Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

De meermalen bekroonde film nu te zien op Vimeo

Na een succesvolle en bekroonde tournee langs filmfestivals die begon bij de première tijdens het Banff Mountain Film Festival en eindigde met het Mountain Film Festival in Telluride, brengt Sherpas Cinema op 28 mei 2018 zijn bekroonde en visueel overdonderende korte film Loved by All – The Story of Apa Sherpa uit.

Records

Apa Sherpa heeft een record op zijn naam staan: hij heeft de Mount Everest maar liefst 21 keer beklommen. Een ongekende prestatie aangezien dit een van ’s werelds meest uitputtende klimtochten ter wereld is.

Apa Sherpa
Apa Sherpa. Foto: Thule

Apa groeide op in Khumbu, een afgelegen berggebied in Nepal. Op 12-jarige leeftijd werd hij gedwongen om school te verlaten en als sherpa te gaan werken. Daarmee ging zijn droom om arts te worden voorgoed in rook op. Dit is een maar al te bekend verhaal voor het van oorsprong Tibetaanse Sherpa-volk. Dat is iets waar Apa verandering in wil brengen met zijn werk voor de Apa Sherpa Foundation.

hij heeft de Mount Everest maar liefst 21 keer beklommen

Loved by All – The Story of Apa Sherpa is uitgebracht op Vimeo.com in samenwerking met Thule, dat als sponsor optreedt. De film volgt Pemba Sherpa, een jongen die elke dag zes uur moet lopen om naar school te gaan.

Lokroep

Het verhaal van Pemba weerspiegelt dat van Apa: de lokroep om sherpa op grote hoogte te worden conflicteert met de dromen van de lokale bevolking, die alleen maar kunnen worden gerealiseerd door middel van onderwijs en kennisvergaring.

Apa SherpaFestival Stops: Banff Mountain Film Festival World Tour, Vancouver International Mountain Film Festival, Trento Film Festival en MountainFilm.

De film wordt gelanceerd op 28 mei om 18.00 uur op Sherpas Cinema Vimeo Channel

Apa Sherpa
Apa Sherpa. Foto: Thule

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer