Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

De langste voetgangershangbrug ter wereld wordt dit voorjaar geopend in Tsjechië! De Sky Bridge 721 overbrugt een afstand van bijna driekwart kilometer en verslaat zijn voorganger in Portugal met maar liefst 205 meter.

Nieuwe attractie in Moravië

De brug is te vinden in het Moravische Dolní Morava aan de voet van de berg Králický Sněžník. Dit is in het noordoosten van Tsjechië tussen het Jeseník gebergte en het Adelaarsgebergte. Er zijn al meerdere attracties te vinden zoals een boomkroondpad en een rodelbaan maar nu wordt het aanbod dus uitgebreid met een enorme voetgangershangbrug. Het record van langste hangbrug ter wereld staat nu op het Portugese Arouca waar de brug 516 meter is. De Tsjechische Sky Bridge 721 wordt met zijn 721 meter dus nog een stukje langer. De opening zal plaatsvinden in mei.

Betoverend uitzicht gevolgd door een educatief natuurpad

Met de voetgangersbrug worden twee bergkammen aan elkaar verbonden en wordt de prachtige Mlýnické-vallei op een hoogte van 95 meter overspannen. Bezoekers kunnen rekenen op een betoverend uitzicht op het landschap. De brug begint op een hoogte van 1125 meter en eindigt tien meter hoger. Na deze geweldige oversteek kan de lokale natuur en geschiedenis ontdekt worden dankzij het educatieve natuurpad ‘The Bridge of Time’. Tien panelen zullen onderwerpen als milieubescherming en de geschiedenis en het levensverhaal van een familie uit Dolní Morava tegen de achtergrond van gebeurtenissen die de republiek heeft meegemaakt van 1935 tot heden laten zien.

Hoofdfoto: Snoeij Erna Lise

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer