ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

Het beklimmen van de beroemde Mont Blanc staat bij velen op de bucketlist. In de vakantieperiode beginnen echter zoveel klimmers aan de meest gebruikte route richting de top, dat de Franse autoriteiten een maximum aan het aantal klimmers hebben gesteld.

Bergbeklimmen op de Mont Blanc

Met z’n 4808 meter is de Mont Blanc de hoogste berg van West-Europa. Gelegen op de grens met Frankrijk en Italië heeft de berg een enorme aantrekkingkracht op klimmers. Toch is dat niet zonder gevaar. Afgelopen jaar lieten zestien klimmers het leven, het jaar ervoor negen.

Overnachten in Refuge du Goûter

De meest geliefde route naar de top is de zogenoemde Goûter-route. Daarbij overnacht je in de Refuge du Goûter. Dit is geen refuge zoals je die misschien voorstelt. Tenminste, ik denk daarbij aan een misschien wel honderd jaar oude houten hut, maar dat is hier wel anders. Dit moderne gebouw dat als schuil- en overnachtingsplek bovenop een bergkam staat, biedt plaats aan 120 klimmers per nacht. Door de populariteit van de tocht wordt dit aantal echter regelmatig overschreden, wat veiligheidsrisico’s met zich meebrengt.

De Refuge du Goûter, prachtig gelegen op de bergkam biedt plek voor 120 klimmers per nacht
De Refuge du Goûter, prachtig gelegen op de bergkam biedt plek voor 120 klimmers per nacht

Maximaal aantal klimmers en duidelijke regels

Vanaf vandaag geldt dan ook dat er alleen maar mensen naar boven mogen die een bed in de refuge hebben gereserveerd. Tevens bestaat er om het aantal ongelukken te beperken een lijst van materialen die elke klimmer bij zich moet hebben, naast boetes als je je niet aan de regels houdt.
Vooralsnog geldt de beperking voor acht dagen. Mocht je via andere routes naar boven willen, dan kan dat vooralsnog gewoon. Daar zit geen maximum aan.

Bron: nu.nl

Foto’s: Pixabay

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.