ADVERTENTIE

Klik hier voor meer informatie over actieve reizen naar Oostenrijk

 

Neem nog makkelijker contact op

Door: Pauline van der Waal

Je hoopt natuurlijk dat je het nooit nodig hebt, maar als het dan toch het geval is, dan maar zo makkelijk mogelijk! Wanneer je in het buitenland bent en in nood zit, bijvoorbeeld wanneer je beroofd of gearresteerd bent, kun je contact opnemen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor hulp en advies. Maar ook wanneer je dringende vragen hebt over paspoorten of reisadviezen kun je 24/7 bij de medewerkers van Buitenlandse zaken terecht. Vanaf nu kan dat ook per WhatsApp.

Buitenlandse Zaken staat voor je klaar

In de zomermaanden -vakantietijd- draait het contactcenter van Buitenlandse zaken op maximale bezetting. Gedurende deze periode is het twee keer zo druk als normaal. Elk jaar worden er zo’n half miljoen telefoontjes en 150.000 email afgehandeld. Vanaf deze zomer komen daar dus ook de WhatsAppberichten bij.

Hoe kun je contact opnemen?

Natuurlijk kun je zoals altijd telefonisch contact opnemen. Dit kan via nummer +31 247 247 247. Je kunt ook een WhatsAppbericht sturen naar +316 8238 7796. Let op: dit nummer is echt alleen om te appen, je kunt dus niet bellen of een sms sturen naar dit nummer. Er wordt gestreefd naar een antwoord binnen 30 minuten. Ook kun je het BuZa bereiken via email en twitter.

Meer weten over hoe het Ministerie van Buitenlandse Zaken bereikbaar is? Kijk dan op de website.

Bron: Rijksoverheid

Foto: Pixabay

 

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.