Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

De langste voetgangershangbrug ter wereld wordt dit voorjaar geopend in Tsjechië! De Sky Bridge 721 overbrugt een afstand van bijna driekwart kilometer en verslaat zijn voorganger in Portugal met maar liefst 205 meter.

Nieuwe attractie in Moravië

De brug is te vinden in het Moravische Dolní Morava aan de voet van de berg Králický Sněžník. Dit is in het noordoosten van Tsjechië tussen het Jeseník gebergte en het Adelaarsgebergte. Er zijn al meerdere attracties te vinden zoals een boomkroondpad en een rodelbaan maar nu wordt het aanbod dus uitgebreid met een enorme voetgangershangbrug. Het record van langste hangbrug ter wereld staat nu op het Portugese Arouca waar de brug 516 meter is. De Tsjechische Sky Bridge 721 wordt met zijn 721 meter dus nog een stukje langer. De opening zal plaatsvinden in mei.

Betoverend uitzicht gevolgd door een educatief natuurpad

Met de voetgangersbrug worden twee bergkammen aan elkaar verbonden en wordt de prachtige Mlýnické-vallei op een hoogte van 95 meter overspannen. Bezoekers kunnen rekenen op een betoverend uitzicht op het landschap. De brug begint op een hoogte van 1125 meter en eindigt tien meter hoger. Na deze geweldige oversteek kan de lokale natuur en geschiedenis ontdekt worden dankzij het educatieve natuurpad ‘The Bridge of Time’. Tien panelen zullen onderwerpen als milieubescherming en de geschiedenis en het levensverhaal van een familie uit Dolní Morava tegen de achtergrond van gebeurtenissen die de republiek heeft meegemaakt van 1935 tot heden laten zien.

Hoofdfoto: Snoeij Erna Lise

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer