 at 18:40

    Ik droom ervan om later wereldreiziger te worden. Ik hoop dat ik dit als beroep kan doen en hiervan kan leven. Met deze gratis treinkaartjes kan ik door Europa reizen en hier dingen ontdekken, nieuwe mensen/culturen leren kennen en connecties leggen. Dit lijkt me zo gaaf!

  • Cato Hoogmartens
    14 oktober 2021 at 12:43

    Ik ben een zeer avontuurlijk persoon en zou het geweldig vinden om een trein ticket te krijgen en de wereld verder te ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer