Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Deze man woont ruim 20 jaar volledig geïsoleerd en alleen in de jungle

Door Pauline van der Waal

Enige tijd geleden werd een filmpje openbaar gemaakt waarop een man staat, afkomstig van een inheemse stam in het Amazonegebied. Uit onderzoek blijkt dat deze man al ruim 20 jaar helemaal in z’n eentje en zonder contact met de buitenwereld overleeft.

Fitte, maar schuwe man

In het filmpje is een man te zien in een lendendoek, die met een bijl een boom staat om te hakken. Hij wordt in de 50 geschat. Hij ziet er vrij fit en gezond uit. Het filmpje is overigens al van 2011, maar is nu pas naar buiten gebracht. Dat gebeurde pas zo laat, omdat de organisatie die de man onderzoekt hem niet om toestemming kon vragen. Dezelfde organisatie laat weten dat ze zeer recentelijk sporen hebben gevonden die erop wijzen dat de man nog steeds in het zelfde gebied woont.

Indian Foundation volgt de man al sinds 1996

In 1996 werd de man voor het eerst opgemerkt in de regio Rondonia in de binnenlanden van Brazilië. De reden waarom hij alleen leeft is een bijzonder droevige. Sinds de jaren ’80 werd de stam van de man aangevallen door boeren en houthakkers, waarbij vele slachtoffers vielen. De laatste leden van de stam werden in 1995 of 1996 uitgemoord, met uitzondering van deze man zonder naam. Door de onderzoekers wordt hij “the Indian of the hole” genoemd, omdat hij een bijzonder hol groef om in te schuilen.

Oorsprong van het filmpje

In 1998 is er ook een glimp van de man op film vastgelegd, maar hierop is zijn gezicht niet te zien. Op het filmpje dat nu naar buiten is gebracht is de man duidelijker te zien. Dit is overigens direct wel voer voor sceptici: hoe is het mogelijk om deze man die alles doet om contact met de buitenwereld te voorkomen van zo dichtbij te filmen? Is het wel echt? En waarom wordt er zoveel in- en uitgezoomd tijdens het filmen?

Dit is overigens direct wel voer voor sceptici

We zullen het misschien wel nooit weten, maar het verhaal van de man die al zo lang in z’n eentje weet te overleven op één van de meest uitdagende plekken op aarde blijft intrigerend!

Hieronder zie je het betreffende filmpje.

Bron: The Guardian en Time
Foto: Pixabay


BEKIJK HIER MEER BIJZONDERE EN INSPIRERENDE VIDEO’S


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer