ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

Op naar de bergen met je mondkapje

Door: Pauline van der Waal

Het ziet er veelbelovend uit. Nog heel even geduld, dan kunnen we weer naar Zwitserland op vakantie. Tenminste, als corona niet weer ineens oplaait én als de Nederlandse overheid het geldende reisadvies aanpast naar positief. In dat geval kunnen we vanaf 15 juni weer via Duitsland naar Zwitserland reizen. Wel zal je vakantie nog wat anders dan anders zijn. We hebben hier enkele verschillen op een rijtje gezet.

Algemene regels

Op 6 juni start het Zwitserse toerisme weer. De eerste week voor binnenlandse reizigers, want pas vanaf de 15e zijn buitenlanders weer welkom. Of nou ja, dat geldt voor Fransen, Duitsers, Oostenrijkers, Belgen en Nederlanders. De verwachting is dat uiterlijk 6 juli toeristen uit de overige Schengenlanden ook weer worden toegelaten.

Wel zijn er -zoals in alle landen- de nodige restricties. Denk bijvoorbeeld aan een social distancing van twee meter. Ook dienen mondmaskers gedragen te worden op plekken waar die afstand niet gegarandeerd kan worden.

Reizen binnen Zwitserland met het openbaar vervoer

Op dit moment rijden de gewone treinen in Zwitserland alweer zo goed als volgens de normale dienstregeling. Binnenkort starten ook de toeristische treinen weer. De Bernina Express gaat op 8 juni rijden (Chur – Italiaanse grens vv), en de Glacier Express op 20 juni. Mondkapjes zijn vooralsnog niet verplicht, maar worden wel aangeraden.
Alle informatie en updates zijn te vinden op de site van de SBB.

Kamperen kan weer

Voor de liefhebbers: er mag ook weer gekampeerd worden. Wel is het belangrijk lang van tevoren te reserveren. Ook zijn er minder plekken beschikbaar om de noodzakelijk afstand mogelijk te maken. Reizigers met eigen camper dienen gebruik te maken van eigen douche en toilet en niet van de sanitaire voorzieningen van de camping. Alle info op de website van de TCS.

Ook berghutten zijn open

Zwitserse berghutten mogen al weer gasten ontvangen, maar wel met strikte regels. Zo dienen gasten te reserveren voor een overnachting en kunnen er ook hier minder mensen tegelijk terecht. Gasten moeten zelf hun slaapzak, kussensloop, handdoek, desinfectiemiddel en mondkapje meenemen. Op de website van de Zwitserse Alpenclub SAC staat per hut aangegeven wat de mogelijkheden en regels zijn.

Georganiseerd als de Zwitsers zijn hebben ze alle toeristische informatie overzichtelijk op de website van Zwitserland. gezet.

Hoofdfoto: Pixabay

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.