Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Het beklimmen van de beroemde Mont Blanc staat bij velen op de bucketlist. In de vakantieperiode beginnen echter zoveel klimmers aan de meest gebruikte route richting de top, dat de Franse autoriteiten een maximum aan het aantal klimmers hebben gesteld.

Bergbeklimmen op de Mont Blanc

Met z’n 4808 meter is de Mont Blanc de hoogste berg van West-Europa. Gelegen op de grens met Frankrijk en Italië heeft de berg een enorme aantrekkingkracht op klimmers. Toch is dat niet zonder gevaar. Afgelopen jaar lieten zestien klimmers het leven, het jaar ervoor negen.

Overnachten in Refuge du Goûter

De meest geliefde route naar de top is de zogenoemde Goûter-route. Daarbij overnacht je in de Refuge du Goûter. Dit is geen refuge zoals je die misschien voorstelt. Tenminste, ik denk daarbij aan een misschien wel honderd jaar oude houten hut, maar dat is hier wel anders. Dit moderne gebouw dat als schuil- en overnachtingsplek bovenop een bergkam staat, biedt plaats aan 120 klimmers per nacht. Door de populariteit van de tocht wordt dit aantal echter regelmatig overschreden, wat veiligheidsrisico’s met zich meebrengt.

De Refuge du Goûter, prachtig gelegen op de bergkam biedt plek voor 120 klimmers per nacht
De Refuge du Goûter, prachtig gelegen op de bergkam biedt plek voor 120 klimmers per nacht

Maximaal aantal klimmers en duidelijke regels

Vanaf vandaag geldt dan ook dat er alleen maar mensen naar boven mogen die een bed in de refuge hebben gereserveerd. Tevens bestaat er om het aantal ongelukken te beperken een lijst van materialen die elke klimmer bij zich moet hebben, naast boetes als je je niet aan de regels houdt.
Vooralsnog geldt de beperking voor acht dagen. Mocht je via andere routes naar boven willen, dan kan dat vooralsnog gewoon. Daar zit geen maximum aan.

Bron: nu.nl

Foto’s: Pixabay

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer