Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Op naar de bergen met je mondkapje

Door: Pauline van der Waal

Het ziet er veelbelovend uit. Nog heel even geduld, dan kunnen we weer naar Zwitserland op vakantie. Tenminste, als corona niet weer ineens oplaait én als de Nederlandse overheid het geldende reisadvies aanpast naar positief. In dat geval kunnen we vanaf 15 juni weer via Duitsland naar Zwitserland reizen. Wel zal je vakantie nog wat anders dan anders zijn. We hebben hier enkele verschillen op een rijtje gezet.

Algemene regels

Op 6 juni start het Zwitserse toerisme weer. De eerste week voor binnenlandse reizigers, want pas vanaf de 15e zijn buitenlanders weer welkom. Of nou ja, dat geldt voor Fransen, Duitsers, Oostenrijkers, Belgen en Nederlanders. De verwachting is dat uiterlijk 6 juli toeristen uit de overige Schengenlanden ook weer worden toegelaten.

Wel zijn er -zoals in alle landen- de nodige restricties. Denk bijvoorbeeld aan een social distancing van twee meter. Ook dienen mondmaskers gedragen te worden op plekken waar die afstand niet gegarandeerd kan worden.

Reizen binnen Zwitserland met het openbaar vervoer

Op dit moment rijden de gewone treinen in Zwitserland alweer zo goed als volgens de normale dienstregeling. Binnenkort starten ook de toeristische treinen weer. De Bernina Express gaat op 8 juni rijden (Chur – Italiaanse grens vv), en de Glacier Express op 20 juni. Mondkapjes zijn vooralsnog niet verplicht, maar worden wel aangeraden.
Alle informatie en updates zijn te vinden op de site van de SBB.

Kamperen kan weer

Voor de liefhebbers: er mag ook weer gekampeerd worden. Wel is het belangrijk lang van tevoren te reserveren. Ook zijn er minder plekken beschikbaar om de noodzakelijk afstand mogelijk te maken. Reizigers met eigen camper dienen gebruik te maken van eigen douche en toilet en niet van de sanitaire voorzieningen van de camping. Alle info op de website van de TCS.

Ook berghutten zijn open

Zwitserse berghutten mogen al weer gasten ontvangen, maar wel met strikte regels. Zo dienen gasten te reserveren voor een overnachting en kunnen er ook hier minder mensen tegelijk terecht. Gasten moeten zelf hun slaapzak, kussensloop, handdoek, desinfectiemiddel en mondkapje meenemen. Op de website van de Zwitserse Alpenclub SAC staat per hut aangegeven wat de mogelijkheden en regels zijn.

Georganiseerd als de Zwitsers zijn hebben ze alle toeristische informatie overzichtelijk op de website van Zwitserland. gezet.

Hoofdfoto: Pixabay

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer