Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

De langste voetgangershangbrug ter wereld wordt dit voorjaar geopend in Tsjechië! De Sky Bridge 721 overbrugt een afstand van bijna driekwart kilometer en verslaat zijn voorganger in Portugal met maar liefst 205 meter.

Nieuwe attractie in Moravië

De brug is te vinden in het Moravische Dolní Morava aan de voet van de berg Králický Sněžník. Dit is in het noordoosten van Tsjechië tussen het Jeseník gebergte en het Adelaarsgebergte. Er zijn al meerdere attracties te vinden zoals een boomkroondpad en een rodelbaan maar nu wordt het aanbod dus uitgebreid met een enorme voetgangershangbrug. Het record van langste hangbrug ter wereld staat nu op het Portugese Arouca waar de brug 516 meter is. De Tsjechische Sky Bridge 721 wordt met zijn 721 meter dus nog een stukje langer. De opening zal plaatsvinden in mei.

Betoverend uitzicht gevolgd door een educatief natuurpad

Met de voetgangersbrug worden twee bergkammen aan elkaar verbonden en wordt de prachtige Mlýnické-vallei op een hoogte van 95 meter overspannen. Bezoekers kunnen rekenen op een betoverend uitzicht op het landschap. De brug begint op een hoogte van 1125 meter en eindigt tien meter hoger. Na deze geweldige oversteek kan de lokale natuur en geschiedenis ontdekt worden dankzij het educatieve natuurpad ‘The Bridge of Time’. Tien panelen zullen onderwerpen als milieubescherming en de geschiedenis en het levensverhaal van een familie uit Dolní Morava tegen de achtergrond van gebeurtenissen die de republiek heeft meegemaakt van 1935 tot heden laten zien.

Hoofdfoto: Snoeij Erna Lise

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer