klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Je kunt het je bijna niet voorstellen met deze temperaturen, maar aan de andere kant van de wereld is het winter. Als je dan ook nog eens de bergen in klimt, dan kan het verdraaide koud worden. Dat ondervond ook de 29-jarige Terry Harch op Mount Cook in Nieuw-Zeeland, die vast kwam te zitten bij temperaturen onder 0.

Als vermist opgegeven

Vorige week begon Terry aan de tocht door de bergen. Toen hij niet terugkeerde werd er alarm geslagen, en afgelopen maandag werd hij als vermist opgegeven. Pas op donderdag werd hij gevonden. Hij bevond zich hoog in de bergen, waar hij zich in leven had gehouden in de sneeuw. De temperatuur lag onder het vriespunt en met windstoten tot wel zestig kilometer per uur voelde het aan als -16.

Helikopter

Op donderdag wist Terry de aandacht van de ingezette helikopter te trekken. Hij kon echter niet direct gered worden, omdat de wind te sterk was om dichterbij te komen. Daarop klom er een team van reddingswerkers naar de plek waar hij vastzat om hem van kleding, eten en een tent te voorzien. Zij bleven een nacht bij hem, en gelukkig kon de onfortuinlijke klimmer de dag erna veilig naar het ziekenhuis worden overgebracht.

Sterke man met goede conditie

Dat Terry het zo lang in deze omstandigheden vol heeft kunnen houden ligt waarschijnlijk aan het feit dat hij een soldaat is, die met verlof was. Hij zal daarom ook de nodige overlevingsskills hebben, want de hulpverleners verwachten dat hij een schuilplek heeft weten te creëren in de sneeuw. Toch denken zij dat de redding niet veel langer op zich had moeten laten wachten. Gelukkig droeg hij een apparaatje met GPS-signaal bij zich, wat zeker heeft bijgedragen aan zijn redding. Inmiddels herstelt Terry in het ziekenhuis. De verwachting is dat hij daaruit snel wordt ontslagen, want hij heeft alleen wat last van minimale bevriezings- en onderkoelingsverschijnselen. Aan de warme soep en thee dan maar!

Bron: NOS 

Foto: Pixabay

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer