Op naar de bergen met je mondkapje

Door: Pauline van der Waal

Het ziet er veelbelovend uit. Nog heel even geduld, dan kunnen we weer naar Zwitserland op vakantie. Tenminste, als corona niet weer ineens oplaait én als de Nederlandse overheid het geldende reisadvies aanpast naar positief. In dat geval kunnen we vanaf 15 juni weer via Duitsland naar Zwitserland reizen. Wel zal je vakantie nog wat anders dan anders zijn. We hebben hier enkele verschillen op een rijtje gezet.

Algemene regels

Op 6 juni start het Zwitserse toerisme weer. De eerste week voor binnenlandse reizigers, want pas vanaf de 15e zijn buitenlanders weer welkom. Of nou ja, dat geldt voor Fransen, Duitsers, Oostenrijkers, Belgen en Nederlanders. De verwachting is dat uiterlijk 6 juli toeristen uit de overige Schengenlanden ook weer worden toegelaten.

Wel zijn er -zoals in alle landen- de nodige restricties. Denk bijvoorbeeld aan een social distancing van twee meter. Ook dienen mondmaskers gedragen te worden op plekken waar die afstand niet gegarandeerd kan worden.

Reizen binnen Zwitserland met het openbaar vervoer

Op dit moment rijden de gewone treinen in Zwitserland alweer zo goed als volgens de normale dienstregeling. Binnenkort starten ook de toeristische treinen weer. De Bernina Express gaat op 8 juni rijden (Chur – Italiaanse grens vv), en de Glacier Express op 20 juni. Mondkapjes zijn vooralsnog niet verplicht, maar worden wel aangeraden.
Alle informatie en updates zijn te vinden op de site van de SBB.

Kamperen kan weer

Voor de liefhebbers: er mag ook weer gekampeerd worden. Wel is het belangrijk lang van tevoren te reserveren. Ook zijn er minder plekken beschikbaar om de noodzakelijk afstand mogelijk te maken. Reizigers met eigen camper dienen gebruik te maken van eigen douche en toilet en niet van de sanitaire voorzieningen van de camping. Alle info op de website van de TCS.

Ook berghutten zijn open

Zwitserse berghutten mogen al weer gasten ontvangen, maar wel met strikte regels. Zo dienen gasten te reserveren voor een overnachting en kunnen er ook hier minder mensen tegelijk terecht. Gasten moeten zelf hun slaapzak, kussensloop, handdoek, desinfectiemiddel en mondkapje meenemen. Op de website van de Zwitserse Alpenclub SAC staat per hut aangegeven wat de mogelijkheden en regels zijn.

Georganiseerd als de Zwitsers zijn hebben ze alle toeristische informatie overzichtelijk op de website van Zwitserland. gezet.

Hoofdfoto: Pixabay

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer