klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Je kent het wel. Je zit tien uur in een vliegtuig, en voor je zit een huilende baby, en achter je een krijsende peuter die regelmatig in de leuning van je stoel schopt. Om nog maar te zwijgen van de hyperactieve kinderen die door het gangpad rennen. Niet bepaald een pretje.

De reiswebsite WeFlyCheap deed hier onderzoek naar en wat blijkt? Maar liefst 40% van de Nederlanders zou meer voor z’n ticket willen betalen als dat betekent dat het vliegtuig kindervrij is. Er staat overigens expliciet bij dat het gaat om mensen zonder kinderen die daartoe bereid zijn, maar ik vermoed dat ouders die eens een keer zonder hun oogappeltje op reis gaan daar ook wel wat voor over hebben…

Prijskaartje aan je vliegticket

Uit het onderzoek blijkt dat mensen zeker € 10,- tot € 25,- over hebben om bovengenoemde ergernissen te voorkomen. En zeker 10% zou meer dan € 25,- willen besteden als het moet.

De vraag of mensen meer zouden betalen voor een kinderloze vlucht is niet helemaal een nieuwe melkkoe voor een vliegtuigmaatschappij. Juist gezinnen met kinderen nemen vaak het vliegtuig en zijn daardoor een goede inkomstenbron.

Adult-only de toekomst?

Geheel verwonderlijk is deze ontwikkeling niet. Er bestaan al zo’n tien jaar ‘adult-only’ hotels. En al heb ik de eerste paar keer nog gedacht dat dat hotels waren die voor iets anders bedoeld waren dan vakantie, blijkt het een grote hit te zijn. Heerlijk ontspannen bij het zwembad zonder het idee te hebben dat je in de zwemles van groep 7 bent beland, en geen gejengel aan de ontbijttafel.

De reden die wordt gegeven waarom mensen hier tegenwoordig voor zouden willen betalen, is dat men tegenwoordig vrijheid, autonomie en comfort belangrijker acht dan geld. Kortom: voor een beetje extra luxe heeft de gemiddelde reiziger best wat over.

In Azië blijken ze al een stukje verder te zijn in de luchtvaart. Het Indiase IndiGo heeft al kindvrije zones in de vliegtuigen ingesteld voor kinderen tot twaalf jaar. Bij Malaysia Airlines zijn kinderen niet welkom in de first class. Om daar een plekje te bemachtigen hebben de reizigers al flink in de buidel moeten tasten, dus eigenlijk betalen zij al extra voor een kinderloze vlucht.

Ik ben benieuwd of je binnenkort vanuit Nederland ook écht een adult-only vlucht kunt boeken. Ik hou het in de gaten!

Bron: NOS

Foto: Pixabay

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer