Je kent het wel. Je zit tien uur in een vliegtuig, en voor je zit een huilende baby, en achter je een krijsende peuter die regelmatig in de leuning van je stoel schopt. Om nog maar te zwijgen van de hyperactieve kinderen die door het gangpad rennen. Niet bepaald een pretje.

De reiswebsite WeFlyCheap deed hier onderzoek naar en wat blijkt? Maar liefst 40% van de Nederlanders zou meer voor z’n ticket willen betalen als dat betekent dat het vliegtuig kindervrij is. Er staat overigens expliciet bij dat het gaat om mensen zonder kinderen die daartoe bereid zijn, maar ik vermoed dat ouders die eens een keer zonder hun oogappeltje op reis gaan daar ook wel wat voor over hebben…

Prijskaartje aan je vliegticket

Uit het onderzoek blijkt dat mensen zeker € 10,- tot € 25,- over hebben om bovengenoemde ergernissen te voorkomen. En zeker 10% zou meer dan € 25,- willen besteden als het moet.

De vraag of mensen meer zouden betalen voor een kinderloze vlucht is niet helemaal een nieuwe melkkoe voor een vliegtuigmaatschappij. Juist gezinnen met kinderen nemen vaak het vliegtuig en zijn daardoor een goede inkomstenbron.

Adult-only de toekomst?

Geheel verwonderlijk is deze ontwikkeling niet. Er bestaan al zo’n tien jaar ‘adult-only’ hotels. En al heb ik de eerste paar keer nog gedacht dat dat hotels waren die voor iets anders bedoeld waren dan vakantie, blijkt het een grote hit te zijn. Heerlijk ontspannen bij het zwembad zonder het idee te hebben dat je in de zwemles van groep 7 bent beland, en geen gejengel aan de ontbijttafel.

De reden die wordt gegeven waarom mensen hier tegenwoordig voor zouden willen betalen, is dat men tegenwoordig vrijheid, autonomie en comfort belangrijker acht dan geld. Kortom: voor een beetje extra luxe heeft de gemiddelde reiziger best wat over.

In Azië blijken ze al een stukje verder te zijn in de luchtvaart. Het Indiase IndiGo heeft al kindvrije zones in de vliegtuigen ingesteld voor kinderen tot twaalf jaar. Bij Malaysia Airlines zijn kinderen niet welkom in de first class. Om daar een plekje te bemachtigen hebben de reizigers al flink in de buidel moeten tasten, dus eigenlijk betalen zij al extra voor een kinderloze vlucht.

Ik ben benieuwd of je binnenkort vanuit Nederland ook écht een adult-only vlucht kunt boeken. Ik hou het in de gaten!

Bron: NOS

Foto: Pixabay

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer