Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Deze man woont ruim 20 jaar volledig geïsoleerd en alleen in de jungle

Door Pauline van der Waal

Enige tijd geleden werd een filmpje openbaar gemaakt waarop een man staat, afkomstig van een inheemse stam in het Amazonegebied. Uit onderzoek blijkt dat deze man al ruim 20 jaar helemaal in z’n eentje en zonder contact met de buitenwereld overleeft.

Fitte, maar schuwe man

In het filmpje is een man te zien in een lendendoek, die met een bijl een boom staat om te hakken. Hij wordt in de 50 geschat. Hij ziet er vrij fit en gezond uit. Het filmpje is overigens al van 2011, maar is nu pas naar buiten gebracht. Dat gebeurde pas zo laat, omdat de organisatie die de man onderzoekt hem niet om toestemming kon vragen. Dezelfde organisatie laat weten dat ze zeer recentelijk sporen hebben gevonden die erop wijzen dat de man nog steeds in het zelfde gebied woont.

Indian Foundation volgt de man al sinds 1996

In 1996 werd de man voor het eerst opgemerkt in de regio Rondonia in de binnenlanden van Brazilië. De reden waarom hij alleen leeft is een bijzonder droevige. Sinds de jaren ’80 werd de stam van de man aangevallen door boeren en houthakkers, waarbij vele slachtoffers vielen. De laatste leden van de stam werden in 1995 of 1996 uitgemoord, met uitzondering van deze man zonder naam. Door de onderzoekers wordt hij “the Indian of the hole” genoemd, omdat hij een bijzonder hol groef om in te schuilen.

Oorsprong van het filmpje

In 1998 is er ook een glimp van de man op film vastgelegd, maar hierop is zijn gezicht niet te zien. Op het filmpje dat nu naar buiten is gebracht is de man duidelijker te zien. Dit is overigens direct wel voer voor sceptici: hoe is het mogelijk om deze man die alles doet om contact met de buitenwereld te voorkomen van zo dichtbij te filmen? Is het wel echt? En waarom wordt er zoveel in- en uitgezoomd tijdens het filmen?

Dit is overigens direct wel voer voor sceptici

We zullen het misschien wel nooit weten, maar het verhaal van de man die al zo lang in z’n eentje weet te overleven op één van de meest uitdagende plekken op aarde blijft intrigerend!

Hieronder zie je het betreffende filmpje.

Bron: The Guardian en Time
Foto: Pixabay


BEKIJK HIER MEER BIJZONDERE EN INSPIRERENDE VIDEO’S


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Ga deze zomer naar Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties.

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer