Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Je kunt het je bijna niet voorstellen met deze temperaturen, maar aan de andere kant van de wereld is het winter. Als je dan ook nog eens de bergen in klimt, dan kan het verdraaide koud worden. Dat ondervond ook de 29-jarige Terry Harch op Mount Cook in Nieuw-Zeeland, die vast kwam te zitten bij temperaturen onder 0.

Als vermist opgegeven

Vorige week begon Terry aan de tocht door de bergen. Toen hij niet terugkeerde werd er alarm geslagen, en afgelopen maandag werd hij als vermist opgegeven. Pas op donderdag werd hij gevonden. Hij bevond zich hoog in de bergen, waar hij zich in leven had gehouden in de sneeuw. De temperatuur lag onder het vriespunt en met windstoten tot wel zestig kilometer per uur voelde het aan als -16.

Helikopter

Op donderdag wist Terry de aandacht van de ingezette helikopter te trekken. Hij kon echter niet direct gered worden, omdat de wind te sterk was om dichterbij te komen. Daarop klom er een team van reddingswerkers naar de plek waar hij vastzat om hem van kleding, eten en een tent te voorzien. Zij bleven een nacht bij hem, en gelukkig kon de onfortuinlijke klimmer de dag erna veilig naar het ziekenhuis worden overgebracht.

Sterke man met goede conditie

Dat Terry het zo lang in deze omstandigheden vol heeft kunnen houden ligt waarschijnlijk aan het feit dat hij een soldaat is, die met verlof was. Hij zal daarom ook de nodige overlevingsskills hebben, want de hulpverleners verwachten dat hij een schuilplek heeft weten te creëren in de sneeuw. Toch denken zij dat de redding niet veel langer op zich had moeten laten wachten. Gelukkig droeg hij een apparaatje met GPS-signaal bij zich, wat zeker heeft bijgedragen aan zijn redding. Inmiddels herstelt Terry in het ziekenhuis. De verwachting is dat hij daaruit snel wordt ontslagen, want hij heeft alleen wat last van minimale bevriezings- en onderkoelingsverschijnselen. Aan de warme soep en thee dan maar!

Bron: NOS 

Foto: Pixabay

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer